Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Concurs național de tir cu arcul în Muzeul din Dumbravă

Concurs național de tir cu arcul în Muzeul din Dumbravă

Federația Română de Arc Tradițional și Field, Muzeul ASTRA și Clubul Sportiv Vektor organizează în perioada 30 septembrie – 1 octombrie Concursul Național 3D din Sibiu.

Acest concurs de tir cu arcul, primul de acest gen din orașul Sibiu, se va desfășura într-o locație deosebită, cu generozitate pusă la dispoziția organizatorilor de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA pe un traseu special amenajat de organizatori.

Evenimentul se desfășoară în sistem „Open” și se adresează tuturor cluburilor de profil din țară și străinătate, precum și arcașilor cu experiență, neafiliați unui club sau unei federații! Pentru această competiție s-au înscris 104 participanți.

20170708-_DSC1164

Probele constă în parcurgerea unui traseu pe care vor fi instalate 28 de ținte animale în mărime naturală, special concepute pentru acest gen de întrecere, dispuse astfel încât să imite fidel condițiile de vânătoare. De asemenea, pentru prima dată, organizatorii se adresează și persoanelor cu dizabilități care practică acest sport, numărul acestora fiind în creștere, și care vor beneficia de un traseu special amenajat, fapt neîntâlnit la concursurile 3D de până acum.

,,3D presupune imitarea cât mai fidelă a condițiilor de vânătoare. Se trage de la o distanță cuprinsă între 5 și 50 metri sub diferite unghiuri. Sunt ținte în mărime naturală cum ar fi: jderi, urși, căprioare, lupi. Țintele reproduse sunt concepute dintr-un material special ca să reziste impactului cu săgețile”, a declarat Alexandru Grecu, co-organizator.
20170708-_DSC1180

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

rosu

Acum 6 ani

Pe asta din poza, in camasa de noapte, nu-l cheama cumva Marcu?
Raspunde

adica?

Acum 6 ani

pe toti cred ca-i cheama Marcu :)))
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Nu-i Marcu,e Anton de la Sinecon.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus