Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Proiect unic în țară, la secția de prematuri a Spitalului Județean

Proiect unic în țară, la secția de prematuri a Spitalului Județean

Secția de prematuri de la Maternitatea Spitalului Județean se va bucur începând de astăzi de un nou proiect „Tolba cu altfel de povești. Poveștile terapiei intensive neonatale”. Acesta s-a putut concretiza cu ajutorul unei burse de 3500 de euro, obținută în urma unui concurs de proiecte. Ba mai mult, aici este singurul loc din țară unde s-a implementat.

Cu ocazia celebrării „Zilei Mondiale a Prematurității”, în cursul zilei de vineri, în cadrul maternității Spitalului Clinic Județean Sibiu, s-a lansat proiectul „Tolba cu altfel de povești. Poveștile terapiei intensive neonatale”, proiect realizat prin intermediului unei burse de 3500 euro câștigate la concursul intern de proiecte „Adoptă un proiect" organizat de ING Sibiu.

Sibiul este singurul oraș din țară unde s-a implementat acest proiect. „Prima parte a proiectului se adresează mamelor din terapia intensivă neonatală. O serie de mesaje pozitive din partea altor mame și fotografii ale absolvenților terapiei intensive neonatale sunt proiectate pe holul terapiei intensive neonatale cu scopul de a încuraja mamele pe durata șederii copiilor lor în terapia intensivă neonatală. A doua parte a proiectului este un centru de informare digitalizat, un ecran touch care cuprinde informații diverse, utile părinților de prematuri: prematuritate și complicațiile sale, alăptare, îngrijirea nou-născutului, proceduri și investigații necesare în cazul nou-născuților bolnavi, imunitate și imunizare dar și despre Asociația Baby Care și evenimentele organizate de asociație”, arată Maria Livia Ognean, președinte Baby Care Sibiu.

prematuri livia ogneanNevoia acestuia se poate observa și în rândul mamelor, care, de cele mai multe ori, sunt neglijate de personalul medical, atenția îndreptându-se spre micuți. „Suntem puțini, personalul nu e suficient niciodată, în general, noi ca medici și asistentele ne preocupăm mai mult de copii și mamele rămân pe lângă, ceea ce nu e corect pentru că și ele au ajutor. Un copil care se naște prematur nu este neapărat un copil care nu mai are probleme, iar părinți trebuie să știe ce înseamnă un copil prematur, ce riscuri sunt pe termen lung și ce trebuie să mai facă pe termen lung ca totul să se sfârșească foarte bine”, mai precizează Maria Livia Ognean.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus