Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Protestul medicilor de familie continuă. „La Sibiu, nu s-a pus problema să pasăm pacientul”

Protestul medicilor de familie continuă. „La Sibiu, nu s-a pus problema să pasăm pacientul”

Medicii de familie din Sibiu își arată în continuare nemulțumirea față de birocrația din sistemul de sănătate. Însă, acest lucru nu îi va afecta în niciun fel pe pacienți. Vor avea parte de serviciile decontate de CNAS, ca și până acum.

La începutul lunii, medicii de familie din țară au anunțat că nu mai acordă servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, în semn de protest față de birocraţia din sistemul de sănătate. Așadar, pacienții nu au mai primit trimiteri și rețete compensate.

Reprezentanții Societății Naționale de Medicină de Familie Sibiu spun că au contractele semnate, dar rămân în continuare preocupați de problemele birocratice din sistem. „Noi avem contractele semnate, dar ceea ce este în continuare în preocuparea și acțiunea noastră este să continuăm demersurile făcute prin intermediul Societății Naționale de Medicină de Familie pentru modificarea în noul contract al tuturor acestor probleme legate de birocratizare, de finanțare, care au fost de fapt și motivul protestului”, spune Loredana Piloff, președinte al SNMF Sibiu.

În momentul în care, la nivel național, medicii au decis să nu mai acorde servicii medicale decontate pacienților, „la Sibiu nu s-a pus problema de așa ceva. Noi, din potrivă, am lucrat pro bono. Noi nu am înregistrat niciun fel de consultație tocmai fiindcă era o manifestare a protestelor față de situația în care nu au fost modificate nici unele dintre condițiile total nepotrivite din actul adițional la contract. Deci, nicio clipă, în Sibiu, nu s-a pus problema să pasăm pacientul. Dimpotrivă, medicii au lucrat pro-bono. Noi pentru perioada respectivă am lucrat fără să fim plătiți”, mai spune Loredana Piloff.

Deși consultațiile decurg normal, iar pacienții primesc rețetele compensate și biletele de trimitere, protestul medicilor va continua „în sensul că facem toate demersurile pentru a schimba ceva în contractul care va fi schimbat la sfârșitul lunii martie, adică practic din 1 aprilie”.

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus