Marţi,
11.08.2020
Cer Senin
Acum
15°C

Linguri de lemn sibiene, pentru vizitatorii din București

02 Decembrie 2017 10:44

Linguri de lemn sibiene, pentru vizitatorii din București

Meșterii populari sunt la lucru în acest week-end, la Muzeul Satului din Capitală. Le arată vizitatorilor diferite meșteșuguri, iar printre ei se află și sibieni. Unul dintre aceștia este Ioan Rodoș, din Sibiu, care lucrează la o lingură de lemn pe a cărei coadă sunt sculptate acvila românească, roata vieții și soarele.

În spatele lui, expuse, sunt zeci de linguri, fiecare cu un model unic. "Tot ce vedeți pe panou reprezintă România. Sunt elemente din toate zonele țării și multe le-am preluat din muzee, din folclor, din povești, din istorie, din religie: Decebal, coloana infinitului, domnișoara Pogany. Îl am și pe Amza Pellea, cu prazul și cu zaibărul. Tot timpul creez modele noi, care consider eu că sunt mai importante pentru români", a declarat meșterul, pentru Agerpres.

Iulia Grumăzescu, director de comunicare și educație muzeală, a precizat că în perioada 1-3 decembrie, Muzeul Satului găzduiește Târgul de Ziua Națională a României, care se continuă cu târgul de cadouri de Moș Nicolae. Pot fi achiziționate: decorațiuni pentru pom, ii tradiționale, brâuri și alte piese pentru costum popular, turtă dulce, miere și alte produse apicole, toate produse de meșteri locali, inclusiv sibieni.

Una dintre vizitatoare e Miriam, o tânără din Australia, care se află în România de opt zile. "E minunat aici, îmi place foarte mult, e uimitor să vezi toate lucrurile făcute manual și să îi întâlnești pe meșterii care le-au realizat. Am cumpărat o cergă și aș vrea să mai iau o ie și niște brățări. Am luat și prăjitură de casă, e delicioasă", declară ea.

Comentarii

3 comentarii

NBVHUNBUI

Acum 2 ani

oare de ce lingurile de lemn nu se comercializeaza direct la Bucuresti in loc ca acestia sa vina si sa PARCHEZE PE TROTUARELE SIBIENE pentru a le cumpara?
Raspunde

mama prevederii

Acum 2 ani

Eu prefer sincer o lingura ornamentala decat turta dulce sau sapun de casa ce numai bune pentru sanatate nu sunt!
Raspunde

VL01BMW

Acum 2 ani

si daca vrea aia extaziata din australia o lingura, nu-i vinde nimeni, ca sunt facute special pentru bucuresteni? Mai aveti experti de-astia in gazetarie la Turn ? vedeti ca Blaga Calin e somer, poate vine la voi, sa dubleze IQul redactiei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus