Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Încă 150 km pentru ski „E un proiect pe care România și-l dorea din anii ’70”

Încă 150 km pentru ski „E un proiect pe care România și-l dorea din anii ’70”

Ministrul turismului, Mircea Titus Dobre, a fost astăzi la Bâlea Lac unde a avut întâlniri cu operatorii turistici din zonă, în contextual discuțiilor despre proiectul „200 de zile de zăpadă pe an, Dezvoltare durabilă în masivul Făgăraș”, pe care ministrul dorește să îl implementeze în următorii ani. În același timp, Mircea Dobre a susținut și o conferință de presă în cadrul căreia le-a dat ocazia oamenilor din zonele direct implicate în proiect să își spună problemele.

Ministrul turismului s-a plimbat vineri prin zona Bâlea, într-o excursie de recunoaștere. Însoțit de o delegație, Mircea Dobre s-a plimbat cu snowmobilul, a urcat cu telecabina la Bâlea Lac și a vizitat Hotelul de Gheață.

Domeniul schiabil lung de aproximativ 150 de kilometri din zona Bâlea, Munții Făgăraș, a fost introdus în luna august, prin Hotârâre de Guvern, în Master-Planul pentru dezvoltarea investițiilor în turism realizat de Ministerul Turismului.

„E un proiect pe care România și-l dorea din anii ’70, după cum știți, deci nu e ceva nou sau ieșit din comun. Eu cred că este un proiect foarte normal pentru România în acest moment și cred că trebuie implementat cât mai repede. Acum așteptăm din partea Asociatia A.D.I. MONTE FĂGĂRAŞ BÎLEA CAPRA un studiu de fezabilitate și proiectul tehnic, în așa fel încât să știm ce să bugetăm și de când putem să începem în mod real, pentru că în acest moment suntem doar la faza de discuții și documentație tehnico-economică. După cum puteți observa și după cum au spus și colegii, avem o zăpadă de aproximativ 200 de zile pe an, zăpadă naturală. Bineînțeles trebuie realizate și instalații pentru zăpadă artificială pentru că este clar că sunt anumite zone care trebuie să fie aduse la același nivel cu zăpada naturală. Acest proiect este primul ca și importanță, din toate cele incluse în masterplan”, a spus ministrul.

Proiectul prin care lungimea totală a pârtiilor din România ar urma să se dubleze, a intrat în vara acestui an în Master-Planul pe turism al României. Ministrul a decis așadar să poarte o discuție și cu oamenii din cele nouă localități care vor fi implicate direct în proiect. Este vorba despre localitățile din trei zone - Sibiu, Brașov și Argeș.

Detaliile la momentul actual sunt însă puține. În cel mai bun caz, spune ministrul, planul ar urma să fie pus în funcțiune nu mai devreme de primăvara anului 2019.

„Ceea ce vreau eu să se întâmple anul acesta este realizarea documentațiilor tehnico-economice. Și trebuie să ne gândim că și dacă avem totul la punct, nu se poate apuca nimeni de lucru în luna noiembrie sau în decembrie. Deci până în primăvara lui 2019 nu se poate apuca nimeni de nimic”, spune Mircea Dobre.

Potrivit hotărârii adoptată de Guvern, Sibiul va beneficia de finanțare integrală de la Ministerul Turismului pentru proiectul care a fost declarat investiție de „interes național”, alături de Delta Dunării și Marea Neagră.

ministrul turismului balea (5) ministrul turismului balea (4) ministrul turismului balea (2) ministrul turismului balea (1)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

altul

Acum 6 ani

Pentru el si pentru alti boi de teapa lui, in anii 70 era o alta Romanie, care a fost in stare sa construiasca Transfgarasanul, pe care astia nu sant in stare sa intretina nici marcajele rutiere. Atunci se spunea "am facut", azi "vom face", da nu avem nici banii, nici oamenii, asa ca putinul care este, abia ne ajunge sa-l impartim intre noi.
Raspunde

"Bunicu'"

Acum 6 ani

Luciaan, Dumitraa, iepuraas... Plateste-ti facturile pentru aceasta " A.D.I.", plina de hoti si incompetenti, ca pana acum, in afara de țepe si vorbe in vant nu ati facut nimic.
Raspunde

Luca

Acum 6 ani

Bla,bla,bla ...
Raspunde

Che

Acum 6 ani

Bai incompetenților, voi nu ați fost în stare sa administrați ce a lăsat Ceaușescu , boi de balta ce sunteți. Auzi tu, 150 km schiabili, pai voi nu ați turnat anul asta nici un km de autostrada,ce vorbiți voi de proiecte de astea. Ma prăpădesc de ras!! Cred ca va rad și curcile incompetenților.
Raspunde

Zero

Acum 6 ani

Mumu ! 700km sa faceti (sa vad macar 200m) ca tot nu-mi castigati votul ! Mai bine votez cu piratii somalezi sau imi tai mainile, decat cu comunistii !!! Mumu & finger !!!
Raspunde

Oli

Acum 6 ani

Decerebratule, animalele n-au drept de vot, asa ca mars d-aci!
Raspunde

Spinoza

Acum 6 ani

Peste 150 de ani se va realiza minunatul proiect! Asa ca vom schia pe hartie, nu pe partie...
Raspunde

Fas

Acum 6 ani

Povesti...sunt f.priceputi la minciuni si trasat cu markerul pe harta
Raspunde

Tepes

Acum 6 ani

Astia-s Pacala si Tandala insotiti de Stan si Bran. Zici ca acum au vazut Transfagaradanul prima data si au auzit de el. Nu aveau pe unde sa se dea cu troaca. Dar un teleferic antic nu au observat?
Raspunde

Sorin

Acum 6 ani

Pentru Zero:din câte știu eu comuniștii au făcut ceea ce este (atât cât mai este)acum.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus