Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Classic Junior Festival: Publicul de mâine este cel pe care îl educăm azi

Classic Junior Festival: Publicul de mâine este cel pe care îl educăm azi

În perioada 16-17 noiembrie, Asociația Culturală Play invită copiii mici și mari la seria de spectacole interactive „Copilaria marilor Muzicieni”, eveniment desfășurat la Teatrul Gong din Sibiu. 

Spectatorii mari și mici se vor întâlni astfel cu personajele deja binecunoscute și îndrăgite, șoriceii Sică și Rică, pisica Lola, care le vor spune poveștile a doi compozitori celebri: Giacomo Rossini și Bela Bartok.

Povestea lui Rossini și a lui Wilhelm Tell

Micuțul Gioachino, împreună cu pisicuța Lola, cu șoriceii Rică și Sică dar și cu ajutorul vărului Giorgio, venit special de la Scala din Milano, îi vor încânta pe micii spectatori cu întâmplări amuzante la care vor fi invitați să ia parte și cu multa muzică plină de melodie, ritm și armonie. Vărul Giorgio se va lansa în arii de virtuozitate iar pisica Lola va lua lecții și va încerca și ea să cânte sub directa îndrumare a compozitorului. Povestea lui Rossini și a lui Wilhelm Tell va crea, pentru o oră, iluzia unei Italii de la început de secol XIX, în care negustori, nobili, ofițeri, țărani, precupețe sau domnișoare de pension fredonau, la unison, muzica talentatului Gioachino Rossini.

Foto 1 copilarii

Povestea lui Bela Bartok și a prințului cioplit în lemn 

Renumele șoriceilor Sică și Rică, cei care au trăit pe rând alături de cei mai mari muzicieni ei tuturor timpurilor, pe când aceștia erau copii – în vioara lui Vivaldi, în orga lui Bach, în biblioteca lui Mozart, sub pianul lui Chopin, în curtea casei țărănești a familiei Enescu... – a ajuns până la urechile copilului Bela Bartok care, vrând să îi cunoască pe cei doi, i-a invitat să îi facă o vizită în orășelul lui natal, Sânnicolaul Mare. Sică și Rică, apoi și pisica Lola, ajung într-un spațiu cultural nou, străin, pe care încearcă să-l cunoască și să și-l apropie.

Foto 2 copilarii

Învață câteva cuvinte în limba maghiară, joacă jocuri de copii cu Bela și cu prietenul acestuia, macedoneanul Ioșka, ascultă cu interes povești despre culegeri de folclor cu ajutorul unui instrument-minune, pe nume fonograf și au ocazia să cânte chiar la instrumente populare pană atunci necunoscute ca drâmba sau tulnicul. Sică, Rică și Lola îl ajută pe Bela să prezinte, în fața copiilor din sala de spectacol, Povestea prințului cioplit în lemn, un balet inspirat de un basm în care se vorbește despre un prinț îndrăgostit de o prințesă și pe care un spirit rău încearcă să îl împiedice să se apropie de aleasa inimii lui.

Foto 3 - Copilarii

Classic Junior Festival este un proiect cultural-educațional menit să prezinte muzica clasică într-o manieră interactivă și accesibilă celor mici, să stârnească interesul pentru instrumentele muzicale, dar și să amintească de această alternativă a petrecerii timpului liber.

Foto 4 copilarii

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus