Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Sibienii, invitați să pedaleze în costum de Moș Crăciun și Crăciunițe

Sibienii, invitați să pedaleze în costum de Moș Crăciun și Crăciunițe

Comunitatea de bicicliști din Sibiu invită toți pasionații de ciclism să pedaleze între 18 și 24 decembrie. Însă, nu oricum, ci îmbrăcați în costum de Moș Crăciun și Crăciunițe. Inițiatorul caravanei „Ciclo Moșilor” din Sibiu își dorește să reunească într-un singur loc toți bicicliștii și să „împrăștie” zâmbete trecătorilor.

Comunitatea de bicicliști din oraș așteaptă sibienii începând cu data de 18 decembrie şi până pe 23 decembrie la o colindă pe străzile principale ale orașului. Aceștia sunt rugați să vină îmbrăcați în costume de Moș Crăciun și Craciunițe, cu bicicletele puse la punct și decorate cu clopoței, beteală şi luminiţe de sărbătoare.

„Vom poposi în locurile amenajate de Primărie, vom face urări și ambianță plăcută în întâmpinarea sărbătorii de Crăciun. Vom bucura și felicita trecătorii, vom face fotografii cu copiii”, scriu organizatori pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cel care a inițiat această activitate la Sibiu este Geo Geoopsy, stabilit recent în Sibiu și originar din Galați. Acolo, acest eveniment este deja la a VII-a ediție și s-a gândit că și Sibiului i-ar prinde bine.

„Vreau să continui un lucru care îmi place: organizarea şi implicarea în mişcarea ciclistică. Pentru că în Sibiu sunt mulţi biciclişti, sper să ne adunăm cât mai mulţi îmbrăcaţi în Moş Crăciun sau Craciunite, să colindăm străzile, să aducem zâmbete şi bucurie în sufletele oamenilor pe care îi întâlnim. Ştiu din experienţa anilor trecuţi că, oricât de mohorât, plin de griji sau agitat în apropierea sărbătorii de Crăciun este omul, un <<Ho, Ho, Hooo !!!>> îi luminează fata şi îi înseninează ziua. Nu mai vorbesc de copii, care sunt încântaţi şi foarte emoţionaţi când ne văd. Sibienii trebuie să se alăture pentru că sunt biciclişti iscusiţi, dau mereu curs turelor organizate. Trebuie să facem o tradiţie şi o imagine frumoasă oraşului, mai ales că avem un superb Târg de Crăciun”, spune Geo Geoopsy.

Locul de plecare este Piaţa Mică , iar traseul este de cel mult 10 KM. Acesta se întinde între: Piaţa Mica- Str. Nicolae Bălcescu- Str. Andrei Șaguna- Str. Dealului – Str. Banatului – Str. Calea Dumbrăvii – Blv. Mihai Viteazu (dus-întors) -Parcul Sub Arini -Blv. Victoriei -H. Ramada- Blv. Corneliu Coposu -Parcul Tineretului -Str. Filarmonici – Str. General Magheru – Piaţa Mică.

Program de plecare pe traseu: 18 Decembrie- seara de la ora 18:30 la 20:30 19-Decembrie- seara de la ora 18:30-20:30 20-Decembrie- seara de la ora 18:30-20:30 21-Decembrie- seara de la ora 18:30-20:30 22-Decembrie- seara de la ora 18:30-20:30 23-Decembrie- dimineaţa de la ora 10:30-12:30 şi seara de la ora 18:30-21:00

Cei care doresc să pedaleze alături de ceilalți Moși Crăciuni și Crăciunițe trebuie să poarte costum de moș, să-și pregătească bicicleta de sărbătoare, să fie îmbrăcați pentru vremea rece și să aibă minim 14 ani.

Foto: Facebook Caravana Ciclo Mosilor in Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zexe

Acum 4 ani

Bă, oilor corporatiste, eu zic să pedalați în curul gol că-i mai kynky!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus