Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Trei rochii din 1890 din Germania au fost donate Muzeului Brukenthal

Trei rochii din 1890 din Germania au fost donate Muzeului Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal se poate mândri de astăzi cu trei rochii de la sfârșitul secolului XIX în colecția sa. Acestea au fost donate din Germania, de către dr. Raimar Kremer și Bernd Link (Bad Vilbel, Germania).

Donația constă în trei rochii, dintre care una este de bal, una de seară și una vectoriană. Acestea au fost ale unei case de modă din Paris și au fost croite în jurul anilor 1895-1898.

„Ne bucurăm să primim această donație, mai ales că partea de îmbrăcăminte din muzeu suferă, nu prea avem. Astfel de veșminte nu avem deloc. Suntem onorați de acest gest pentru că muzeul a crescut de la donația pe care a făcut-o Brukenthal în ultimii 16-17 ani cu acordul statului, dar și a donatorilor. Avem mii de donații, aici se adună multe bunuri culturale, dar cele mai multe, desigur, vin din Germania și Elveția”, spune directorul muzeului Brukenthal, Sabin Luca.

De partea cealaltă, donatorii menționează că au ales Muzeul Brukenthal deoarece rădăcinile lor sunt la Sibiu.  „Eu sunt avrigean, născut la Sibiu, deci o parte din mine este sibian și mă bucur că pot să aduce aceste rochii. Acestea sunt printre cele mai vechi din colecție. Trebuie restaurate, dar au o valoare nu doar istorică, ci și artistică, sunt din mătase”, spune Alexandru Sonoc, donatorul.

brukenthal rochii donatie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

gicu

Acum 6 ani

"Trei rochii din 1890 au fost donate Muzeului Brukenthal din Germania" Exista un astfel de muzeu in Germania ?!?
Raspunde

Cristi

Acum 6 ani

Trei rochii din 1890 au fost donate Muzeului Brukenthal - din Germania Tocmai m-ati facut sa cred ca exista un Muzeu Brukenthal in Germania :))
Raspunde

b

Acum 6 ani

ce este rochia vectoriana? are punct de aplicatie, directie, sens si dimensiune scalara?
Raspunde

...

Acum 6 ani

depinde cum au ros-o moliile, de unde au inceput, care este directia si sensul rontaiturilor,....
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, rochiile din imagine nu prea seamănă cu camesoaiele alor de la Nord de Carpați ce fuseseră "Civilizați" de stăpânii acelor vremuri, după cum se lauda pe-aici un transfug din Sud, devenit peste noapte ardelean...
Raspunde

€€€€€€

Acum 6 ani

Pt. Madalina Micu !!! https://en.wikipedia.org/wiki/Victorian_era https://en.wikipedia.org/wiki/Victorian_fashion In era internetului aproape gratis & rapid, ignoranta, nu mai e o scuza !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus