Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Sibiu City App: zeci de sibieni au început să sesizeze problemele din oraș

Sibiu City App: zeci de sibieni au început să sesizeze problemele din oraș

Starea străzilor, probleme legate de iluminatul public, lipsa unor capace de canal și indicatoarele de circulație sunt cele mai abordate subiecte în sesizările transmise de sibieni către Primărie prin noul modul al aplicației pentru telefoane, Sibiu City App.

De marți seara, de la lansarea oficială a modulului pentru raportarea unor incidente din oraș, și până joi dimineața, 55 de sesizări au fost transmise de sibieni către Primărie prin intermediul Sibiu City App. “Peste 30 dintre acestea se referă la probleme tehnice precum starea străzilor, probleme cu iluminatul public, capace de canal lipsă sau sistemul de semnalizare prin indicatoare. Alte zece se referă la salubrizarea domeniului public. Restul reclamă parcări neregulamentare, mașini abandonate pe domeniul public“, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Potrivit lor, din cele 55 de sesizări, 23 au fost deja soluționate prin intervenția celor responsabili. “În cazul altor 19 s-a identificat soluția și se vor face demersuri pentru remediere în perioada următoare, fiind probleme mai complexe. Un număr de zece sesizări sunt în lucru, o solicitare a fost doar un test, iar o solicitare a fost greșit transmisă Primăriei pentru că nu se referă la activitatea instituției“, arată reprezentanții administrației locale într-un răspuns transmis redacției Turnul Sfatului. În fine, un alt sibian a folosit modulul de raportare a incidentelor din cadrul Sibiu City App pentru a transmite felicitări Primăriei pentru această inițiativă.

Un oraș cu “cetățeni-inspectori“

Modulul de raportare a incidentelor din oraș prin intermediul aplicației pentru telefoane mobile Sibiu City App a fost lansat marți seara de către conducerea Primăriei. Modulul – ușor de utilizat pentru cei care operează în mod obișnuit cu telefoanele mobile din categoria “smartphone“ – se vrea o unealtă care să ajute atât cetățenii orașului, cât și administrația locală. “Noi toți trăim în acest oraș și dorim să fie mai bine. Cu câțiva inspectori ai Primăriei nu putem ști tot ceea ce se întâmplă. De exemplu, un bec pe Podul Gării poate sta stricat o săptămână până să fie văzut de un inspector. Eu m-am logat în această aplicație, am transmis o sesizare și în aceeași seară s-a rezolvat problema becului de pe Podul Gării“, a povestit primarul Astrid Fodor la lansarea aplicației.

Aceasta poate fi descărcată atât din AppStore, cât și prin intermediul PlayStore. Despre cum puteți utiliza această aplicație pentru a sesiza Primăriei Sibiu anumite disfuncționalități din oraș (străzi și iluminat, animale pe domeniul public, salubritate, vandalism, utilități, trafic auto, semne de circulație și parcări, parcuri și spații verzi, transport în comun, construcții, bicicliști, angajați în serviciul public, fumat în spații interzis sau altele) puteți citi aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Reclamant

Acum 4 ani

Am facut o sesizare prin aplicatie referitoare la eternul sant existent pe Strada Rahovei langa piata in care ne rupem masinile. Raspunsul a fost "Se va solutiona in viitor". Se pare ca nu au auzit de asfaltul rece. Cu cateva lopeti rezolvau problema cel putin pana in primavara. Se pare ca nu exista vointa. Toata vara nu au facut nimic. Giratoriul de la piata Rahovei este la fel de mai bine de un an extrem de denivelat. Rusine Primaria Sibiu
Raspunde

Balazs

Acum 4 ani

Pe strada ceaikovski la nr 63 bl 11 ,sc b,si bl 10 parter politia sibiu a cazat caini de serviciu de la politiaa miercurea sibiului,in loc sai tina unde au fost alocati,adica la miercurea sibiului!!!!!!
Raspunde

Corul babelor FDGR

Acum 4 ani

Ai si crezut pe tanti Fodor cand a promis la lansarea aplicatiei ca vor interveni in 24 ore. Esti credul, ,reclamantule".
Raspunde

corul babelor FDGR

Acum 4 ani

11 ianuarie 2018 la 7:38 - Raspunde Aplicatia nu mai funcționează la 2 zile de la lansare! Nu te mai poti loga deci nu mai poti face sesizari. O fi tras cineva cablul din calculator ca sa nu lucreze prea mult.
Raspunde

Niko Leta

Acum 4 ani

CORUL BABELOR FDGR suna bine :) OH Tannenbaum oh Tannenbaum wie alt sind deine Tanten !!
Raspunde

Babo

Acum 4 ani

Aproape 800milioane lei vechi pe un update all aplicatiei care sincer putea facut in 2 3 ore. Spala bani ftmm. Mai hotie pe fata ca asta nu se poate. Incapabilo demisia!!!
Raspunde

sibianca

Acum 4 ani

Va rog sa amenajati si statia de autobus de la Hilton cu banci si copertina pentru ploaie. Curatenia lasa de dorit pe drumul ce duce la Zoo si dupa Grill House, hartii, pungi mizerie mare. Soma nu face curatenie si acolo ? Toate cosurile de gunoi sunt pline, la fel si pe drumul de la intrare in zoo spre bisericuta din muzeu.
Raspunde

Nicoleta

Acum 1 săptămână

Către d-na primar, Locuiesc in cartierul Terezian si sunt in asentimentul vecinătății spre a va informa ca parcul de pe strada Lunga, care este teoretic in reamenajare, este practic in decimare. S-au tăiat 80% din copaci, si mă refer la copaci sădiți de locatarii acestui cartier acum zeci de ani, si care au crescut suficient încât sa facă umbra in timpul verii. In locul lor s-au sădit niște mesteceni amărâți, si s-a pus gazon.... si bineînțeles s-au făcut alei mai multe si mai largi, care nu știm cu ce ne ajuta!!!! 1) Ce ne sugerați sa facem la vara pe căldura de peste 30 grade? Sa stăm așa pe pavelele frumos colorate? (Oare cat au costat? ) 2) Protejarea mediului înseamnă sa se taie copaci? A avizat Ministerul Mediului tăierea atâtor copaci? 3) Strada Lunga are un trafic zilnic in orele de vârf de peste 8 ore (mașini care circulă "bară la bară"). De ce s-au tăiat copacii? Ca sa avem si mai puțin oxigen? Asteptam raspunsul D-voastra, Locatarii cartierului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus