Miercuri,
29.09.2021
Ploi Moderate
Acum
11°C

Noua taxă de  mediu va fi prezentată în trei săptămâni

Noua taxă de  mediu va fi prezentată în trei săptămâni

Ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu a declarat că noua formă a timbrului de mediu va fi cunoscută în trei săptămâni. Aceasta va intra în dezbatere publică, iar începând cu anul 2018 va intra în vigoare, anunță Economica.net.

Graţiela Gavrilescu a menţionat că vor fi trei criterii în funcţie de care va fi stabilită noua taxă: capacitatea cilindrică a autovehicului, norma de poluare şi cantitatea de emisii de dioxid de carbon a maşinii. Deşi surse apropiate situaţiei spun că noua taxă va viza toate maşinile care circulă în România, şi nu doar pe cele înmatriculate la momentul apariţiei taxei, ministrul a refuzat să confirme acest lucru, spunând doar să avem răbdare. ”Calitatea aerului este pusă în pericol ţinând cont că un număr foarte mare de maşini au fost introduse în perioada 1 ianuarie - 1 septembrie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, cu o creştere de 80%. Pe de o parte acordăm, prin Administraţia Fondului de Mediu, bani pentru a finanţa fiecare român să poată să-şi cumpere o maşină nouă, care să nu polueze şi cu care să circule în siguranţă, şi pe cealaltă parte e un număr mare de maşini care au normă de poluare euro 2, euro 4”, a precizat ministrul Mediului pentru Economica.net.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Jakob

Acum 3 ani

Sa dea bani inapoi hotii de psd-isti. Se laudau cu surle si trambite ca vor scoate taxa iar acum iata o introduc din nou. Tipic Teleorman. Dragnea si sleahta de hoti!!!
Raspunde

dan

Acum 3 ani

Nu e cazul taiem si punem la loc, au eliminat taxa pt a prosti lumea sa aduca masini SH, acum ca masinile sunt aduse pun taxe. daca taxa ramanea, multe masini nu ar fi fost aduse
Raspunde

Un sibian

Acum 3 ani

Prost sa fii fost sa sa-ti cumperi troaca euro3 si sa nu te gandesti ca baga astia alta taxa nenorocita!!! Pai in vestul europei vor astia sa elimine complet masinile diesel in urmatorii ani, dar la noi inca se poate inmatricula euro2 fara sa platesti nimic?!?!??
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, dar dacă are Euro 6 si 300 de mii km bonus, nu-i troaca?...
Raspunde

Oracolul din Fofeldea

Acum 3 ani

Manuel draga, nu culcate fara sa iei pastila...Oracolul nu doarme!
Raspunde

hffjf

Acum 3 ani

Buna Tanti! Nu, nu e troaca :) Troaca e daca e veche si are multi km.. ca asa zic eu. In alta ordine de idei, au pacalit lumea cu scoaterea taxei, dar asta este. Mi se pare normal sa plateasca toti care polueaza, deci si masinile inmatriculate deja. Taxa in forma asta mi se pare cea mai corecta de pana acum.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nu ma bagati in seama, incerc sa imi iau pastilele, dar in cele mai multe cazuri uit de ele. Pastilele sunt pt ameliorarea unui grad avansat de retard. Nu dati cu pietre, asa sunt eu ...
Raspunde

calu

Acum 3 ani

Masina o sa devina un lux. Asta e clar. Pret mare la RCA, benzina, taxe etc. Dar mai intai trebuie sa creeze oamenilor alternative. Adica transport in comun rentabil, decent, eficient si care sa acopere mare parte din orase si suburbii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus