Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Mascota CSU Sibiu „Am intrat îmbrăcat în vultur peste cei de la U Cluj, strigând CSU CSU”

Mascota CSU Sibiu „Am intrat îmbrăcat în vultur peste cei de la U Cluj, strigând CSU CSU”

Alin Duță are 50 de ani, iar profesia lui nu are nimic de-a face cu sportul. Totuși, de-a lungul timpului a făcut o mare pasiune pentru baschet, iar din 1978 este suporter al echipei locale. De trei ani, în timpul liber are una din cele mai interesante ocupații – este mascota echipei BC CSU Sibiu. Suporter al baschetului sibian din 1978, atunci când a fost ridicată problema lipsei unei mascote a echipei, a simțit că are o datorie față de echipa sa și s-a oferit voluntar.

Vulturul echipei CSU Sibiu, cel care îi încurajează pe jucători direct de pe teren de mai bine de trei ani, este de fapt bobinator motoare electrice. Timp de 12 ani a fost și arbitru în Campionatul Național de Raliuri și Viteză în Coastă, iar de ceva vreme a descoperit ce îi aduce de fapt cea mai mare satisfacție - un costum de vultur, adus din America acum trei ani, îl face să se simtă invincibil.

Alin Duță spune că oportunitatea de a deveni mascota echipei sibiene de baschet a venit dintr-o întâmplare. Atunci când a auzit că e nevoie de o mascotă, nici nu a stat pe gânduri - s-a oferit voluntar.

„Eram cu un prieten și cu Horațiu Floca la barul sălii la o cafea. Horațiu ne spunea că are neapărat nevoie de cineva să se îmbrace mascot, pentru că dorește să facă o prezentare deosebită la meciul care urma să aibă loc a doua zi. Cum merg din 1978 la meciurile echipei din vechea sală am zis că trebuie să ajut cum pot și m-am oferit să mă îmbrac în vultur”, povestește mascota.

Experiența de pe parchet nu se compară cu toți anii petrecuți în tribune cu susținătorii, spune Alin. Simte și vede altfel meciurile, iar galeria CSU îi face pielea ca de găină de fiecare dată.

„E total diferit de ce vedeam din tribună. Foarte multe greșeli și faulturi se văd de aproape și credeți-mă, de multe ori arbitrii sunt înjurați pe nedrept (nu vreau să apăr arbitrii că mai și greșesc). Un alt aspect este că ești mult mai aproape de jucători și îi simți cum trăiesc la freamătul suporterilor. Interacționez și cu arbitrii cu care am de cele mai multe ori discuții scurte, dar distractive. Nu în ultimul rând, vreau să vorbesc despre minunații suporteri pe care îi mai îndemn și eu să încurajeze echipa, deși nu prea au nevoie, că ei cânta într-una. Chiar vreau să le spun că ți se face pielea de găină când toată sala strigă CSU, CSU. Nu aveți idee ce forță sunteți și ce presiune puneți pe adversari! Țineți-o tot așa”, spune Alin.

csu dinamo bucuresti-12 csu sibiu oradea-9

Are amintiri frumoase din cei trei ani petrecuți alături de iubita sa echipă, iar cele mai multe sunt pline de umor.

„Am intrat odată îmbrăcat în vultur peste cei de la U Cluj strigând CSU CSU, din greșeală confundând vestiarele!! A doua îl implică și pe șeful galeriei, Florin. Acum vreo două luni am mers în fața galeriei, venind la sală doar la pauză și am dat tonul la un cântec, moment în care jandarmii s-au dus să verifice dacă Florin Iacob e la <<locul>> lui. Au crezut că ne-am schimbat! Toată stima pentru ce face acest băiat Florin și cât suflet pune pentru CSU”, spune mascota.

csu mascota

Totuși, Alin simte că va fi nevoit în curând să predea ștafeta.

„Cred că momentul acesta este aproape, deși sufletul meu este ca acum 39 de ani când am mers prima oară la baschet. Îmi amintesc ce vremuri frumoase erau atunci cu Vulc, Apostu, Daian, Copăcean, Bretz, Phalegy, C.Muntean, Pelger, TOCI…dar fizic parcă e tot mai greu”, spune vulturul.

mascota csu mascota csu

Sursa: Revista CSU Fans

Foto: facebook/Alin Duță

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Silviu

Acum 4 ani

Respect Alin! Respect pentru toata galeria!
Raspunde

Fan CSU

Acum 4 ani

Este altfel meciul cand mascota este pe parchet langa echipa! Multumim mult Domnule!
Raspunde

Edy CSU

Acum 4 ani

Vrem bilete gratuite la meciuri si bautura din partea casei!!!
Raspunde

Ioan

Acum 4 ani

Aline, 50 e doar un număr.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus