Marţi,
24.11.2020
Ceata
Acum
0°C

Începutul de an școlar în Sibiu: o nouă grădiniță, reabilitări, igienizări și multe documentații

11 Septembrie 2017 17:31

Începutul de an școlar în Sibiu: o nouă grădiniță, reabilitări, igienizări și multe documentații

În vara ce tocmai s-a încheiat, 50 de unități de învățământ din Sibiu au utilizat 4,5 din cele 4,9 milioane de lei puse la dispoziție pentru lucrările de reparații și igienizare. Printre marile noutăți ale începutului de an școlar, Primăria Sibiu pune proiectul grădiniței care tocmai a fost pusă în funcțiune lângă Școala nr. 1 din cartierul Ștrand.

Investiție de 6,2 milioane de lei, începută din fonduri guvernamentale acum zece ani și abandonată la scurt timp de la demararea lucrărilor, noua grădiniță din cartierul Ștrand (foto principală) a fost finalizată în cele din urmă anul acesta, după ce proiectul a fost preluat de administrația locală. „Sălile de clasă, dormitoarele și bucătăria au fost dotate cu mobilier astfel că peste 150 de copii de grădiniță din cartier vor învăța într-un spațiu modern și plăcut“, informează reprezentanții administrației locale într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Noua grădiniță de pe strada Hațegului poate primi 150 de copii Noua grădiniță de pe strada Hațegului poate primi 150 de copii

Pe lângă grădinița de pe strada Hațegului, Primăria anunță că noul an școlar aduce și o sală de sport reabilitată, la Colegiul național ”Gheorghe Lazăr”, investiție aproximată la un milion de lei. „De asemenea, s-au încheiat lucrările la noile sisteme de drenaj la școlile gimnaziale nr. 8 și Radu Selejan, precum și rampa de acces pentru persoanele cu handicap la Grădinița nr. 15. Peste trei milioane de lei au fost utilizați anul acesta pentru a achiziționa sisteme antiefracție, sisteme de supraveghere video, mobilier și aparatură de bucătărie, echipamente pentru locul de joacă de la Grădinița Căsuța Poveștilor, mașini de curățat podele, calculatoare și licențe soft, boilere și centrale termice, precum și echipamente didactice“, mai enumeră reprezentanții administrației locale.

Lucrările de mai sus au fost începute de anul trecut. Lucrările de anul acesta constau mai mult în lucrări de igienizare și de reparații. Astfel de lucrări de dimensiuni mai mici au fost realizate la 50 de unități de învățământ din Sibiu, valoarea cumulată fiind de aproximativ 4,5 milioane de lei. Astfel de lucrări vor mai continua, însă, și în primul trimestru al anului școlar. Primăria promite că aceste lucrări nu vor afecta cursurile elevilor.

Exemple de lucrări de igienizare și reabilitare Sursa: comunicat Primăria Sibiu

- Reabilitarea sălii de sport a școlii nr. 25 și a Colegiului Național O. Goga - Reabilitarea împrejmuirilor, asfaltarea curții și recondiționarea grupurilor sanitare la școala I.L. Caragiale - Lucrări de branșamente și amenajarea sălilor de clasă la demisolul școlii Radu Selejan - Reabilitarea grupurilor sanitare și a accesului în grădinița 16 - Dotarea cu mobilier a grădinițelor 10 și 17 - Achiziția de echipamente didactice pentru învățământul dual la Colegiul Independența - Împrejmuirea terenului de sport la școala Regina Maria - Repararea gardului și a porții de acces la școala 18 - Reparații asfaltice la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna

Lunga listă a documentațiilor și procedurilor

Pe lângă lucrările efectiv începute sau demarate, Primăria Sibiu mai enumeră o listă lungă de documentații, ale unor proiecte care ar urma să fie realizate, fie din bugetul local, fie din fonduri comunitare. Printre acestea, se numără lucrări aflate în faza procedurilor de achiziție, potrivit Primăriei Sibiu: noul sediu al Liceului de Artă (investiție estimată la 29,5 milioane de lei) și mansardarea școlii Regina Maria (3,3 mil. de lei estimare). În plus, Primăria mai amintește de documentații depuse pentru obținerea de fonduri europene în vederea creșterii eficienței energetice a mai multor școli din oraș, precum și de documentații pregătite pentru reabilitări de fațade sau obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu.

"Fiecare an școlar este un nou început. Tuturor elevilor sibieni le doresc să pornească în acest an de studiu cu entuziasm și ambiție și să vadă în școală o responsabilitate, una dintre puținele pe care le au la această vârstă frumoasă. Dragi elevi, vă urez să aveți un an școlar cu rezultate bune, să vă bucurați alături de colegi și să îi faceți mândri pe părinți și pe profesori prin realizările voastre. Totodată, cadrelor didactice le doresc succes și cât mai multe satisfacții din partea elevilor pe care îi instruiesc", Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

MC.D

Acum 3 ani

zece ani pentru o gradinita si voi vreti sa fie terminata autostrada Sibiu-Pitesti in 3 ani???..hahaha
Raspunde

...

Acum 3 ani

spatiul din jurul gradinitei de pe Hategului este impropriu. Copii nu pot fi in siguranta in asa un spatiu. Am vazut ca s-a incercat o curatare de buruieni insa e doar un inceput. Mai sunt multe de facut in curtea respectiva.
Raspunde

popa

Acum 3 ani

ar putea sa puna un loc de joaca in gradinita aia si niste spatiu verde ca esti ca la inchisoare. dar de cine sa faca..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus