Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Cu 21.000 de euro, polițiștii sibieni caută un program pentru a-i vedea mai bine pe agresori

Cu 21.000 de euro, polițiștii sibieni caută un program pentru a-i vedea mai bine pe agresori

Peste 21.000 de euro a alocat Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu pentru achiziția unui software dedicat prelucrării și îmbunătățirii imaginilor și înregistrărilor video.

Cei 108.000 de lei, cu tot cu TVA (echivalentul a 21.600 de euro) alocați acestei achiziții ar trebui să aducă în dotarea IPJ Sibiu un program informatic care să poată fi utilizat pentru editarea oricărui tip de imagine ori înregistrare video. ”Destinația sofware-ului este cea de prelucrare, editare și reconstrucție avansată a imaginilor digitale și înregistrărilor video, în special de calitate redusă provenind de la camerele de supraveghere, în scopul creșterii calității acestora pentru a permite examinarea trăsăturilor faciale și identificarea persoanelor, estimarea înălțimii persoanelor și stabilirea dinamicii victimă-agresor”, se arată în descrierea realizată de polițiștii sibieni.

În afară de aplicarea de diferite filtre, programul dorit de polițiștii sibieni trebuie să permită și ”efectuarea măsurătorilor bidimensionale sau tridimensionale pe baza unor repere liniare din imagine”, dar și detectarea mișcării sau ”apariția de noi elemente” în imaginile preluate de camerele de supraveghere fixe.

Achiziția programului are loc prin intermediul SICAP.

Citește și Sibienii sub supraveghere: 123 de camere video monitorizează tot ceea ce intră, este și iese din oraș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Luca

Acum 1 an

Cele 130 camere montate cu ocazia Summit ului european vor fi aruncate la gunoi ? Oricum si-au dovedit inutilitatea in acesti ani . Nu cred ca cineva a fost amendat ca ... a trecut pe rosu ( de ex) .
Raspunde

@luca

Acum 1 an

Confunzi instituțiile Luca. Alea 130 sunt ale primăriei și sunt la Politia locala, asa ca mai greu cu "amendatul pe roșu" . Astea sunt pentru Ipj, deci o sa fie la fel de inutile. Nu înțeleg de ce nu se desființează Politia locala și politia rutiera Sibiu, sunt angajați acolo niște oameni care doar consuma banii aiurea, nu se vede nimic după ei... Adică se vad mașinile care stau pe Revolutiei și cele care se plimba pentru interes personal la Politia locala. Dezastrul politiei din Sibiu se vede si prin circulația haotica din oraș și accidentele grave, zilnice, din păcate...
Raspunde

Je

Acum 1 an

cu pasi mici dar siguri ... vorba aia, pas cu pas, ajungem ca in china. supravegheati la fiecare pas. bravo mai!
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Sa vada mai bine pe cei ce fura si comit atrocitati asupra populatiei mai mult ca ei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus