Duminică,
25.07.2021
Partial Noros
Acum
26°C

#vavedemdinsibiu către membrii PSD Sibiu: ”să ne explice ce poziție au față de ceea ce fac în Parlament colegii lor”

#vavedemdinsibiu către membrii PSD Sibiu: ”să ne explice ce poziție au față de ceea ce fac în Parlament colegii lor”

A primit răspuns și cel de-al doilea comunicat al PSD Sibiu emis pe tema protestelor care au loc de patru zile în fața sediului de partid. Protestatarii reuniți sub motto-ul ”Vă vedem din Sibiu” spun că mesajul PSD Sibiu este la fel de departe de adevăr ca și primul și provoacă membri de partid să depășească cei câțiva metri care despart cele două tabere pentru a dialoga.

Sub semnătura poetului sibian Radu Vancu, protestatarii #vavedemdinSibiu anunță reprezentanții PSD că vor reacționa la orice neadevăr pe care social-democrații îl vor mai lansa în spațiul public. Apelul protestatarilor vine după ce aceștia au arătat că, de fapt, și primul mesaj public al PSD Sibiu pe tema protestelor tăcute din fața sediului lor conține mai multe neadevăruri. O parte din acestea au fost reluate și în a doua comunicare publică a PSD Sibiu, atenționează protestatarii sibieni.

„Aceleași minciuni sunt, spre neplăcuta noastră surprindere, reiterate într-un al doilea comunicat emis recent de PSD Sibiu: 1) că am fi un număr redus de protestatari, adică 20; 2) că am fi agresivi; 3) că am ocupat abuziv zona pietonală; 4) că nu am exprimat limpede ceea ce cerem și ceea ce ne revoltă; 5) că există cetățeni care au făcut „nenumărate sesizări” împotriva noastră; 6) că împiedicăm activitatea din sediu după lăsarea serii; 7) că ne-am expus copiii la frig și «la o manifestație nepotrivită pentru vârsta lor»“, se arată într-un comunicat al protestatarilor, postat pe pagina de Facebook a celor reuniți în mișcarea #vavedemdinSibiu.

După ce fac trimitere la câteva surse publice pentru verificarea afirmațiilor social-democrate, protestatarii insistă pe una din noile acuzații ale PSD Sibiu. ”La o singură minciună, nou-nouță, ținem totuși să răspundem: anume că am fi făcut proiecții care au împiedicat munca în sediu după lăsarea serii. Avem aici trei răspunsuri, nu unul: 1) Mai întâi, după lăsarea serii nu a mai fost nimeni în sediul PSD, deci nu am avut pe cine să deranjăm; 2) proiecții am făcut doar în prima seară, în rest nu am avut proiector; 3) în fine, acele fotografii cu lumini pe care le-am făcut publice sunt light painting, adică pictură cu lumină, nu proiecții – fotografii ale unor oameni care, stând în fața sediului PSD, mișcă telefonul mobil în așa fel încât lanterna lui (îndreptată spre aparatul de fotografiat al protestatarilor, nu spre sediu!) imprimă pe fotografie dâre luminoase. Aceste fotografii le-am făcut tot noaptea, nu se pot face cu proiectorul – și nu sunt în nici un fel invazive, întrucât proiectează lumină nu înspre sediu, ci înspre protestatari”, mai arată protestatarii. Care au numărat în cel de-al doilea comunicat PSD Sibiu ”șapte minciuni și cel puțin cinci erori gramaticale”.

Protestatarii invită reprezentanții social-democraților la dialog. ”Adică să treacă cei câțiva metri care ne despart de intrarea în sediul lor, să inițieze un dialog – și să ne explice ce poziție au față de ceea ce fac în Parlament colegii lor. Le lansăm aici explicit invitația la dialog pe care prezența noastră în fața sediului lor o presupunea implicit. (Pentru cine avea urechi de auzit și dincolo de tăcere.) În absența acestui dialog, suntem nevoiți să acceptăm ceea ce vede toată lumea: anume că PSD Sibiu etalează, în comunicatele sale, nevoia patologică de a minți și ipocrizia pandemică pe care le cunoaștem din manifestările colegilor lor din Parlament”, se mai arată ăn mesajul venit din partea #vavedemdinSibiu.

Redăm, mai jos, integral, răspunsul celor de al #vavedemdinSibiu la cel de-al doilea comunicat

O noua replică #vavedemdinsibiu la cel de-al doilea comunicat PSD

Ne-am fi așteptat ca, după actul ratat al comunicatului anterior, în care acumula în câteva fraze șapte minciuni și un autodenunț, PSD Sibiu să înțeleagă că orice minciună și orice încercare de manipulare sunt imposibile. Pe de o parte, fiindcă mișcarea Vă vedem din Sibiu va reacționa la fiecare neadevăr; nu putem fi nici mințiți, nici manipulați, nici intimidați. Pe de altă parte, fiindcă publicul (după cum se vede limpede din comentariile la comunicatul PSD) înțelege fără greș unde sunt minciunile, pe care le poate verifica din live-urile și pozele de la protestul nostru tăcut (dar, iată, atât de iritant și de scandalos pentru PSD).

Aceleași minciuni sunt, spre neplăcuta noastră surprindere, reiterate într-un al doilea comunicat emis recent de PSD Sibiu: 1) că am fi un număr redus de protestatari, adică 20; 2) că am fi agresivi; 3) că am ocupat abuziv zona pietonală; 4) că nu am exprimat limpede ceea ce cerem și ceea ce ne revoltă; 5) că există cetățeni care au făcut „nenumărate sesizări” împotriva noastră; 6) că împiedicăm activitatea din sediu după lăsarea serii; 7) că ne-am expus copiii la frig și „la o manifestație nepotrivită pentru vârsta lor”

Vă invităm să citiţi aici integral comunicatul PSD, publicat astăzi : http://bit.ly/2AHMsEI şi să vă minunaţi.

Nu mai răspundem detaliat acestor minciuni – am făcut-o în comunicatul anterior. Se poate constata din câteva click-uri:

- câți suntem (în înregistrările de ieri și de azi se pot număra cam 200 de persoane la flash mob, nu 20; dar, chiar și dacă s-ar fi aflat numai un singur protestatar în Zona liberă de corupție, PSD tot s-ar fi cuvenit să intre în dialog cu el, dacă voia să fie un partid democratic real);

- cât de limpede ne-am exprimat poziția (atât în texte scrise, cât și în interviuri la televiziuni și posturi de radio naționale);

- ce anume ne irită și găsim inacceptabil (adică modul în care sunt măcelărite legile justiției);

- că prezența noastră acolo e fie autorizată de către Primărie, fie respectând prevederile legii 60/1991 (legea adunărilor publice), așa cum a constatat de fiecare dată Jandarmeria;

- cât de mult ne-am expus copiii la frig (care e același frig din Târgul de Crăciun, aflat la puțini metri distanță; nu am auzit PSD să protesteze împotriva Târgului de Crăciun, nici aici, nici în Piața Victoriei; și, dacă tot veni vorba: de la ce vârstă crede PSD că nu e „nepotrivit” să începi să îi înveți pe copii democrația?).

La o singură minciună, nou-nouță, ținem totuși să răspundem: anume că am fi făcut proiecții care au împiedicat munca în sediu după lăsarea serii. Avem aici trei răspunsuri, nu unul:

1) Mai întâi, după lăsarea serii nu a mai fost nimeni în sediul PSD, deci nu am avut pe cine să deranjăm;

2) proiecții am făcut doar în prima seară, în rest nu am avut proiector;

3) în fine, acele fotografii cu lumini pe care le-am făcut publice sunt light painting, adică pictură cu lumină, nu proiecții – fotografii ale unor oameni care, stând în fața sediului PSD, mișcă telefonul mobil în așa fel încât lanterna lui (îndreptată spre aparatul de fotografiat al protestatarilor, nu spre sediu!) imprimă pe fotografie dâre luminoase. Aceste fotografii le-am făcut tot noaptea, nu se pot face cu proiectorul – și nu sunt în nici un fel invazive, întrucât proiectează lumină nu înspre sediu, ci înspre protestatari.

Ne mulțumim, în rest, să constatăm că, în mai puține fraze decât în primul comunicat, PSD Sibiu a reușit să îngrămădească cel puțin 7 minciuni și cel puțin 5 erori gramaticale (2 dezacorduri + 3 virgule abuzive. Cineva spunea că etic e să-ți trăiești viața conform gramaticii. PSD nu vrea să fie etic nici măcar la acest nivel gramatical.)

Îi sfătuim pe concetățenii noștri de la PSD să cruțe biata limbă română și să n-o mai facă vehicul pentru minciuni și pentru agramatisme. Să vină, în schimb, la un dialog cu protestatarii Vă vedem, pe care-l vom transmite live pentru ca toată lumea să poată vedea care sunt argumentele noastre – și care ale lor. Nu e o invenție nouă, se cheamă dialog – și, în democrațiile reale, funcționează. PSD Sibiu ar trebui să facă proba că e un partid democratic real – și să nu se ascundă după comunicate rău intenționate și rău scrise.

Ne-am mai fi așteptat ca PSD Sibiu să abandoneze încercările inutile de a minți și de a manipula – și să se comporte ca un partid social-democrat real. Adică să treacă cei câțiva metri care ne despart de intrarea în sediul lor, să inițieze un dialog – și să ne explice ce poziție au față de ceea ce fac în Parlament colegii lor. Le lansăm aici explicit invitația la dialog pe care prezența noastră în fața sediului lor o presupunea implicit. (Pentru cine avea urechi de auzit și dincolo de tăcere.) În absența acestui dialog, suntem nevoiți să acceptăm ceea ce vede toată lumea: anume că PSD Sibiu etalează, în comunicatele sale, nevoia patologică de a minți și ipocrizia pandemică pe care le cunoaștem din manifestările colegilor lor din Parlament.

Spre deosebire de PSD, noi am ales să respectăm doliul național și memoria Regelui Mihai – și să oprim protestul neîntrerupt. Am lăsat doar flash mob-ul să funcționeze – și ne-am prezentat în haine de doliu și cu lumânări. Sperăm că PSD nu a găsit traumatizante și lumânările, pe lângă tăcerea noastră asurzitoare. Îi sfătuim să treacă peste obișnuința de a minți – și să încerce această invenție ciudată numită dialog. Suntem siguri că, cel puțin pentru unii dintre ei, s-ar putea să funcționeze.

Text de Radu Vancu

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jean Limbasan

Acum 3 ani

Vedeti ca v-a atentionar Radu Vancu, eu m-as conforma, ca poate are buze reci!
Raspunde

yoy

Acum 3 ani

poti sa scrii ceva logic, Jane? vad ca-ti lipseste, ti-a murit si ultimul neuron
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 3 ani

du-te ba si limbasan la olputza vasilache
Raspunde

Teo

Acum 3 ani

La ce sa te astepti de la slugile psd sibiu ale infractorului dragnea ,care sunt doar niste marionete, actionanate la comanda acestuia.Nici unul dintre acestia nu e capabil sa poarte un dialog cu cei care protesteaza,cu sibienii in general,deoarece nu au coloana vertebrala,fiind constienti ca vor rezista politic,atata timp cat va rezista dragnea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jean Limbasan

Acum 3 ani

Ce dialog sa poarte cu cineva care nu a citit modificarile, dar actioneaza la comanda? Nu ti se pare pierdere de timp? Acum serios, poti discuta fizica cuantica cu un bebelus?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@teo

Acum 3 ani

Tu fiind sluga sorosista .
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 3 ani

nu-s marionete, sunt platititi. da la cate dislike-uri au, is cam prosti consilierii americani a lu mustata
Raspunde

opozitia

Acum 3 ani

Am si eu o intrebare legata de cati parlamentari ar trebui sa-si dea demisia ptr. ca parlamentul sa devina invalid si sa declanseze presedintele alegeri anticipate ? Stiu ca pana la o limita exista riscul de alegeri partiale, parca...ceea ce nu ar rezolva nimic.
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

Cei din strada poate ar fi bine ca maine dimineata sa intre cate unul in sediu, si sa devina membrii PSD, sa isi impuna ideile sanatoase in politica partidului, si sa se lupte cu ei in idei. In 5-10 ani poate reusiti sa ii dati deoparte pe cei rau intentionati.
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 3 ani

da fa-ti tu carnet rosu si asteapta 5 ani. noi ii dam jos mai curand pe criptocomunisti. ca daca dupa Belina li se nazare sa ia Rasinariu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

rezist pic cu pic catre nimic

Acum 3 ani

bine ca macar aici Radu Vancu semneaza condica :) mai mergeti acasa ca vad ca in Parlament merge totul ca uns
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 3 ani

mai scoate otzara nasu din c...ru lu dracnea, oltene, nu te pișca ochii
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 3 ani

rezist pic cu pic catre nimic hmm, cred ca nick-ul asta ti l-a sugerat nevasta, asa-i?
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 3 ani

jean, nume de asistat oltean, limbancurbasan marș în teleorman
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zexe

Acum 3 ani

Paraziții și asistații sociali din oraș au îmbrăcat cămașa protestatarului de profesie și păzesc sediul ălora de le-au dat pomeni. Aici sunt banii dumneavoastră, pe trotuarul de lângă pesedei! Concurs de impostură între 'telectualul Vancu și păcăliciul pesedist care-l privește de după perdele. Unul mai „păcălici” decât celălalt și amândoi înconjurați de câte o turmă de proști numa' bună de ghidonat !
Raspunde

zzz

Acum 3 ani

mononeuronule, daca te uiti in poze si mai si cunosti 2-3 oameni vezi ca acolo sunt arhitecti, ITisti, economisti, oameni de afaceri (IT si turism). astia platesc mai multe taxe decat poti tu parazita. in rest da-i inainte cu decebal, burebista si glia stramoseasca
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zoldi Tibor

Acum 3 ani

De fapt cine sunteti voi.de toata lumea trebuie sa va dea voua explicatii!Cine sunteti voi?
Raspunde

un sibian - cel original

Acum 3 ani

Bai Zoldi Tibor iti raspund eu la intrebare. Sunt acei oameni care muncesc si se asteapta ca serviciile de baza (sanatate, infrastrustura si invatamant) sa fie pe masura muncii lor. Pe deasupra ei iti platesc pensia. Viitorul nu suna prea bine, ia sa va vedem atunci cand no sa mai fie bani pentru nesimtiti ca voi si hotii pe care ii preaslaviti o sa la lase cu curu'n balta. Ia citeste si te minuneaza: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22179318-romania-exportatoare-forta-munca-inalt-calificata-15-700-medici-romani-15-000-cercetatori-romani-numerori-isti-lucreaza-strainatate.htm
Raspunde

cititescu

Acum 3 ani

Minciuna si dezinformarea face parte din politica tuturor partidelor, doar ca PSD exceleaza, ceia ce are si o explicatie: electoratul fidel e format in cea mai mare parte din "proletariatul" rural. "Activul" PSD Sibiu nu face decat sa respecte cu sfintenie politica de partid, ignorand ca se adreseaza unei populatii urbane cu alt nivel de educatie. Minciuna dauneaza grav credibilitatii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus