Miercuri,
05.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

Radiografia drumurilor sibiene în ultimii ani: Mai multe accidente, mai puțini morți

Radiografia drumurilor sibiene în ultimii ani: Mai multe accidente, mai puțini morți

Datele statistice făcute publice de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu arată că în ultimii șapte ani numărul accidentelor de circulație este în creștere. În 2016 s-au înregistrat 1,5 accidente pe zi, iar în primele opt luni ale anului 2017 o medie de 1,2 accidente pe zi. 35 de oameni și-au pierdut viața în 2016 în urma unor accidente grave, până în prezent, în 2017 înregistrându-se 19 decese.

accidenteÎn ultimii șapte ani, cele mai multe accidente rutiere grave s-au petrecut în anul 2014, când au fost 229, cifrele scăzând la 197 anul trecut și 117 până la jumătatea lunii august a anului curent.

evolutie persoane decedateȘeful Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu arată că într-o proporție covârșitoare, din numărul total de infracțiuni constatate în perioada 2010 – 2017, peste 90% se referă la regimul rutier.

”Am făcut un total și avem peste 8000 de infracțiuni constatate, dintre care 7600 doar la regimul rutier, ceea ce înseamnă o medie lunară de o mie de infracțiuni pe an. Dintre acestea, pe 20% sunt cele de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Ca și contravenții, am făcut o medie și avem aproximativ 70.000 de contravenții aplicate într-un an de zile, totalul fiind de 545.000. Cele mai multe sunt la viteză, deoarece ne-am axat pe cauze generatoare, viteza fiind principala cauză generatoare”, a declarat comisarul șef Tiberiu Ivancea.
categ drumuluiÎn plus, polițiștii spun nu stau cu mâinile în sân și fac muncă de prevenție.
”În ceea ce privește campania de prevenire și în acest an avem un proiect în derulare de educație și informare rutieră, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului, Inspectoratul Școlar și Teatrul Național ”Radu Stanca”. Programul este gândit în vederea dezvoltării personalității elevilor în spiritul respectării valorilor morale și formarea unei conștiințe civice în dorința creșterii siguranței rutiere”, a mai declarat Tiberiu Ivancea.
evolutie accidente multiple

În ultimii șapte ani în județul Sibiu peste 29.000 de șoferi au rămas fără permis de conducere ca urmare a încălcării legislației rutiere.

cauze accidente

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, interesant de stiut ar fi fost, sa ni se spuna cati din cei 29 de mii de șoferi rămași fara permis erau "da" Vâlcea si cati din Sibiu. Astfel era lesne de ghicit daca intra-adevăr, sunt ei mai "focosi" sau de vina sunt "proverbialele" lor partaitoare, campioane la poluare...
Raspunde

ra

Acum 5 ani

E bun raportul . Prefer mai multe accidente usoare fără victime decât putine cu mortu.
Raspunde

Un sibian

Acum 5 ani

Interesanta statistica, dar anu in curs mai are 4 luni in care se pot intampla multe, asadar in momentul de fata statistica este complet irelevanta. Vreau sa vad mai multe actiuni de preventie, dar nu numai pt viteza, ci mai multe controale cu echipe RAR pt verificarea starii tehnice a rablelor, actiuni pt alcool in toate localitatile, vreau sa vad actiuni de educare a pietonilor. Educatia rutiera se poate face sistematic din scoala generala pana in facultate, nu strica nimanui.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus