Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

7 ambasade ale unor state UE: Evitaţi orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei justiţiei

7 ambasade ale unor state UE: Evitaţi orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei justiţiei

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei solicită, într-un comunicat, ca factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia. "Noi, reprezentanţi ai ţărilor partenere din Uniunea Europeană, dorim să ne reafirmăm apartenenţa la destinul nostru comun împreună cu România, bazat pe valori comune şi în special pe statul de drept. Recunoaştem că România a făcut, în ultimul deceniu, progrese semnificative în ceea ce priveşte construirea unui parcurs şi aplicarea unor reforme credibile în domeniul justiţiei. Cu toate acestea, convingerea noastră este că legile adoptate recent privind reforma justiţiei, în forma lor actuală, precum şi recentele amendamente propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, riscă să pună în pericol aceste progrese", se arată într-un comunicat de presă comun al ambasadelor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei în România, citat de Mediafax.

Sursa menţionată precizează că la reuniunea Consiliului din 12 decembrie, Uniunea Europeană a adoptat concluzii pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei în România, iar aceste concluzii subliniază, în special, „necesitatea predictibilităţii, a transparenţei depline şi a consultărilor incluzive” în ceea ce priveşte reforma justiţiei.

Inițiatorul acestor legi, Florin Iordache, spune că nu există niciun motiv de îngrijorare. ”Răspund în felul următor: nu există niciun fel de motiv de îngrijorare, cele trei legi au fost adoptate într-o consultare publică care nu cred că a existat până în acest moment şi este rezultatul observaţiilor primite de la CSM, de la asociaţiile profesionale şi răspunde corelărilor legilor adoptate acum 13 ani prin asumarea răspunderii Guvernului. Trebuie spus foarte clar că aceste trei legi trebuiesc cât mai repede traduse pentru că motive de îngrijorare care vizează fie independenţa justiţiei, fie lupta anticorupţie – pentru că înţeleg că aceste două aspecte au fost permanent invocate, că diminuăm lupta anticorupţie asumată printr-un Mecanism de Cooperare şi Verificare, că va fi subordonată justiţia factorului politic”, a declarat Florin Iordache, citat de Mediafax.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

24 comentarii

Www

Acum 3 ani

Nu știu cum puteți sa puneți in balanța onestitatea PSD condus de Dragnea, cu somități precum Ștefănescu , Olguța Vasilescu , Iordache, Șerban Nicolae , secondati de marele erudit de 5 ori repetent și tot de atâtea ori căsătorit Tariceanu versus profanii și neinformații ambasadori, magistrați și vreo 70 de ong uri și organizații neguvernamentale!! Normal ca toți sunt prosti și nu au citit legea, PSD are dreptate....
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 3 ani

E clar, dacă ne asigură Iordache altă Întrebare atunci așa e! Toți sunt idioți, sorosisti, neinformați, manipulați numa Iordache numit și Gură de Haur sau Izvorâtorul de Înțelepciune. Asta împreună cu martiri întru dreptate pesede: dracnea, tariceanu, Vulvuța, Firuța, Nicolicea, Nicolae, Toader, Rădulescu și alte scursuri. Apropo dacă astea sunt, așa arată și așa funcționează țările "sorosiste" unde oamenii nu sunt informați și sunt manipulați, proști, puturoși, tineri frumoși și liberi, etc.... vreau și eu!
Raspunde

Cititor

Acum 3 ani

Io sper sa se găsească înțelepciunea necesară atât la stânga cat și la dreapta și să se facă și reforma asta așa cum avem nevoie .cu toții, săraci, bogați, intelectuali,muncitori, privați, bugetari etc.
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 3 ani

Ma bucur ca esti asa optimist dar impostura generalizata nu imi da nici macar un licar de speranta ca actualul parlament este capabil de asa ceva! Ce cred e ca pesede pentru castig propriu este in stare sa ne vanda pachet rusilor asa cum au facut si predecesorii lor! Si se pare ca ne aliniem incet, incet la indicatiile Kremlin-ului!
Raspunde

(-)

Acum 3 ani

De vina sunt cei ce i-au votat. Doar cei ce nu au fost la vot, au dreptul sa critice
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

...cei care nu au votat sunt mai complici decat cei ce au fost cu PSD asa ca ai stat acasa acuma sufera 4 anisori.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

DEX

Acum 3 ani

Sa vedem care sunt ambasadele care se ingrijoreaza: Ambasadele Belgiei ( terorism scapat de sub control si huliganism exacerbat), Danemarcei ( acuze de sexism, scandaluri sexuale la nivel inalt fraude economice), Finlandei ( tratamente aproape naziste aplicate famiililor care raman fara copii la cea mai mica gresala, la fel ca si in Norvegia), Franţei (terorism scapat de sub control, fost presedinte anchetat pt diverse fraude, extremism, colaborare pe fata cu Rusia prin tentativa de vanzare a 2 nave portelicopter, Mistral, in pline tensiuni la Marea Neagra dupa anexarea Crimeiei de catre Rusia prin forta), Germaniei (fraude masive si inselaciune pe fata - vezi scandalul Volksvagen si multe altele), Olandei ( droguri si prostitutie la nivel de politica de stat) Suediei (idem Finlanda si Norvegia, manipularea pietei de energie, etc) WOAW, astia vor sa ne dea lectii? Ce sa vezi, legile justitiei propuse acum sunt similare celor din Germania si Franta, deci unde ar fi problema? A cred ca dubla masura este cel mai la indemana raspuns pt ca au nevoie de o Romanie indobitocita, slaba, usor de manipulat, gata orticand sa fie elevul idiot din fundul clasei dar care cel putin nu face galagie si in cel mai important rand, sa fie doar o imensa piata de desfacere pt toate cacaturile lor si mana de lucru ieftina ca sa faca profitul gros, toate bancile Austriece, Olandeze sau firmele Germane si Franceze. in rest numai de bine si Sarbatori Fericite!
Raspunde

neocomunism

Acum 3 ani

Ai dreptate ca nu sunt suficient de inteligenti de critica legile justitiei de la noi! Ar trebui sa taca malc pentru ca la noi o sa fie raiul infractorilor, pedofililor, huliganilor, etc. si in fond legile astea le ajuta sa scape de toate scursurile....
Raspunde

#Ajunge cu pesede

Acum 3 ani

Daaaa, toti sunt prosti, noi suntem cei mai buni! Le stim pe toate! Mai ales ciuma rosie! De asta pleaca tinerii din tara, facem foamea si suntem la mila strainilor. Noi le stim pe toate si nu ne trebuie sfaturi de la mineni. Rupti in "spate" dar mandri! Si totusi chiar asa grozavi, crestini, super inteligenti, familisti (in sensul crestin!), cei mai harnici, cinstiti, intelepti, etc. daca e sa facem ceva cautam modele din exterior. Tara sa ridicat pe banii (=munca) strainilor, dar noi suntem cei mai grozavi!
Raspunde

Www

Acum 3 ani

DEX , atunci când nivelul de trai va fi măcar la jumătatea celui din țările enumerate de tine , atunci poți sa compari!!! Ce ai scris tu sunt niște aberații , PSD a făcut intr-un an de guvernare mai multe furturi și abuzuri decât toate țările alea la um loc după al doilea război mondial !!! Ai un raționament de tip Gâdea și Mircea Badea , se vede ca ești mare fan, 5 minciuni in 3 cuvinte.. Nu te mai zvârcoli , oricum nu te crede nimeni , nici măcar familia ta, iar destinul vostru e scris,mai aveți 2-3 săptămâni :)
Raspunde

fotograful

Acum 3 ani

În direct de la ultimul congres pcr, echipa ciordache urează tuturor tovarășilor daci și traci un Moș Gerilă cu cadouri împărțite noaptea! Măi dragă! https://ibb.co/jN8376
Raspunde

*****

Acum 3 ani

@Marcela Hampu, du-te la sapa! :)))
Raspunde

un sas

Acum 3 ani

@DEX In limba germana nu se spune...DISCUTIEREN...se sune UNTERHALTEN ...asa ca ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus