Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Atenție la tramvai!

Atenție la tramvai!

Mâine, 12 ianuarie, la ora 11,30, în stația amplasată în zona ZOO Dumbrava, va avea loc repunerea în funcțiune a liniei de tramvai Sibiu – Rășinari, cursă transport public de persoane întreruptă în cursul anului 2011. Traseul tramvaiului se intersectează cu DJ 106 A, atenționează polițiștii sibieni.

Astfel, între orele 10,00 – 13,00, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu împreună cu reprezentanții Serviciului Public de Poliție Locală din cadrul Primăriei Sibiu vor institui un dispozitiv de siguranță rutieră pe traseul mun. Sibiu / Calea Dumbrăvii – DJ 106 A/ loc. Rășinari, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități de supraveghere a traficului rutier în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere, îndeosebi în zona trecerii cu calea ferata situată la ieșirea din municipiu, pe DJ 106 A.

Polițiștii îi sfătuiește pe conducătorii auto să respecte indicațiile polițiștilor aflați pe traseu, să circule cu viteză redusă îndeosebi în zona trecerii de cale ferată și să se asigure foarte bine înainte de a traversa calea ferată.

De asemenea, în cazul imobilizării unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul şi să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezenţa vehiculului cu orice mijloc adecvat.

Participanţii la trafic care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligaţi să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenţei lui.

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia autovehiculelor la intersecţia cu calea ferată duce la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu 9 – 20 puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Dovada se eliberează fără drept de circulaţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

Zero

Acum 6 ani

Atata tam-tam, de parca o sa treaca ditamai petrolierul
Raspunde

raspandache

Acum 6 ani

E foarte posibil ca ciurul de tramvai cumpărat de la austrieci să aibă probleme cel puțin cu frânele. Nu te mira că se agită polițiștii, eu zic că nu e degeaba. :)
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

...sa se construiasca un pod suspendat destinat tramvaiului in zona intersectarii cu drumul judetean :-)))))
Raspunde

rasinarean

Acum 6 ani

Un rasinarean la examen de permis auto la proba prin oras este pus sa faca traseul prin Valea Aurie catre Calea Dumbravii peste calea de tramvai, dar nu opreste la crucea Sfântului Andrei si continua drumul fara sa se asigure. Politistul spune ca a picat examenul si-l obliga pe rasinarean sa traga pe dreapta pentru urmatorul candidat. Rasinareanul nervos se ia la cearta cu politistul de ce a fost picat. Politistul explica motivul pentru care l-a picat. Replica rasinareanului este ca tramvaiul vine nu mai la 13:00 de aceea nu a oprit la crucea Sfântului Andrei. Politia sta la intersectia drumului cu calea de tramvai ca nu mai exista indicatoare, nici crucea Sfântului Andrei, oglinzi la intrarea in muzeu, restaurant si majoritatea stiu ca nu circula nici un tramvai.
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

S-o stricat deja. Or cast niste crengi pe fire si alea s-or rupt. Da se repara, aveti rabdare.
Raspunde

sibianca

Acum 6 ani

In statia de autobuz, trebuie o banca si o copertina pentru cand ploua.
Raspunde

sibianca

Acum 6 ani

Este vorba de statia de autobuz de la Hilton, luati banci de pe calea Dumbravii de vizavi de intrarea in cimitir (poarta 2) ca tot stau degeaba in ploaie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus