Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Voluntari din opt țări construiesc locuințe sociale la Mediaș

Voluntari din opt țări construiesc locuințe sociale la Mediaș

Voluntari din opt țări din întreaga lume au lucrat săptămâna aceasta pe șantierul din Mediaș. Acolo, 19 voluntari au început construcția a 15 locuințe sociale și la reabilitarea unei clădiri care va găzdui ateliere protejate pentru 200 de tineri din grupuri vulnerabile în Mediaș.

Cei 19 tineri sunt din Chile, Columbia, Africa de Sud, Noua Zeelandă, Australia, SUA, Irlanda și Anglia și au petrecut patru zile pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș. Vor să dea o mână de ajutor celor 200 de beneficiari - tineri din Mediaș cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care se luptă cu excluziunea socială din cauza sărăciei extreme, a etniei, dizabilităților sau a lipsei școlarizării. O parte dintre beneficiari vor locui în cele 15 locuințe sociale în curs de construcție și vor participa la ateliere și cursuri de dezvoltare profesională în centrul de training reabilitat de voluntarii internaționali.

Voluntari straini pe santierul Habitat for Humanity Medias (2)

18 dintre voluntari sunt la prima vizită în România, însă plănuiesc deja să revină în calitate de turiști. Voluntarii străini veniți să ajute pe șantierul Habitat for Humanity din Mediaș lucrează pentru ACI Worldwide, o companie americană prezentă și în România, care dezvoltă software pentru plăţile electronice. Pentru patru zile, ei au înlocuit video-conferințele, emailurile și programarea pentru a contribui la ridicarea blocului cu apartamente sociale și la reabilitarea clădirii catre a aparținut Școlii de Aviație din Mediaș.

„Am fost voluntar și pentru alte acțiuni Habitat for Humanity în Columbia și El Salvador, însă doar pentru o singură zi. Experiența de voluntar pe șantier te determină să îți dai seama, de fapt, cât de norocos ești și te ajută să apreciezi ceea ce ai”, povestește voluntarul Frederico Villanova, din Bogota, Colombia.

„Munca voluntarilor internaționali la Mediaș înseamnă foarte mult pentru cei 200 de tineri din grupuri vulnerabile care sunt beneficiari ai proiectului. O locuință decentă și o educație care să le permită să aibă un loc de muncă le va schimba viitorul acestor tineri, care acum se luptă cu efectele excluziunii sociale. Fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea o mână de ajutor, așa cum ne-au arătat și voluntarii care au călătorit mii de kilometri până la Mediaș”, spune Roberto Pătrășcoiu, director Național Habitat for Humanity România.

Șantierul de la Mediaș a găzduit până în prezent aproximativ 150 de voluntari străini, care au lucrat la construcția celor 15 locuințe sociale și la renovarea clădiri unde tinerii vor urma cursuri de dezvoltare profesională. Pentru acest proiect, Asociația Phoenix Speranța a obținut o finanțare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finanțarea proiectului este asigurată de Habitat for Humanity România și de partenerii organizației (Holcim România, Wienerberger, Tondach), precum și de Consiliul Local Mediaș, care, pe lângă o contribuție financiară, a pus la dispoziție clădirea și terenul necesare.

Voluntari straini pe santierul Habitat for Humanity Medias (1)

Comentarii

3 comentarii

MC.D

Acum 4 ani

Frumos din partea strainilor ca vin sa lucreze gratis pentru putorile din Romania...unde sunt cei care primesc bani de la stat pentru a-I cheltui prin carciumi si la pacanele toata ziua???...
Raspunde

cine,ce?

Acum 4 ani

In principiu sunt de acord cu tine, dar trebuie sa sti ca acei straini au si un motiv nealtruist, fac voluntariatu asta deoicei pentru cv-uri, pentru a umfla propriul ego cu pozele de pe fb si pentru a calatorii gratis prin lume si nu doar din bunatatea inimii lor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus