Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Scutul Pădurii la Orlat și Avrig. Tăieri ilegale de arbori

Scutul Pădurii la Orlat și Avrig. Tăieri ilegale de arbori

În data de 15 septembrie a.c., în urma valorificării informaţiilor deţinute de către poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat, s-a constatat că în perioada 12 – 14 septembrie, un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat în localitatea Jina, a tăiat şi a transportat ilegal material lemnos specia fag din cantonul administrat de către Ocolul Silvic Valea Cibinului Sălişte, generând un prejudiciu de peste 700 de lei.

"În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori conform Codului Silvic, iar materialul lemnos, în cantitate de aproximativ 5,5 m3 esenţă fag, a fost predat Ocolului Silvic pentru valorificare. Cercetările continuă la nivelul Secţiei 6 Poliţie Rurală Orlat," transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

În dimineaţa zilei de 17 septembrie a.c., poliţiştii din oraşul Avrig împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Izvorul Florii Avrig au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de arbori pe raza localităţii Bradu.

Cu această ocazie, în jurul orei 09,30, în zona împădurită de pe raza localităţii Bradu, poliţiştii au surprins doi bărbaţi care încărcau material lemnos într-un microbuz.

După legitimarea şi identificarea celor doi, s-a stabilit că este vorba despre doi tineri cu vârsta de 21, respectiv 22 de ani, domiciliaţi în oraşul Avrig.

În autoutilitară, dar şi în apropierea locului în care a fost depistată maşina, au fost găsiţi mai mulţi buşteni de diferite dimensiuni, de esenţă fag şi carpen, în cantitate aproximativă de 2 m3.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că materialul lemnos provenea din tăieri ilegale astfel încât, pe numele celor doi avrigeni au fost întocmite dosare penale de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de arbori. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Izvorul Florii Avrig spre valorificare.  Cercetările sunt continuate la nivelul poliţiei Oraşului Avrig.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Bâzdâcul Fermecat

Acum 6 ani

Românul e frate cu codrul!!! Cu râul şi ramul am subordonat hoardele de invadatori care cotropeau această ţară milenară! Cei prinşi cu lemn tăiat sunt străini şoroşişti!!!
Raspunde

taran cu soba

Acum 6 ani

Inainte se taia de se rupea, acum nu se mai taie. Margi la ocol vreau 10 cubi de lemn, nu au ca nu se taie, ca nu sa marcat, au norme de lemn. Oare cum justifica taierile ilega? Eu cu ce ma incalzesc? Sau cum iau lemn?
Raspunde

Darth Vax

Acum 6 ani

Nu se taie/fura o crenguta din padure fara acceptul padurarilor. E treaba de DNA, DIICOT etc aici dar cum sa-si rupa domnisoarele tocurile alergand prin padure?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus