Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

PSD Sibiu: Daniela Cîmpean ori nu înțelege abuzul comis, ori dezinformează cu rea- credință

PSD Sibiu: Daniela Cîmpean ori nu înțelege abuzul comis, ori dezinformează cu rea- credință

Social-democrații sibieni au reacționat astăzi la comunicatul președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, prin care aceasta le-a transmis că în legătură cu concursul organizat pentru postul de secretar al județului, vina pentru organziarea defectuasă aparține Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). ”Daniela Cîmpean afirmă: “concursul pentru secretarul județului nu a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu, ci de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP)”. Nici noi nu am spus altceva! DAR postul de secretar al judeţului Sibiu a fost scos la concurs de către Consiliul Judeţean Sibiu, al cărui preşedintă este doamna Cîmpean şi a fost organizat de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) la cererea CJ Sibiu. Daniela Cîmpean afirmă: “comisia de concurs a fost constituită prin Ordinul nr.3785/2017 al conducătorului Agenției Naționale a Funcționarilor Publici cu următoarea componență:  2 reprezentanți ai ANFP, 1 reprezentant al Prefecturii Sibiu și 2 ai Consiliului Județean Sibiu”. Asta ştiam şi noi! DAR în comisia de concurs au fost numiţi doi membri din partea Consiliului Judeţean Sibiu, unul dintre aceşti membri fiind doamna Cristina Mihaella Linde, care la momentul respectiv s-a aflat în situaţie de incompatibilitate, lucru constatat de către ANFP, motiv pentru care instituţia sus-menţionată a şi suspendat concursul. Daniela Cîmpean susţine: “o persoană care își va înceta raporturile de muncă prin pensionare înainte de intrarea in funcție a candidatului care câștigă concursul și va ocupa tocmai postul lăsat liber de către acea persoană, nu are cum să fie în situație de subordonare ierarhică tocmai cu persoana care își va începe mandatul după ce ea iese la pensie”. DAR în momentul desfăşurării concursului persoana la care face referire Daniela Cîmpean, respectiv Cristina Mihaella Linde, se află în situație de incompatibilitate”, se arată în comunicatul transmis de PSD Sibiu.

”În aceste condiţii, date fiind declaraţiile recent lansate în spaţiul public de către Daniela Câmpean, este evident faptul că doamna preşedintă ori nu ştie ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce şi nu cunoaşte legea, în acest caz dând dovadă de incompetenţă, ori dezinformează intenţionat, ambele situaţi fiind deosebit de grave, fiindcă vorbim de o persoană care ocupă o funcţie publică de conducere. La fel de grav este şi faptul că a permis încălcarea legii, mai ales atunci când este vorba despre ocuparea postului de secretar al judeţului, o funcţie care implică o mare responsabilitate, deoarece secretarul verifică şi certifică respectarea legii pentru toate acţiunile Consiliului Judeţean”.
Ce spune Daniela Cîmpean

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a arătat într-un comunicat de presă, transmis în urmă cu două zile, că social-democrații nu au dreptate atunci când o acuză că a organizat concursul de ocupare a funcției de secretar al județului în afara legii. ”Concursul pentru secretarul județului nu a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu. Dacă citeau HG 611/2008, consilierii PSD aflau că, fiind vorba despre un concurs de promovare pentru o funcție publică de conducere, a fost organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Comisia de concurs a fost constituită prin Ordinul nr.3785/2017 al conducătorului Agenției Naționale a Funcționarilor Publici cu următoarea componență:  2 reprezentanți ai ANFP, 1 reprezentant al Prefecturii Sibiu și 2 ai Consiliului Județean Sibiu. Practic, 3 din 5 membri provin din instituții conduse de colegii lor din PSD. Cu alte cuvinte, PSD Sibiu, mă acuză că ANFP și-a suspendat propria procedură de concurs! Urmând același principiu, peste 6 luni când vor înlocui actualul Guvern, nu ar fi de mirare să îmi impute și demiterea acestuia”, susține Cîmpean în comunicatul de presă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

din pacate dna prof de muzica nu intelege multe pusa ca papusa lui turcan si rezvan la CJ,functia mare,palaria mica studii juridice IOC!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

bun administrator sau nu, persoana in cauza chiar e un avocat decent dar tu stii mai bine...
Raspunde

Iulian

Acum 4 ani

PSD cunoaste si aplica povestea cu drobul de sare.
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

catelusii din PSD au vazut ca cine latra inconitnuu si da bine cu limbuta nu are cum sa nu ajunga la caldurica, ministru de ex. asadar, astia mici ramasi in cotet la sibiu vor si ei tovarasi de nadejde
Raspunde

xulescu

Acum 4 ani

Stimați așa ziși domni de la PSD. Ori sunteți BOI ori sunteți BOI. Din două amândouă. Păi tocmai ați spus ca știți și voi că ca acea comisie a fost numită prin Ordin al ANFP. Dar v-ați oprit aici, nu ați putut gandi mai mult. Și de ce nu a văzut ANFP când a dat ordinul că este o incompatibilitate? De ce numai numai după ce ați binevoit voi cu mințile voastre luminate ( de fapt nu voi cu un anume domn văcar, cioban, găinar, susținut de o fufă proasta - ha, ha, ha) , să faceți reclamație. Dar de ce făcurăți nene reclamație numai după proba scrisa? Ori nu știați că e Linde în comisie? Vă spun eu de ce? Nu vă convenii rizultatu!!!!!! Cred ca sunteți tare transpirați de efortul depus pentru a-i forța pe cei de la ANFP să suspende concursul ăla și acum că v-a ajutat cineva sa obțineți asta (ca singuri nu vă ducea capetele alea chele la nimic) ce să faceți și voi. Lătrați, de fapt numai la asta va pricepeți. Doamneeeee, mi-e rușine ca fac parte din partidul ăsta, zău. Mă gândesc tot mai mult să plec. Păcat de băiatul acela Trif, că e asociat cu lepre și inculți ca voi.
Raspunde

Zumz

Acum 4 ani

Catelusii lui Dragnea. Se comporta in Sibiu ca-n Teleorman. Ii mai crede cineva pe comunistii astia?
Raspunde

Nelly

Acum 4 ani

Potaie turcana! Nici macar amorfii ce imput locul din fatza sediului PSD Sibiu nu te cred.
Raspunde

Ina

Acum 4 ani

"Băiatul acela Trif" s-a asociat singur cu "lepre și inculți", nu cred ca l-a obligat nimeni sa-si sustina stapanul pe scarile DNA laolalta cu celelalte lepre! De fapt a si fost recompensat pentru sustinerea neconditionata a tatucului!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@ina

Acum 4 ani

Asa face un om decent si corect! Isi sustine liderul. Dat tu esti prea proasta ca sa stii care sunt valorile reale in viata.
Raspunde

Ina

Acum 4 ani

Sper sa nu ajung niciodata atat de "desteapta" incat valorile reale pe care le respect sa fie reprezentate de un individ precum dragnea! Un om decent si corect ar trebui sa vada ce se intampla in jurul lui si sa mai treaca si prin filtrul gandirii ceea ce urmeaza sa faca. Cei despre care vorbesti sunt doar niste marionete, din pacate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@ina

Acum 4 ani

Draga Ina, orice ai face , tot proasta esti !
Raspunde

rusu

Acum 4 ani

Ce are ,,ula,,,cu prefectura?????? aici este vorba despre un abuz in functie, cel putin asa pare. N-ar fi mai simplu sa se verifice de catre cine trebuie daca se confirma sau nu? tot timpul dati discutia pe politica lu naiba sa-i ia pe toti ca sa nu mai intelegem nimic! ne-am saturat de politica voastra de doi bani, de ura si prostie cu carul! Mai faceti si ceva pentru noi, oamenii care am avut incredere ca ne vor conduce oameni citavi la cap. In afara de cearta, scandal si mizerii, nu vedem altceva! intelegeti odata ca ne-am saturat!
Raspunde

PSD, ciuma rosie

Acum 4 ani

Domni de la PSD sunt BOI cu pu.. rosie ! Jos PSD, ciuma rosie !
Raspunde

Nelly

Acum 4 ani

"Domnii", zevzecule! Iar p..a rosie e de la buzele-ti....
Raspunde

Gâscanul

Acum 4 ani

Trifu, mai bagă niște aplauze. Jeg ce ești.
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Alo PSD-eii aveti pe cineva care trebuie sa stea la caldurica de va agitati atat?! A facut curat la alegeri? A strans paharele goale ? Si acum vreti sa stea la caldurica?? Aici nu este Teleorman, sunteti in sibiu si in concluzie CIOCU MIC ( SVF)
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

@gilu - vad ca esti tot mai activ- mai bine ti-ai consuma energia altfel: un glont in cap si ai scapat baiete.. hai mars la coada la salam..
Raspunde

Unii

Acum 4 ani

Ăștia de sunt mari datornici de pe lista ANAF nu sunt de la PSD parcă se pozau unii dintre ei pe la Cotroceni cu vreo doi ani în urmă, alo la ăștia nu de pune nici un sechestru nimic, numai așa pe hârtie până se prescrie..
Raspunde

Mihai

Acum 4 ani

Se impune DEMISIA DE ONOARE din partea d-nei DANIELA CIMPEAN!!! Dar pentru asta .... TREBUIE SA AI ONOARE!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus