Miercuri,
01.12.2021
Innorat
Acum
5°C

Primăria anunță deschiderea sesiunii de dosare pentru tichetele de grădiniță

Primăria anunță deschiderea sesiunii de dosare pentru tichetele de grădiniță

Reprezentanții administrației locale anunță deschiderea sesiunii de depunere a dosarelor de către cei interesați de tichetele sociale, în valoare lunară de 50 de lei, oferite pentru copiii care frecventează grădinița.

Pentru a beneficia de acest ajutor lunar, familiile trebuie să dovedească faptul că au copilul înscris la o unitate de învățământ preșcolar, că acest copil frecventează grădinița și că venitul lunar net pe membru de familie este de cel mult 284 de lei. Iar pentru că legislația prevede că dosarele pentru accesarea acestui ajutor trebuie întocmite anual, părinții copiilor aflați în situația mai sus menționată vor trebui să completeze o serie nouă de acte. Acte alături de care vor trebui aduse noi documente, o dată la trei luni: o declarație pe propria răspundere privind componența familiei și veniturile realizate de membrii acesteia, însoțite de acte doveditoare.

”Stimulentul educațional sub forma unui tichet social în valoare de 50 de lei pentru fiecare copil, se acordă lunar copiilor de grădiniță din familii defavorizate, cetățeni români sau ai altor state care au domiciliul, reședința sau locuiesc efectiv în Sibiu”, arată reprezentanții administrației locale.

Dosarul va conține următoarele: - cererea și declarația pe propria răspundere (se vor procura de la sediul Serviciului de Asistență Socială) completată de reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului, - documente doveditoare care să ateste următoarele: componența familiei, veniturile nete lunare ale familiei, frecventarea grădiniței prin intermediul unei adeverințe eliberate de grădiniță prin care se atestă prezența.

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Actele trebuie depuse către reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului, la Serviciul Public de Asistență Socială Sibiu, oricând pe parcursul anului școlar, la camera S2 din sediul Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, iar stimulentul se acordă din prima lună în care copilul a îndeplinit criteriile de eligibilitate. ”Acordarea tichetelor va fi comunicată titularului şi unităţii de învăţământ preşcolar la care este înscris copilul până în data de 10 a lunii, pentru cererile depuse în luna anterioară. În cazul persoanelor fără adăpost, comunicarea dispoziţiei se face prin afişare la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială. Distribuirea lunară a tichetelor către titulari se face de către Serviciul de Asistență Socială, din sediul de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, de la casierie – camera S15”, mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus