Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Camerele de supraveghere video ale Sibiului vor fi înlocuite: noile camere “pot apropia de 30 de ori“

Camerele de supraveghere video ale Sibiului vor fi înlocuite: noile camere “pot apropia de 30 de ori“

Aproape 100.000 de lei, fără TVA, costă înlocuirea sistemului de supraveghere video a domeniului public gestionat de administrația locală.

Contractul de înnoire a sistemului de supraveghere video gestionat de Poliția locală Sibiu a fost atribuit firmei SC Elseco Engineering SRL din București la finele anului trecut, pentru suma de 94.401 lei, fără TVA. Potrivit caietului de sarcini, "sistemul va înlocuit, în parte, un sistem existent de generație mai veche, instalat în 15 locații diferite pe raza municipiului Sibiu". Cele 15 camere sunt amplasate atât în podurile unor imobile, cât și pe fațade de clădiri. "Echipamentele furnizate trebuie să permită vizualizarea live a imaginilor de la cele 15 camere video, simultan în mai multe locații, pe bază de user/parolă, atât în format divizat, cât și în format full-screen, selectabil", se mai arată în documentația de atribuire a contractului. Sistemul cu camere performante va trebui să permită și urmărirea intrușilor într-un anumit perimetru, dar și să aibă funcții automate de verificare a unor zone în funcție de un anumit program. "Imaginile video preluate vor fi stocate pe NRV-ul (Network Video Recorder) furnizat în care vor fi montate/instalate cele opt HDD-uri a câte opt TB fiecare", au mai solicitat reprezentanții Poliției locale Sibiu. Camerele video de exterior vor trebui să aibă un zoom optic de 30x (4,3 - 129 mm) și o funcție de zoom digital de cel mult 16x. În fine, software-ul utilizat va trebui să permită extinderea sistemului de supraveghere video până la 64 de camere video. Garanția solicitată prin contract este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

filip

Acum 4 ani

Cum PSD-istii vor sa faca probele video intuile, cheltuiala nu are niciun rost!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 4 ani

Proiectele de legi pe care tu le invoci sunt scrise in limba Româna...eu nu inteleg unde ati citit voi asa ceva...
Raspunde

Doar un om

Acum 4 ani

Daca ar fi si cu identificare faciala , da ar fi utile. Acest aspect cel putin util pentru identificarea unor persoane certate cu legea ...
Raspunde

sa stim si noi

Acum 4 ani

primaria sau politia locala ar trebui sa faca public si locurile unde sunt instalate camerele. Asa mi se pare normal, inclusiv motivat constitutitional, vezi art. 26 si 71 din constitutia RO. Daca par deplasat constatati absenta totala a google street view pe teritoriul Germaniei, din aceleasi motive. In rest de acord cu prezenta camerelor, si mai ales cu folosirea imaginlor in caz de infractiuni. Oricum politia locala ar trebui sa fie mai prezenta si mai autoritara in strada nu in spatele monitoarelor.
Raspunde

biciclist

Acum 4 ani

Intervalul zoom-ului(de la wide la tele) este de 30x si nu puterea de marire. E mare diferenta!
Raspunde

Ion

Acum 4 ani

DOAR 15 CAMERE ??? NU POT SA CRED ! IN SIBIU TREBUIESC MONTATE 150 CAMERE ! In jurul scolilor, la spital, in gara , la piata , in intersectii !!!
Raspunde

zoom optic

Acum 4 ani

Zoom zoom zoom albinuța szboarã, camera filmeazã dîra de polen.
Raspunde

el

Acum 4 ani

Cat mai multe...supravegheati circulatia, Hotii, psd.distii...
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

... si cum o iei in gura la colt...
Raspunde

Camere de supraveghere

Acum 4 ani

Este foarte bine, investitia in camere de supraveghere nu a fost niciodata o investitie proasta sau inutila.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus