Sâmbătă,
31.07.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Investiții noi, de aproape 20 mil. lei, în Ocna Sibiului. Parcare pe jumătate de hectar

Investiții noi, de aproape 20 mil. lei, în Ocna Sibiului. Parcare pe jumătate de hectar

Reprezentanți ai ADR Centru, ai Consiliului Județean Sibiu și ai administrației locale au semnat astăzi un nou contract pentru Ocna Sibiului.

Este vorba despre cel de-al treilea contract de finanţare din Regiunea Centru pentru reabilitarea infrastructurii locale, în vederea dezvoltării durabile a turismului.

Proiectul se numește "Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului", în valoare totală de peste 19,6 milioane lei, prin care se vor realiza investiţii în reabilitarea unor drumuri din această staţiune turistică şi se vor realiza amenajări specifice activităţilor de agrement pe o suprafaţă de aproape patru hectare, finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat de primarul George-Claudiu Predescu, în calitate de beneficiar, împreună cu Simion Creţu, director general ADR Centru, reprezentând organismul intermediar care va susţine buna implementare a acestui proiect, în prezenţa Marcel Constantin Luca, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

27709538_969057316604236_8777670748221809313_o

Prin proiectul semnat azi, depus în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Priorităţii respective, cei doi parteneri ai proiectului şi-au propus să sporească accesibilitatea şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specific din staţiunea Ocna Sibiului. Astfel, prin dezvoltarea potenţialului turistic în domeniul balnear, specific zonei, se creează premisele favorabile unei creşteri economice a staţiunii.

Proiectul "Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului" a fost depus de către Consiliul Judeţean Sibiu şi Primăria Ocna Sibiului, în parteneriat, şi este concentrat pe două obiective principale: reabilitarea infrastructurii rutiere pe mai mult de 3,1 km, realizarea unei parcări în suprafaţă de peste 5500 mp, precum şi realizarea de amenajări specifice activităţilor de agrement pe o suprafaţă de peste 38.000 mp. Bugetul cererii de finanţare pentru această iniţiativă, prevede o valoare totală de peste 19,6 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de peste 19,2 milioane lei, respectiv circa 4,26 milioane euro, la care se adaugă contribuţia beneficiarului.

"Pe baza studiilor efectuate, specialiştii au ajuns la concluzia necesităţii dezvoltării staţiunii şi promovării ei în circuitul turistic balneoclimatic naţional şi internaţional. Ocna Sibiului este căutată anual de mii şi mii de bolnavi, sau de simplii turişti, care doresc să se trateze cu apele ei, ori să se bucure de cadrul natural, unde este aşezată, de posibilităţile de agrement pe care le oferim. De aceea am iniţiat acest proiect, pentru că infrastructura de drumuri din staţiune trebuie reabilitată şi ne-am propus nu doar modernizarea lor, şi a unei parcări în suprafaţă de peste jumătate de hectar, dar şi amenajarea unei zone de agrement şi sport, a unui parc în zona lacului "Pânzelor", la "Lacul fără fund" şi la "Lacul Verde", în timp ce în zona ANL vom amenaja un modern teren de joacă", a declarat domnul primar George-Claudiu Predescu.
Ca şi indicatori de realizare ai proiectului, iniţiatorii au estimat că infrastructura rutieră se va îmbunătăţi pe o lungime de 3.106 metri liniari, respectiv peste 56.500 mp, vor fi amenajaţi aproape 19.300 mp de spaţii din zona obiectivelor turistice natural, iar suprafaţa infrastructurii disponibile pentru recreere/agreement după finalizarea proiectului va fi de peste 38.700 mp. Astfel, întreaga localitate va putea atrage un număr mult mai mare de turişti, faţă de cei circa 8.000 care au fost înregistraţi în anul 2017.

"Obiectivele noastre de dezvoltare se concentrează pe valorificarea optima a potenţialului fiecărei zone a judeţului Sibiu. În acest parteneriat cu edilii din Ocna Sibiului am dezvoltat o cerere de finanţare care credem că este importantă pentru fiecare sibian, şi nu numai, pentru echipa noastră tehnică fiind chiar un "proiect de suflet". Se vor reabilita nouă străzi şi investim în dezvoltarea dotărilor din structurile turistice de agrement, pentru a creşte activitate turistică, încă relativ redusă în raport cu posibilităţile. Judeţul nostru a avut peste 900.000 de înnoptări anul trecut, în creştere cu peste 23% faţă de anul 2015 şi mai mult decât dublu faţă de anul 2010. Acest lucru ne conferă încrederea că înaintăm pe drumul cel bun pentru dezvoltare, inclusiv pentru crearea mediului propice pentru atragerea noi afaceri în zonă, în beneficiul tuturor locuitorilor judeţului", a declarat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Foto: lacuriocnasibiului.ro Foto: lacuriocnasibiului.ro

"Judeţul Sibiu a înregistrat o creştere spectaculoasă a fluxului turistic în ultimii ani, atât în ce priveşte numărul de turişti cazaţi, de 563.000 în 2017, respectiv de peste 3,4 ori mai mulţi decât în 2010, cât şi la numărul de înnoptări. Capacitatea de cazare existentă a crescut în aceeaşi perioadă (2010-2017) de 1,7 ori, ajungând la aproape 11.000 locuri în 2017. Acum am semnat cel de-al treilea proiect pe această prioritate de investiţii la nivel regional, ridicând astfel valoarea sumelor atrase la mai mult de 45 milioane lei, respectiv circa 85%, din suma alocată la nivel regional. În Staţiunea Ocna Sibiului, au mai fost finanţate obiective privind structurile de agrement, iar acum edilii doresc să ofere noi posibilităţi de petrecere a timpului liber, localnicilor şi turiştilor. Aş dori să subliniez interesul autorităţilor publice locale de a investi şi de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea turismului, ramură economică prin care Regiunea Centru a depăşit zone mult mai cunoscute din ţară", a declarat, la semnarea contractului de finanţare, Simion Creţu, director general ADR Centru.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

kjhkj

Acum 3 ani

oare cat va fi intrarea la lacuri? 30? 50? 100? :(
Raspunde

Bunea

Acum 3 ani

Să rezolve problema infrastructurii investind în rețeaua de canalizare și gaz.Mai sunt străzi în Ocna Sibiului care nu beneficiază de rețea de canalizare și gaz metan în anul 2018 !!!!!.
Raspunde

gigea

Acum 3 ani

pentru Primaria Ocna Sibiului: imi permit sa va dau o idee de milioane, anume, ce-ar fi sa faceti un centru spa, cu bazin interior, sauna, si tot tacamul ? S-ar acoperi astfel si lunile in care turistul nu poate face absolut nimic in ocna sibiului! S-ar strange infinit mai multi bani la bugetul comunei, ati avea continuitate pe parcursul intregului an. Eu zic ca merita, mai ales daca-; faceti pe fonduri europene. Nu inteleg de ce nu ati facut asa ceva pana acum! Sau aveti o intelegere sa nu deranjati pe dl. cu actualul centru spa ? O intelegere nescrisa... nu stiu, altfel nu-mi explic cum de bateti pasul pe loc!
Raspunde

costy

Acum 3 ani

Corect! Un centru SPA modern facut dupa standarde actuale, curat, elegant, ar face cinste sibiului. Apa o au in bazine, clienti sunt foarte multi: Sibiu, Alba, Brasov, Hunedoara, Cluj, Valcea, Craiova! Toti ar veni cu placere sa se relaxeze la Ocna Sibiului! Ca sibian, eu zic ca este un lucru extraordinar sa se dezvolte pe linia aceasta! Daca si d-na Udrea a facut in Baile Tusnad asa ceva, de ce n-am face si noi la Ocna Sibiului? Fie ca sunt fonduri guvernamentale/europene/locale etc Cred ca nu ar face fata solicitarilor acest nou centru SPA administrat de Primaria Ocna Sibiului! Haideti fratilor, ca se poate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus