Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Lider al Cataluniei: În Transilvania se poate simți o dorință de autonomie

Lider al Cataluniei: În Transilvania se poate simți o dorință de autonomie

Coordonatorul departamentului de politică externă al Partidului Democrat European Catalan, Marc Gafarot i Monjó, crede că există o dorinţă, care se poate simţi, către autonomie, în Transilvania, unde trăieşte o importantă comunitate de maghiari, transmite corespondentul Mediafax.

Marc Gafarot i Monjó a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă la sediul PPMT, că în Bucureşti atmosfera politică este mult mai centralistă decât în Transilvania, aspect care îi afectează şi pe maghiarii, dar şi pe românii din regiune.

„În România, în Transilvania, există o importantă comunitate de maghiari, au propria lor limbă, cultură şi cred că există o dorinţă, pe care o poţi simţi, către autonomie, în Transilvania, chiar dacă ea merge dincolo de limitele maghiarilor. Sunt români care trăiesc în Transilvania şi care au opinii diferite despre politica administraţiei interne a României decât alţi români din alte părţi ale ţării. În Bucureşti, atmosfera politică este mult mai centralistă decât în Transilvania. Asta, în opinia mea, îi afectează şi pe maghiarii din Transilvania, dar şi pe mulţi alţi români din regiune”, a spus politicianul catalan, citat de Mediafax.
Acesta a susţinut că situaţia actuală din Catalonia se apropie foarte mult de timpurile dictaturii lui Franco.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, lumea-i plină de prosti, iar noi ardelenii de ce-am face nota discordanta?.....
Raspunde

Nicolae

Acum 5 ani

După români majoritari în Transilvania urmează în ordine țiganii,și după aceea maghiarii,deci mă" ntreb ce autonomie ?Cine vrea?Abureli de proști!
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Nenea asta nu are despre ce vorbi? Daca nu a mers cu agitatul spiritelor la el acasa merge prin "vecini"? Asa o loialitate, dar nu fata de cauza Cataloniei ci fata de agitatul spiritelor in Europa pare un lucru demn pe care Moscova sa cheltuie milioane de ruble.
Raspunde

Nicoleta din V Aurie

Acum 5 ani

...daaa - in sfarsit ! vreau si eu autonomie ! #me Too !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus