Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Începe Mozaic Jazz Festival. ”Va fi o seară fabuloasă”

Începe Mozaic Jazz Festival. ”Va fi o seară fabuloasă”

În această seară debutează la Redal Expo cea de-a treia ediție a Mozaic Jazz Festival, eveniment ce-i aduce în fața publicului pe Isfar Sarabski, pianist din Azerbaidjan, și celebrul Gilad Atzmon.

Criticul de jazz Virgil Mihaiu, director al Institutului Cultural Român la Lisabona și primul est-european devenit membru al redacției revistei Down Beat – ”Biblia mondială a jazz-ului”, a caracterizat concertele din această seară drept ”istorice”.

”Ce o să vedem diseară este un moment istoric, va fi o seară fabuloasă”, a declarat Virgil Mihaiu, sosit la Sibiu special pentru Mozaic Jazz Festival. Acesta a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, și despre filosofia din spatele festivalului.

”Mozaic Jazz Festival reprezintă o mare, mare performanță care se realizează într-o capitală a culturii și a jazz-ului. Este un festival extrem de inteligent pentru că merge în expediții continentale care combină muzicieni de renume cu artiști mai tineri, aflați în plin proces de afirmare”, a mai declarat Virgil Mihaiu.
Mozaic Jazz Festival se bucură și de aprecierea primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor.
”Muzica este, fără îndoială, importantă în viața unui oraș care prosperă prin cultură, de aceea, este prezentă în toate genurile sale în agenda de evenimente a Sibiului. Jazz-ul are sensibilitatea sa aparte, combinând mesajul muzical puternic, melodicitatea acordurilor instrumentale și culoarea. Această atmosferă este adusă publicului sibian de Mozaic Jazz Festival care și-a găsit locul deja într-o agendă foarte bogată de evenimente muzicale. Aceasta se datorează în bună măsură calității manifestării dar și ineditului muzicii aduse pe scenă, organizatorii meritând felicitările noastre pentru munca depusă și pentru inspirația cu care duc acest festival mai departe”, a declarat primarul Astrid Fodor.
Festival propune pentru acest sfârșit de săptămână o serie de șase concerte, câte două pe seară, aducând în atenția publicului următorul program:

Vineri:

19:00 – Isfar Sarabski

20:30 - Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble

Sâmbătă:

19:00 - MN’JAM Experiment

20:30 - Steve Coleman and Five Elements

Duminică:

19:00 – Arcuș Trio

20:45 - Olli Hirvonen

”Când am pornit Mozaic Jazz Festival în 2014 m-am uitat peste agenda culturală a Sibiului și am simțit că există nevoia de mai mult. Publicul își dorește mai mult jazz în oraș și nu exista mai mult, în afara Sibiu Jazz Festival, care se desfășoară o dată pe an. Această dorință există tocmai tradiției create de Sibiu Jazz Festival, ajuns acum la cea de-a 46-a ediție. Am considerat că ar fi bine pentru oraș să aibă două festivaluri de jazz, la o distanță de șase luni, iar reacția sibienilor este îmbucurătoare”, a declarat și Silviu Scrob, directorul festivalului.
Biletele pot fi achiziționate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus