Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Medicii de familie și dascălii din Sibiu s-au pus de acord în privința adeverințelor medicale pentru orele de sport

Medicii de familie și dascălii din Sibiu s-au pus de acord în privința adeverințelor medicale pentru orele de sport

La invitația conducerii Instituției Prefectului, reprezentanții medicilor de familie, cei ai Direcției de Sănătate Publică și inspectorul școlar general s-au aflat față în față vineri, singurul punct al agendei fiind situația adeverințelor pentru ordinea de zi.

Întâlnirea a fost stabilită după ce 30 de medici de familie i-au semnalat prefectului problemele cu care se confruntă la începutul anului școlar, când trebuie să elibereze, în câteva zile, sute de adeverințe pentru orele de educație fizică și avize epidemiologice pentru intrarea în colectivitate.

”Reprezentanții Filialei Sibiu a Societății Naționale de Medicina Familiei, precum și cei ai DSP au subliniat faptul că, potrivit Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației Naționale, adeverințele solicitate elevilor de către profesorii de sport trebuie să conțină sintagma “apt pentru efort fizic” sau “clinic sănătos”. Prima nu poate fi scrisă decât de un medic de medicină sportivă, medicul de familie având competențe doar pentru diagnosticul “clinic sănătos””, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Sibiu.
În finalul discuțiilor, s-a convenit un termen de două săptămâni pentru eliberarea acestor adeverințe, cu mențiunea că acestea să fie emise de medicul școlar, acolo unde există, sau de medicul de familie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, asta vrea sa însemne ca de-acum, chiulul va avea loc intr-un cadru organizat?....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus