Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Alegerile din Bîrghiș agită spiritele. PSD - traseism, minciună, amenințări, intimidare, defăimare vs. Ipocrizia este la ea acasă în sediul PNL Sibiu

Alegerile din Bîrghiș agită spiritele. PSD - traseism, minciună, amenințări, intimidare, defăimare vs. Ipocrizia este la ea acasă în sediul PNL Sibiu

Social-democrații sibieni au reacționat astăzi, după ce președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan a făcut un comentariu pe pagina sa de Facebook legat de alegerile parțiale din comuna Bîrghiș. ”Suntem consternați să vedem că tocmai Turcan Raluca, după ce și-a făcut studiile la Institutul Pușkin din Moscova, pozează în anticomunistă și împroașcă noroi. O politică a formelor fără fond. Turcan Raluca și liberalii ei de circumstanță au tupeul de a-l acuza pe candidatul nostru la Primăria Bîrghiș că este “mafiot” și “traseist politic”, fără nici un argument. Dar oare cine a făcut parte din camarila lui Traian Băsescu, ridicând în slăvi beizadelele prezidenţiale şi pe Elena Udrea cea penală, pe care o numea “Kill Bill al politicii româneşti”? Tocmai doamna deputat, întoarsă la dragostea dintâi, după un itinerariu PNL-PLD-PDL-PNL care ar face să roșească orice traseist?!”, susțin PSD-iștii într-un comunicat de presă.

Totul a început după ce Raluca Turcan a făcut o comparație între candidatul PNL și cel PSD. ”La alegerile parțiale din Bîrghiș diferența între candidații PNL și PSD e clară și încurajatoare, în special pentru locuitorii de acolo. PNL - Ștefan Șulumberchean - corect, muncitor, sufletist, implicat. Dornic să ajute. PSD - traseism, minciună, amenințări, intimidare, defăimare. Țara nu poate fi toată contaminată de comportament de tip mafiot. Chiar cred că vom ajunge zilele în care toate satele să aibă apă potabilă, canalizare, drumuri mai bune, acces la servicii de educație și sănătate. Aleși care să se zbată pentru binele locuitorilor. Să existe libertatea de a spune ce gândești, de a trăi din muncă cinstită, de a reuși prin forțe proprii iar statul să-ți ofere șansa să poți alege cum vrei să trăiești. Pe 5 Noiembrie, Ștefan Șulumberchean chiar poate fi primarul de care au nevoie oamenii din comuna Bîrghiș!”, a scris Turcan.

Social-democrații  o acuză pe Turcan de ipocrizie. ”Ipocrizia este la ea acasă în sediul PNL Sibiu. Chiar dacă acum se numesc PNL, să nu uităm că este vorba despre același PDL, care, aflat la guvernare a tăiat salariile şi pensile oamenilor pentru a acoperi furturile mafiei băsiste. Turcan Raluca a învățat pe de rost câteva promisiuni de campanie, precum “apă potabilă”, “canalizare” sau “drumuri mai bune”, pe care și-a construit cariera de un deceniu și jumătate, dar a uitat (sau, mai bine zis, n-a știut niciodată) care sunt nevoile reale ale oamenilor, ce înseamnă o politică socială în interesul cetățeanului și ce înseamnă să-i respecți pe cei cărora le ceri votul. Așa se face că a ridicat în funcţii doar oameni extrem de slab pregătiţi, a căror singură calitate este obediența față de conducerea PNL. La alegerile din Marpod, din luna iunie, a propus un fost şofer al Prefecturii drept candidat la Primărie. Noi am avut un inginer silvic tânăr, dornic de muncă şi extrem de bine pregătit.

Acum, la Bîrghiş, noi venim cu un om cu studii universitare, care a activat în mediul privat şi în administraţia publică locală ca şi viceprimar. PNL-ul propune un mecanic. După ce, la alegerile anterioare, tot Turcan Raluca a experimentat mod nefericit pe locuitorii din Bîrghiş cu un primar PNL de meserie şofer, care a clacat în mod lamentabil și a sfârșit prin a-și da demisia. Precizăm faptul ca meseriile de mecanic, respectiv şofer sunt  meserii onorabile. Dar pentru anul 2017, când bugetul unei primării trebuie completat prin proiecte ce urmează a fi implementate, considerăm că măcar începând de acum partidele trebuie să devină responsabile şi să promoveze oameni calificaţi pentru a accede la funcţia de primar.  Nici anul trecut și nici anul acesta, peneliștii lui Turcan Raluca nu au fost capabili să depună nici măcar un proiect, astfel încât Bîrghişul nu a obţinut finanţare pe Planul Naţional de Dezvoltare Rurală. Asta este competența pe care o clamează PNL? Credem că locuitorii comunei Bîrghiş nu vor cădea în capcană”, susțin social-democrații.

Alegerile din comuna Bîrghiș se vor desfășura în 5 noiembrie. Acestea s-au organizat după ce primarul ales în 2016 și-a dat demisia.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

28 comentarii

Turca

Acum 4 ani

Cum poate fi Turcan asa de falsa?!?!
Raspunde

iuesar

Acum 4 ani

Cand doi se bat, sper sa castige al treilea :)
Raspunde

...

Acum 4 ani

acuma depinde daca se bat intre ei sau se bat cu al treilea.....
Raspunde

...

Acum 4 ani

un om calificat si, mai ales, cu studii, isi vede de meseria lui si performeaza acolo. doar lichelele intra in politica
Raspunde

Baditescu Mihai

Acum 4 ani

PSD Selimbar sustine PSD BARGHIS
Raspunde

Ovidiu

Acum 4 ani

Candidatul PNL si-o facut si isi face de cap in Barghis. Primarul demisionar impreuna cu actualul candidat si viceprimar or cheltuit in mod execrabil fondurile comunei. USR are candidat propriu in persoana domnului Cioca Nicolae, inginer agronom cu studii in Canada. Impreuna cu USR va implementa proiecte de dezvoltare a comunei. Candidatul PSD este cu mult peste cel al PNL in materie de studii dar comunitatea il acuza de traseism el fiind consilier independent trecut recent la PSD. La Barghis ciuma este reprezentata de PNL.
Raspunde

Valea Hartibaciului voteaza PSD

Acum 4 ani

Comuna Barghis merita sa revina in sufletul romanesc, in glia cea strabuna, sa reintre in matca romaneasca ancestrala dupa atatea secole de asuprire inrobitoare a sasilor care au omorat milioane de romani si au daramat toate vestigiile noastre dacice! VOTEZ PSD!
Raspunde

ovidiu

Acum 4 ani

Vezi ca ai luat foaia cu mesaje de pe raftul Alegeri Prezidentiale. Cea corecta este pusa pe raftul Alegeri Locale.
Raspunde

...

Acum 4 ani

oare cati sasi, cati romanai si cati tigani traiesc acum in barghis?
Raspunde

Marian

Acum 4 ani

Candidatul psd un fariseu al zilelor moderne. Pozeaza in omul domnului squ fum se va numi el pastor, egal, dar are apucaturi de mma cu sotia dansului si cu toate ca religia lui nu ii da voi sa consume alcool are pivnita plina cu alcool pe care il consuma. (nu tii berile la pastrare in pivnita pentru musafiri). Celalat candidat parc este pus acolo ca marioneta ptr ca nu zice nimic. Doar turcanu si eminenta lui soție latra intr una pe fb.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ardealul, vatra romaneasca PSD

Acum 4 ani

Votati PSD pentru binele si viitorul nostru si al copiilor nostri! PSD, numele tau e inscris in inimile noastre de romani!
Raspunde

...

Acum 4 ani

trollule....
Raspunde

Marin

Acum 4 ani

La alegerile anterioare, tot Turcan Raluca a experimentat mod nefericit pe locuitorii din Bîrghiş cu un primar PNL de meserie şofer, care a clacat în mod lamentabil și a sfârșit prin a-și da demisia.""" marius a crezut ca o comuna se conduce cum conduce el TIR ul. Depresie fie cu tine!
Raspunde

Maria

Acum 4 ani

Mai da ce va mai place sa improscati cu mizerie, comunistilor ce sunteti! Va place banul de numai ! Pai sa vina PSD cu invatatul poporului care a mai dormit 2 ani in papucii statului ca are studii de profetul Lui Iehova. ...votez PNL
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelutu

Acum 4 ani

Mecanic ca mecanic dar e realizat in viața este un om harnic și gospodar .ingineru vostru mai are 2 ani și iasă la pensie el urmărește o pensie mare nu bine-le comunei .cu fondurile comunei sa realizat o grămada de lucruri nu sa ținut bani in conturi .și cea care latră lingă mecanic are o facultate și cunoaște 5 limbi străine .Votati pentru schimbare tineri cu inițiativa . Votați Sulumberchean Ștefan ..
Raspunde

Alexandra

Acum 4 ani

Pentru a conduce o comuna este nevoie de un om care are in primul rand studii superioare, experienta in administratie si viziune. Domnul mecanic de la PNL ar trebui sa mai invete putin pana ajunge la stadiul acesta. O comuna nu este o masina pe care o repari cand este stricata. Asadar..doamna Turcan ar trebui sa promoveze oameni mai invatati nu soferi si mecanici.
Raspunde

Hahahs

Acum 4 ani

Aoleuuuuu, tanti Turcan ce rau ti -ai luat-o !!!!! Cred ca niciodata nu s-a scris, in halul asta, despre tine, la ziar. Dar perfect adevarat. Ascunde-te tanti Turcan !!!! Repede!!!
Raspunde

Adina

Acum 4 ani

Domnul Nicolae Cioca de la USR este cel mai potrivit pentru functia de primar avand toate atuurile pentru acest post. Corect, onest, cu experienta in administratie, inginer agronom cu studii in Canada este singurul care poate face ceva pentru comuna Barghis.
Raspunde

Nelu

Acum 4 ani

Domni Cioca o mai fost primar Bărghiș și nu o făcut nimic ! Ce credeți o să facă acum ! Mai lăsați-mă cu Canada . Cu studiile Domnului Cioca . Sulumberchean Ștefan mecanicu a fost a trăit în Germania Spania , Suedia Olanda a muncit a învățat . Cai tânăr care este problema ?Știe 3 limbi străine stie cum este in străinătate cu muncă și truda cu respect.,cu răbdare Se poate rezolva toate problemele cetățenilor !!! El poate a demostrat de un an de zile ca poate !!!Sulumberchean Ștefan Omul potrivit PRIMAR în BĂRGHIȘ . !!! Succes Fanel
Raspunde

Ghita

Acum 4 ani

In primul rand invata sa scrii corect gramatical. Dnul Cioca a fost primar in perioada 1992-1996 timp in care s-au intocmit titlurile de proprietate + a introdus gazul metan in comuna. Toate acestea le-a facut singur, neavand un viceprimar in subordine sau resurse actuale ca: internet, masina de servici etc.. De asemenea dansul nu a fost plecat doar in Canada la studii ci si in Italia, Spania, Danemarca etc pentru schimb de experienta. In concluzie cred ca se vede din avion diferenta dintre cei doi candidati.
Raspunde

Ghita

Acum 4 ani

Bine ca a invatat trei limbi straine si nu a fost in stare sa faca nici macar un liceu ...ce sa mai zic de facultate...:)
Raspunde

Ghita

Acum 4 ani

In primul rand invata sa scri corect gramatical. Dnul Cioca a fost primar in perioada 1992-1996 timp in care s-au intocmit titlurile de proprietate + a introdus gazul metan in comuna. Toate acestea le-a facut singur, neavand un viceprimar in subordine sau resurse actuale ca: internet, masina de servici etc.. De asemenea dansul nu a fost plecat doar in Canada la studii ci si in Italia, Spania, Danemarca etc pentru schimb de experienta. In concluzie cred ca se vede din avion diferenta dintre cei doi candidati.
Raspunde

nelu

Acum 4 ani

PT.imbecilul cu initiala Valea Hirtibaciului o singura intrebare cate persoane din Familie poti sa dovedesti ca tiau omorit sasii. voi ati profitat tot timpul dupa sasii acum sasii majoritatea au Parasit rominia au lasat tot acum cel Putin sa le gospodariti inca o data desiguri no sa mai vina sa le reconstruiasca.
Raspunde

8 CLASE

Acum 4 ani

RUSINE PENTRU COMUNA BIRGHIS DACA SI ACUM NU V ATI TREZIT SI MERGETI LA VOT SA VOTATI UN BAIAT CU 8 CLASE SI IGNORATI 2 INGINERI CU EXPERIETA VA MERITATI SOARTA. ACEST CANDIDAT FALS CARE NU STIE SA VORBEASCA SI CARE A FACUT BANI IN STRAINATATE ATAT DE MULTI DE CE NU SE APUCA DE AFACERI ???? SAU CE A LUCRAT IN STRAINATATE DE A FACUT ATAT DE MUTI BANI INTR O PERIOADA ATAT DE SCURTA ???? DE CE SA INTORS DACA IA MERS ATAT DE BINE ??? DAR CUM PROSTUL CARE E PROST MAI E SI FUDUL. DACA VEI IESI PRIMAR BAIETE O ARATATI CATI DE MULTI FRAERI SUNT IN ACEA COMUNITATE . IN CAZ CONTRAR DUTE SI REPARA MOTARE . DAR CUM NU AI SCOALA NU AI NICI RUSINE.
Raspunde

Gicu

Acum 4 ani

Atât pateți apa în piuă, dar voi toți care îl atacaț și îl jigniti pe Sulumberchean Ștefan sunteți toți AVEȚI FACULTATE ? Toti sunteți așa de deștepți ,atacați din toate părțile din toate motivele .Acum vă interesează bani lui și ce a făcut in străinătate .si ce face cu bani lui ? De ce a venit acasă ? De ce nu a rămas in străinătate . Îi atacați Familia .....etc . A venit acasă in România că acolo in România in Bărghiș este CASA LUI . .și uite că poate face mai multe pentru comuna Bărghis si pentru Satele cei aparțin va fii votată !! Rușine să vă fie ca jigniți fără să cunoașteți om ..SULUMBERCHEAN ȘTEFAN Va fii ales primar in Barghis pentru că cetățeni în vreau pe el să fie PRIMARU !!! Un băiat tânăr ,harnic ,gospodar , care in in ultimu timp a făcut destul pentru comuna Bărghiș .Dacă toți locuitorii Barghisului suntem fraieri .Tu 8 clase ești
Raspunde

Neluțu

Acum 4 ani

Toți aveti facultatea făcută la distanță sau cu plata !!! și vă credeți acum mari intelectuali !!! Uite unde sau ascuns Intelectuali Bărghisului în Coveș și Pelișor Sulumberchean Stefan Bărghișan ,Mecanic ,gospodar ,harnic ,cu potențial noul PRIMAR în BĂRGHȘ
Raspunde

MECANIC DE LOCOMOTIOVA GARA BIRGHIS

Acum 4 ani

VOTATI SULUMBERCHEAN STEFAL ! LAS FIERBINTI SEZONUL 2 CINE VOTEAZA ACEST CANDITAT E CA SI EL.... DOAR CIOCA NICOLAE NE MAI POATE SCAPA DE LICHELE SI LINGAI DIN PNL... CE AI ANGAT MA TU LA PRIMARIA BIRGHIS?? BETIVI ORDINARI SA TI FIE RUSINE MAI PRIMAR DE NIMIC CA NU AI NICI O VECHIME IN ROMANIA,, LASULE,, TREZITI VA SUNTEM IN SECOLUL 21 !!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus