Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Platforma de eliberare a rețetelor a picat din nou, la Sibiu. „E o problemă permanentă”

Platforma de eliberare a rețetelor a picat din nou, la Sibiu. „E o problemă permanentă”

De două zile, sistemul prin care sunt eliberate rețete le face din nou necazuri medicilor de familie. Potrivit Loredanei Piloff, șefa Asociației Medicilor de Familie (AMF) din Sibiu, problema este una constantă.

Medicii de familie care doresc să le elibereze rețete pacienților sunt nevoiți să facă asta pe modul offline, explică șefa AMF. „E permanentă problema. Te trezești că nu funcționează. Vinerea trecută a fost blocat total. Nu se pot da rețetele decât offline. Câteodată merge și în regim normal, dar nu știm când merge și când nu. Semnalăm disfuncționalitățile. Nu e nimic nou în ceea ce privește sistemul, care nu se îmbunătățește cu nimic în ultimul timp”, spune Loredana Piloff.

Dat fiind faptul că situația este una fără sfârșit, medicii au găsit diferite soluții prin care să nu-și lase pacienții fără medicamente în momente precum cele din ultimele două zile, când platforma nu a funcționat aproape deloc. Dr. Piloff spune că întoarcerea la sistemul vechi de eliberare a rețetelor nu este o soluție. Trebuie ca sistemul actual să fie pus la punct.

„Este absurd ca în secolul 21 să punem problema de a lucra pe un sistem empiric, dar acest program ar trebui să fie reglat în așa fel încât să fie funcțional. Noi avem alte programe care ne mai permit să ne strecurăm printre momentele de blocaj, ca să putem să eliberăm rețete”, arată șefa Asociației Medicilor de Familie din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus