Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în infrastructura județului Sibiu

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în infrastructura județului Sibiu

Conducerea Consiliului Județean Sibiu a semnat astăzi două noi contracte de finanțare pentru proiecte cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în valoare totală de 239.761.000 lei, adică peste 52 de milioane de euro.

Proiectele vizează reabilitarea și modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara și modernizarea DJ 106B A1-Ocna Sibiului-Loamneș-Soroștin-Țapu.

Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și a directorului Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu.

 „Investițiile pentru reabilitarea infrastructurii rutiere continuă prin noi fonduri nerambursabile care completează bugetul deficitar al județului. Cu ajutorul lor, reabilităm singurul drum care face legătura între Agnita și Sighișoara, foarte important pentru dezvoltarea economică a Văii Hârtibaciului, zonă defavorizată a județului Sibiu. Totodată modernizăm un drum județean care tranzitează una dintre importantele stațiuni balneoclimaterice – Ocna Sibiului - și face legătura acesteia cu autostrada A1, Aeroportul Internațional Sibiu și cu alte 5 localități” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
În total, prin cele două proiecte, se vor moderniza 56,7 km  de drum județean, pe teritoriul județului Sibiu. La ambele proiecte, derularea lucrărilor este estimată a se desfășura în perioada martie 2018 – august 2021.

CJ ADR centru (3)

”Infrastructura este extraordinară din multe puncte de vedere. Oamenii circulă și vor drumuri bune”, a spus și directorul ADR.
Proiectele sunt finanțate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.
”Putem să vorbim despre foarte multe lucruri, despre importanța drumurilor județene, despre legăturile pe care le asigură ele, despre dreptul cetățenilor de a avea drumuri bune, dar este și în beneficiul celor care vor să viziteze aceste zone splendide, atât în județul Sibiu, cât și în județul Mureș. Sper să vedem cât mai repede utilajele pe teren”, a declarat Péter Ferenc.
drum sosea Agnita Sighisoara 3

Reabilitarea și modernizarea DJ 106 Agnita – Sighișoara:

Valoare totală 118.625.483,97 lei inclusiv TVA, contribuția CJ Sibiu: 1.691.129,07 lei

Lucrări: refacerea integrală a structurii rutiere, consolidări, reabilitarea anumitor poduri existente şi demolarea unora dintre ele cu construirea unora noi acolo unde este necesar, asigurarea de perdele forestiere.

Beneficiari:

             Localitățile din zona traversată de DJ 106: orașul Agnita, Comuna Brădeni, Comuna Iacobeni (județul Sibiu), Municipiul Sighișoara, Comuna Apoldu (județul Mureș);

             76.893 persoane - locuitorii localităților deservite de DJ 106;

             Participanții la trafic care tranzitează zona - aproximativ 17.534 de autovehicule / 24 ore;

             38 de unități școlare de învățământ pe raza Județului Sibiu și 36 pe raza județului Mureș;

             Cca. 6000 agenți economici de pe traseul drumului județean

drum sosea Agnita Sighisoara 2

Modernizarea DJ 106B A1-Ocna Sibiului-Loamneș-Soroștin-Țapu:

Valoare totală: 121.135.517,17 lei; contribuția CJ Sibiu: 2.725.522,35 lei

Lucrări: reabilitarea structurii rutiere, consolidare, asigurarea scurgerii apelor de pe platforma drumului, amenajarea ieşirilor la drumurile laterale, amenajarea de staţii de autobuz, reabilitarea a 5 poduri și construirea a 2 poduri noi.

Beneficiari:

             Localitățile din zona traversată de DJ 106 B: orașul Ocna Sibiului, comuna Șeica Mică, comuna Slimnic, comuna Șura Mică, comuna Micăsasa, comuna Loamneș

             184.176 persoane - locuitorii localităților deservite de DJ 106 B

             Participanții la trafic care tranzitează zona: aproximativ 2.973 de autovehicule/24 ore

             12 unități școlare de învățământ din localitățile traversate

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Gig

Acum 3 ani

Dar drumul Sibiu Cisnadie nu merita reparat?
Raspunde

Max

Acum 3 ani

Felicitari Oanei Popa si echipei!!!
Raspunde

Felicitari Doamna Presedinte Daniela Cimpean & echipa CJ Sibiu !!!!!

Acum 3 ani

DA, asta este diferenta dintre un om de isprava si "latratul pesedist", diferenta dintre profesionalism si demagogie, diferenta dintre implicare si politicianism, diferenta dintre "a lucra in beneficiul comunitatii" si a lucra in beneficiu social-democratic individual si/sau de grup !!!!!! Deci, o schimbam pe Cimpean cu chelutu ?, bogdi ? , ceausistu ?, pesede Sibiu ? serios !!!! Felicitari Doamna Presedinte Daniela Cimpean & echipa CJ Sibiu !!!!!
Raspunde

m

Acum 3 ani

Sibiu-Cisnadie este in stare acceptabila si cu investitii mici poate fii adus in stare f.buna...nu e nevoie de o lucrare complex ca acestea ( refacerea integrala a terasamentului si a tuturor podurilor si podetelor de pe traseu ) ar mai fii cu bube mari Loamnes-Pauca ,cu exceptia unor portiuni unde s-a turnat strat nou in 2017 si cu nevoile cele mai mari in Alamor ( apartine de CJ ),unde drumul a devenit forestier datorita lucrarilor de canalizare.Una peste alta se vede miscare...nu doar plombari de 2 bani...si atat,ca pe vremea infractorului Cindrea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus