Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Turnulsfatului.ro, cel mai citit site de știri din Sibiu

Turnulsfatului.ro, cel mai citit site de știri din Sibiu

O analiză realizată de una din cele mai importante companii din lume care analizează piața on-line, SimilarWeb, dă site-ul turnulsfatului.ro ca fiind cel mai citit din județ, având în ultimele trei luni peste 1,53 milioane de cititori, cu peste 500 de mii mai mulți decât următorul site clasat, oradesibiu.ro. Același lucru este evidențiat și de site-ul Alexa.com, un alt site care analizează traficul on-line.

Spre deosebire de alte site-uri de acest gen, SimilarWeb pune la dispoziția publicului analize comparative între site-uri, expunând în varianta gratuită câteva date de bază, precum trafic, timp petrecut pe site, zona geografică de unde se accesează, etc., indiferent dacă aceste site-uri sunt înscrise sau nu într-un program de analiză.

Conform SimilarWeb, în ultima lună, turnulsfatului.ro a avut 522.185 de vizite pe site și 169.845 de vizitatori unici. Oradesibiu.ro a avut, conform SimilarWeb, 318.169 de vizite pe site și 100.491 de vizitatori unici. Tribuna.ro a avut 266.742 de vizite în luna octombrie și având 118.031 de vizitatori unici.

1

În ultimele șase luni, estimarea SimilarWeb este de 2,6 milioane de vizite pentru Turnul Sfatului, 1,9 milioane pentru Ora de Sibiu, 1,7 milioane pentru Tribuna și 296.000 pentru site-ul stiridesibiu.ro.

În funcție de modalitatea în care cititorii intră pe site-urile de știri din județ, Tribuna și Turnul Sfatului conduc la capitolul intrări directe pe pagina web, în timp ce Știri de Sibiu și Ora de Sibiu se bazează cel mai mult pe paginile lor de Facebook.

Pe site-ul Tribuna intră direct 40,12%, dintre cei care accesează acest site, iar pe Turnul Sfatului intră 35,92%. Pe Ora de Sibiu intră direct un procent de 14,80%, iar pe Știri de Sibiu intră 9,21%. Intrările directe sunt de fapt cititorii care caută în mod expres un site anume, fie tastându-i numele, fie salvându-l deja în toolbar și accesându-l de aici.

Știri de Sibiu și Ora de Sibiu se bazează cel mai mult pe Faceboook. De aici intră pe aceste două site-uri cei mai mulți cititori, în proporție de 55,14% pe stiridesibiu.ro și 43,07% pe oradesibiu.ro. De pe Facebook se intră în proporție de 29,20% pe turnulsfatului.ro și 17,29% pe tribuna.ro.

3

O altă sursă pentru traficul pe site-urile de știri o reprezintă motoarele de căutare. De aici, cea mai mare proporție o are Tribuna, cu 38,05% din traficul total. Pe Turnul Sfatului un procent de 30,96% se intră de pe motoarele de căutare, în timp ce la Ora de Sibiu și Știri de Sibiu proporția este de 21,31%, respectiv 28,72%.

SimilarWeb realizează de asemenea un clasament la nivel mondial al site-urilor, iar din județ, la categoria mass-media, cel mai bine stă Turnul Sfatului. În ”Global Rank” turnulsfatului.ro se clasează pe locul 170.728, oradesibiu.ro pe 277.263, tribuna.ro pe locul 305.802, iar stiridesibiu.ro pe locul 1.109.661. La nivel național, Turnul Sfatului se clasează pe locul 1.652, Ora de Sibiu pe locul 2.482, Tribuna pe locul 3.076, iar Știri de Sibiu pe locul 11.238. Datele care fac acest clasament sunt: afișările pe site, vizitatorii unici, media timpului petrecut pe site de către un cititor, media paginilor citite de către un vizitator unic și ”bounce rate”, procentul celor care citesc pe site o singură pagină. Turnul Sfatului are cel mai mic procent de ”bounce rate” – 57,31%., în timp ce celelalte trei site-uri analizate au între 69,5-71,5%.

2

Conform datelor unui alt site de analiză a paginilor de internet, Alexa.com, Turnul Sfatului se clasează pe locul 177.780 la nivel mondial, și pe locul 1.350 la nivel național. Tribuna se află pe locul 245,840 la nivel mondial și pe locul 1946, la nivel național. Ora de Sibiu se clasează pe locul 228.464 la nivel mondial și pe locul 1.982 în clasamentul național. Știri de Sibiu se află pe locul 703.521 la nivel mondial și pe locul 6.280 la nivel național.

Topul Alexa este bazat pe trafic, din datele colectate de la utilizatorii care îşi instalează pe computer o aplicaţie a companiei, precum şi din alte surse. Clasamentul este bazat pe media valorilor privind afişările şi numărul de clienţi unici pe o perioadă de trei luni.

Alexa.com, parte a companiei Amazon, are în analiză peste 30 de milioane de site-uri, iar lunar este vizitat de peste 6,5 milioane de vizitatori.

Toate aceste analize sunt publice și pot fi consultate de oricine, on-line, atât pe site-ul Alexa.com, cât și pe Similarweb.com.

 

SimilarWeb folosește datele statistice din patru surse principale: câteva milioane de ”useri” anonimi echipați cu un portofoliu de aplicații și extensii web, distribuitorii de internet de la nivel local și mondial, prin măsurarea traficului direct printr-un sistem de algoritmi și prin programe care analizează site-urile web, în funcție de criterii prestabilite.

Compania are peste 380 de angajați și birouri în patru continente, fiind susținută de un grup de investitori care au atribuit proiectului peste 112 milioane de dolari. SimilarWeb analizează peste trei milioane de aplicații și peste 80 de mii de site-uri din 60 de țări.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

miticii

Acum 6 ani

Nu s-a specificat cate mii de unici cititori de limba eminesciana sunt din zonele China, Uganda, Burkina, Djibouti, Trinidad, pentru o mai buna intelegere a super-ierarhiei mondiale.
Raspunde

SS

Acum 6 ani

S-al pupati in cur pe manuel...
Raspunde

Zero

Acum 6 ani

Bun baieti, deci aveti cu ce (stiti voi la ce ma refer, trafic-reclame-bani), sa vedem si cresterea calitatii articolelor, investigatiilor, ortografiei.
Raspunde

ioan

Acum 6 ani

Ma inscriu celor scrise mai sus de "Zero". Aceste date ar trebui sa fie un imbold pt redactori de a creste calitatea textelor redactate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Distractiv: la ora 17.06 Zero are +5 in ''clasamentul adevarului'' iar ioan,care e de acord cu Zero are -1.Care dracu' e relevanta voturilor,dl TS-isti?
Raspunde

LaFlemme

Acum 6 ani

Si totusi sectiunea de comentarii este de cea mai joasa speta. Sunt utilizatori care efectiv inunda acest spatiu de dialog cu laturi si dejectii, fara a fi blocati.
Raspunde

numãrãtoarea bobocilor de oaie

Acum 6 ani

Lauda de sine nu miroase a bine. Realitatea din ecran.
Raspunde

Foxxy Fox

Acum 6 ani

Gresit! Ionut VL este cel mai citit din Sibiu, nu TS!
Raspunde

Tica Ocneriu

Acum 6 ani

Ionut VL este celebru, formator de opinii si un bun roman! Reprezinta sufletul Sibiului, vocea launtrica a devenirii noastre, legenda sa se poate compara doar cu a ciorbei de burta atat de indragita de locuitorii urbei de pe malul Cibinului!
Raspunde

Linie

Acum 6 ani

Hotarati-va... https://www.oradesibiu.ro/2017/11/27/care-e-cel-mai-citit-ziar-online-din-sibiu-cifrele-reale-de-trafic-ora-de-sibiu-turnul-sfatului-si-tribuna/
Raspunde

Washington Post

Acum 6 ani

Felicitari TS pentru calitatea articolelor voastre si mai ales pentru locurile de munca pe care le creati si pentru impozitele pe care le platiti bugetului local! Va iubim si va stimam!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus