Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA va fi marcată la Sibiu

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA va fi marcată la Sibiu

Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA va fi marcată la Sibiu la sfârșitul acestei săptămâni, printr-o campanie de informare stradală, în colaborare cu Societatea Studenților Medicinișți “Hipocrates” Sibiu.

Campania se adresează locuitorilor Sibiului și are ca scop informarea acestora cu privire la prevenția, diagnosticarea, metodele de tratament și suportul psihic ale bolilor cu transmitere sexuală. Evenimentul se va desfășura pe Bulevardul Mihai Viteazu, în data de 8 decembrie, între orele 13:00 și 15:00 și va consta în împărțirea de pliante informative despre HIV, de prezervative și formarea unei fundițe umane, cu ajutorul studenților, care vor îmbrăca pelerine roșii, ca simbol al solidarității cu persoanele infectate cu acest virus.

În 2017, mesajul campaniei mondiale de luptă împotriva HIV/SIDA este "RIDICAȚI MÂINILE PENTRU  PREVENIREA HIV!", fixându-se următoarele obiective: accesul universal la prevenţia HIV, tratament, îngrijiri şi suport, reducerea numărului persoanelor infectate cu HIV/SIDA, creşterea numărului de persoane informate şi educate în legătură cu HIV/SIDA; creşterea numărului de persoane care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV, creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relaţie cu HIV/SIDA și reducerea numărului de persoane discriminate și stigmatizate datorită HIV/SIDA.

În județul Sibiu, în anul 2016 existau în evidență 135 de cazuri de HIV/SIDA, dintre care 13 au fost cazuri noi de îmbolnăvire. Distribuția pe sexe și grupe de vârstă a cazurilor a evidențiat predominanța la sexul masculin și la grupele de vârstă 20-29 ani și 30-39 ani. În primele 3 trimestre ale anului 2017 (ianuarie – septembrie 2017) figurau în evidențe 132 bolnavi de HIV/SIDA, 11 fiind cazuri noi. La fel ca în anul 2016, îmbolnăvirile au predominat la sexul masculin, o mare parte a cazurilor înregistrându-se la grupa de vârstă 20-29 ani, o parte la grupa de vâstă 30-39 ani, iar restul la grupa de vârstă 40-49 ani, 50-59 de ani și peste 60 de ani. De asemenea, din totalul cazurilor, sunt în evidență 2 copii. Nu au fost raportate decese datorită SIDA.

Populația generală și femeile gravide se pot testa gratuit prin Centrul de Consiliere și Testare HIV, aflat în Ambulatoriul Integrat de Specialitate (Policlinica veche), etaj 3, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele: 07:00 – 15:00. Pentru programări și informații, puteți apela numărul de telefon 0269/253509. Analizele vor fi efectuate în laboratorul acreditat al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus