Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Au apărut noi crăpături pe autostradă. Limită de 60 km/h

Au apărut noi crăpături pe autostradă. Limită de 60 km/h

Au apărut fisuri, crăpături şi denivelări ale carosabilului pe o lungime de 70 de mpe A1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş între kilometrii 276+100 – 276+170. Ca urmare a acestei situaţii, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că a fost impusă restricţie de viteza de 60 km/h, iar pe un segment de drum de 200 de metri  traficul a fost deviat pe banda 2.

La fața locului a fost trimisă o echipă formată din specialişti CNAIR care au constatat că deplasările taluzului şi şanţului din vecinătatea sectorului respectiv au afectat banda de urgenţă şi banda 1. ”În acest moment sunt efectuate măsurători topografice în vederea verificării evoluţiei fenomenului de tasare şi a deformărilor la nivelul carosabilului. Au fost convocaţi mâine la sediul CNAIR, toţi factorii implicaţi în derularea proiectului, pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme şi pentru a dispune o soluţie de remediere”, se arată într-un comunicat de presă remis de CNAIR.

Până la rezolvarea problemei, zona este monitorizată constant de către DRDP Braşov, care va raporta permanent orice modificare a situaţiei existente.

Segmentul de autostradă Sibiu-Sebeş face parte din autostrada Orăştie-Sibiu şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014. În anul 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, redeschis în acelaşi an şi care este operaţional la ora actuală.

Ca urmare a acestor probleme a fost reziliat contractul cu Salini Impregilo SpA., căruia i-a fost reţinută garanţia de bună execuţie în valoare de aproximativ 60 milioane lei. În aceste condiţii, toate lucrările pentru remedierea neconformităţilor apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din această sumă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 5 ani

No las' ca nu v-o dat Dumnezeu atâtea "crăpături" cate v-ati dori! Un-doi, hop si voi, sa "intrați" in crăpătura...
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Nu s-a înțeles? Domnu președinte de partid nu a explicat cu atâtea ocazii? Este o problemă de comunicare! Aceea nu e crăpătură, sunt marcajele care se auto-reîmprospătează. Tovarăși, autostrada făcută sub îndrumarea PSD e perfect funcțională dar oameni răi (toți ăia care nu sunt pesede) jefuitori de țară și DNA vor să denigreze și distrugă realizările partidului!
Raspunde

...

Acum 5 ani

au afectat banda de urgenta? credeam ca e o pista de biciclete, ca nu-i mai lata de atat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus