Vineri,
23.04.2021
Parțial Noros
Acum
10°C

Bolnavii de inimă, în pericol din cauza schimbărilor bruște de temperatură

Bolnavii de inimă, în pericol din cauza schimbărilor bruște de temperatură

Duminică, reprezentanții ISU anunțau decesul unui bărbat în vârstă de 60 de ani în timp ce era la volan, pe Transfăgărășan. La diferență de o zi, un taximetrist de 52 de ani din Sibiu a fost găsit și el mort, la volan. Din primele informații, reiese că cei doi au intrat în stop cardio-respirator, suspectându-se că ar avea și probleme cardiace. Medicii sunt de părere că diferențele bruște de temperatură pot agrava starea de sănătate a persoanelor care au probleme cardiovasculare. 

În ultimele zile, vremea și-a cam făcut de cap. Din sandale, am trecut direct în bocanci, iar de la temperaturi văratice, am trecut la zăpadă. Odată cu acest lucru, nu doar garderoba noastră trebuie să se adapteze, ci și întregul organism. Diferențele mari de temperatură îi afectează cu precădere pe cei care au probleme cardiovasculare. Altfel spus, starea de sănătate se poate agrava oricând odată cu trecerea bruscă de la cald, la frig și invers. Pe lângă disconfortul fizic și psihic pe care îl crează trecerea bruscă de la temperaturi pozitive la unele negative, aceasta influențează într-un mod negativ starea de sănătate a persoanelor cu probleme cardiovasculare.

„Când apar variații puternice, pot să precipite boli cardiovasculare, angina pectorală, precum și creșterea ratei de apariție a infarctului. De obicei, suferă de aceste schimbări persoanele care se știu cu probleme cardiovasculare, indiferent de vârsta pe care o au”, spune dr. Alexandru Voican, medic primar cardiolog, cu supraspecializare în cardiologie intervențională, la Spitalul European Polisano. Astfel, apariția unui infarct miocardic acut sau, chiar mai rău, a unui infarct este sporită.

Ca metode de prevenție, medicul recomandă evitarea expunerii la temperaturi extreme pentru perioade foarte lungi de timp. Pe lângă asta, un lucru foarte important îl constituie respectarea tuturor indicațiilor date de medicul ce are sub supraveghere starea de sănătate a pacientului. „Trebuie să-și respecte medicația și regimul igieno- dietetic. Desigur, ar trebui să renunțe la fumat și să aibă sub control diabetul”, mai spune dr. Alexandru Voican.

Potrivit meteorologilor, în zilele următoare, vremea va avea fluctuații. Dacă pe timpul nopții vor fi temperaturi sub pragul înghețului, ziua sunt așteptate temperaturi ce depășesc 7 grade C. De joi în colo, se observă o încălzire, gradele din termometre dublându-se.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus