Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Congresul Cybersecurity de la Sibiu. ”Conținutul de pe internet nu este mai bun sau mai rău decât este lumea reală”

Congresul Cybersecurity de la Sibiu. ”Conținutul de pe internet nu este mai bun sau mai rău decât este lumea reală”

Cu o prezență de aproximativ o mie de elevi evenimentul, care are ca scop principal conștientizarea copiilor asupra pericolelor de pe internet, a fost atractiv pentru tinerii sibieni și a devenit un nou model de bune practici la nivel european.

A V-a ediție a congresului Cybersecurity Romania, care a fost inițiat la Sibiu, este susținut de ONU Geneva, iar conceptul congresului va fi multiplicat in Elvetia (in decembrie 2017) si in Italia (in martie 2018) fiind organizat tot sub egida ONU, de Swiss Webacademy.

Partenerii din acest an ai congresului au fost IGPR prin Brigada de crimă organizată și Departamentul de prevenire, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, sponsorul principal, TELEKOM.

Tema congresului s-a referit la conștientizarea, formarea și educația tinerilor asupra utilizării internetului. ”Conținutul de pe internet nu este mai bun sau mai rău decât este lumea reală. La fel ca în viața reală, fiecare dintre noi trebuie să știm ce vrem să alegem. Astăzi elevii au acces la foarte-foarte multe informații. Problema este cine și cum îi ghidează să aleagă care informație este bună și care este falsă sau periculoasă? Pentru a proteja copiii de toate aceste pericole părinții și profesorii trebuie să colaboreze mai strâns. Dacă la acest congres se vorbește și despre soluții de cybersecurity, eu consider că o bună soluție, care poate proteja de 10 ori mai mulți tineri decât orice antivirus sau alt program de monitorizare a activității copiilor pe internet, este încrederea copiilor în părinți și profesori. Prevenirea unor incidente din online ajută la prevenirea unor catastrophe. Pentru aceasta părinții și profesorii trebuie să câștige încrederea copiilor, să le fie aproape, iar apoi să îi ghideze corect în această lume virtuală”, a declarat deputatul Raluca Turcan, unul din principalii parteneri ai evenimentului.

La eveniment au participat și E. S. Dl. Urs Herren, ambasadorul Elveției în România și reprezentanți ai ONU Geneva.

Foto:  pixabay.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Bah copchile, ai zas o vorba ca o suta, da' sa shtii ca shi reciproca-i to' atat de-adevarata....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus