Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

CFR anunță noul Mers al Trenurilor și introduce Trenurile Zăpezii. Aproape 4 ore de la Sibiu la Sinaia

CFR anunță noul Mers al Trenurilor și introduce Trenurile Zăpezii. Aproape 4 ore de la Sibiu la Sinaia

CFR Călători anunță că noul Mers al Trenurilor va intra în vigoare în noaptea din 9 spre 10 decembrie și aduce ca noutate Trenurile Zăpezii.

Trenurile Zăpezii circulă din 11 decembrie către destinații montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamț și Petroșani (stațiunile Straja și Parâng). În zilele de weekend, biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia — Brașov și retur) pot fi achiziționate la prețuri reduse între 31% și 56%.

În perioada 1 ianuarie — 28 februarie 2018, de luni până joi, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor avea prețuri reduse cu 25%, procent care se aplică la tariful de transport pentru adult și copil, tichetul de rezervare a locului plătindu-se integral.

"La trenurile IR 1633 și IR 1632 București Nord — Brașov și retur, care vor circula permanent, timpii de mers sunt mai mici cu aproximativ 20 minute față pe mersul de tren actual, durata de parcurs fiind de 2 ore și 25 de minute", precizează compania națională de transport feroviar de călători.
O simplă simulare online ne arată că sibienii care vor să meargă la schi pe Valea Prahovei au la dispoziție 15 trenuri pe zi, însă în majoritatea cazurilor călătoria durează aproape patru ore de la Sibiu până la Sinaia. Iar prețul unui bilet pornește de la 52 de lei, la clasa a II-a.
"În cursul anului 2018 se desfășoară o serie de lucrări de reabilitare a mai multor tronsoane feroviare. Lucrările se efectuează pentru creșterea performanțelor infrastructurii feroviare și a serviciilor oferite călătorilor. În funcție de evoluția acestor lucrări, în circulația trenurilor pot surveni unele întârzieri sau alte modificări punctuale", precizează CFR Călători.
În traficul  internațional, trenurile IR 72 și IR 73 vor circula spre/dinspre Budapesta din Timișoara Nord, iar legătura cu acestea dinspre/spre București Nord va fi asigurată de trenurile IR 1797 și IR 1798 București Nord — Timișoara Nord și retur.

tren

La trenurile IR 366 și IR 367 Brașov—  Cluj Napoca — Budapesta se va asigura legătura dinspre/spre Târgu Mureș cu trenuri Săgeata Albastră IR 1749 și IR 1748  Târgu Mureș — Cluj Napoca și retur. Pentru tren IR 366 Brașov — Budapesta se asigură legătură în stația Siculeni de la tren R 5201 care circulă pe ruta Mărășești — Miercurea Ciuc.

Trenurile Ister IR 472 și IR 473 vor circula pe ruta București Nord—Brașov — Sibiu—Budapesta și retur.

Trenurile IR 1094 și IR 1095 București Nord—Ruse și retur vor circula numai în extrasezon, iar în perioada sezon vor circula  trenurile IR 461 și IR 460  București — Sofia și retur.

Și în anul 2018, pasagerii vor putea călători în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 euro pe sens) și Budapesta (de la 29 euro pe sens), Chișinău (19 euro pe sens), iar în sezonul estival către Sofia și Salonic.

De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara (de la 15 euro pe sens), Cluj Napoca (de la 15 euro pe sens) și Brașov (de la 19 euro pe sens).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

filip

Acum 4 ani

Ce legatura este intre imaginea idilica care insoteste articolul si trenurile mizere de la noi?
Raspunde

McD

Acum 4 ani

Doar culoarea zăpezii....poate nici aia....Elvetia....alta lume....
Raspunde

McD

Acum 4 ani

Trenurile zăpezii circula de vreo 10 ani....problema este ca pana la Sinaia sunt cam 200km iar timpul de parcurs se mărește in fiecare an odata cu noul mers al carutelor, pardon trenurilor...spre Brasov sunt doar 6 trenuri directe zinic: 4IR +2Regio, cam putin pentru o ruta circulata....prin anii 78-79 pana la Sinaia se ajungea in 2h 45 min cu tren rapid, astazi 4 ore cel putin....e spre bine....succes si curaj in călătoriile cu CFR!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus