Marţi,
17.06.2025
Partial Noros
Acum
24°C

Raportul primarului Sibiului pe 2017: “dacă tragem linie, anul 2017 a însemnat...“

Raportul primarului Sibiului pe 2017: “dacă tragem linie, anul 2017 a însemnat...“

Astrid Fodor și-a prezentat în cea mai recentă ședință a Consiliului local raportul de activitate pentru primul an plin în care a condus orașul din postura de primar ales al municipiului Sibiu.

Din bugetul-record de peste 710 milioane de lei, aprobat în primăvara anului 2017, administrația locală a contabilizat un buget executat în valoare de 382,5 milioane de lei, prezintă Astrid Fodor în cuvântul din deschiderea raportului de activitate. "Dacă tragem linie, anul 2017 a însemnat noi proiecte reușite, noi provocări pe care le-am acceptat ca instituție publică pentru dezvoltarea orașului. Munca din spatele reușitelor a reprezentat o activitate de echipă continuă și susținută. Rezultatele obținute se datorează responsabilității cu care am abordat aceste proiecte precum și sprijinului constant din partea Consiliului Local care a aprobat inițiativele și a susținut eforturile noastre", scrie primarul în această primă parte a raportului.

Pe primul loc: tot străzile

Documentul are peste 50 de pagini, iar ca de fiecare dată are drept prim capitol cel referitor la infrastructură. Modernizarea străzilor este cap de afiș al acestui capitol: au fost modernizate 46 de străzi (față de 25 în 2016), fiind finalizate și lucrările de modernizare a zonelor din cartierele Dioda și Valea Aurie (Hipodrom II este finalizat în proporție de 90%), după cum se mai arată în raport. În ceea ce privește lucrările de reparații la străzi, valoarea lucrărilor executate a fost de 530.000 de lei, o sumă sensibil mai mică decât cea din 2016 (2,6 milioane de lei). Situația are drept cauză faptul că administrația a reușit să semneze primul contract subsecvent celui cadru de întreținere a străzilor abia în cursul lunii octombrie 2017.

Printre lucrările de infrastructură amintite în raport mai sunt reabilitarea imobilului din Piața Mică nr. 25 (șantier deschis de aproape nouă ani), dar și modernizarea iluminatului din parcul Sub Arini. "În 2017 au fost cheltuiți 9,2 milioane de lei pentru investiții și reparații în clădirile în care funcționează unități de învățământ. Din această sumă 4,17 milioane lei au reprezentat investiții", se mai arată în raportul primarului. Anul trecut a fost inaugurată o nouă grădiniță în cartierul Ștrand. Tot pentru copii au fost create în oraș, în 2017, nouă noi locuri de joacă.

Raportul mai trece în revistă demararea lucrărilor de modernizare a stadionului municipal, cele de la cimitirul municipal, dar și din parcuri și zone verzi. "Parcurile de pe aliniamentele stradale și sensurile giratorii au fost amenajate în 2017 cu 350 de arbori, aproape 1.300 de arbuști foioși și rășinoși, 10.500 de fire de gard viu, 41.500 plante bienale, 1.000 de plante perene, 42.311 plante anuale, 62.165 de bulbi lalele, 2.900 de mușcate și 600 de crizanteme. Pe lângă acestea se adaugă 9.000 de fire de gard viu livrate asociațiilor de proprietari pentru plantarea în cartiere", se mai arată în raportul de activitate al primarului Sibiului, Astrid Fodor.

Cultură și turism

Capitolul dedicat Culturii trece în revistă principalele evenimente de pe agenda culturală a orașului (98 de proiecte), cea sportivă (47 de proiecte), dar și impactul spectacolelor Teatrului național "Radu Stanca" și al Festivalului internațional de teatru de la Sibiu. Teatrul de balet și Teatrul Gong sunt, de asemenea, incluse la capitolul realizări în domeniul cultural.

Referitor la Turism, raportul de activitate al primarului Sibiului aduce în prim-plan desemnarea județului drept Regiune Gastronomică Europeană în 2019. "Creșterea turistică a continuat și în 2018, numărul de turiști care au intrat în Centrul de Informare Turistică depășind 41.000. Un sfert au provenit din Germania, peste 5000 din Spania și aproape 5000 din România. Aceștia, împreună cu oaspeți din Taiwan, Malaezia, Noua Zeelandă, Africa de Sud sau Australia au primit în Centrul de Informații pentru Turiști date despre obiectivele turistice, modalitățile de petrecere a timpului liber, dar și despre posibilitățile de transport, cazare și masă în Sibiu", scrie în raport.

Șoferii, cei mai amendați

În ceea ce privește siguranța publică, raportul remarcă faptul că numărul sancțiunilor a crescut cu mai bine de 21%, ajungând la aproape 11.500 de amenzi, în valoare totală de 3,7 milioane de lei. Cele mai multe amenzi au fost date șoferilor: 5.600 pentru oprirea în locuri interzise, 1.600 pentru staționarea în zone interzise și aproape 1.000 pentru parcarea pe locuri cu folosință exclusivă.

În ceea ce privește asistența socială, raportul primarului face referire la serviciile acordate în domeniul protecției copilului și familiei și cel al persoanelor vârstnice.

Descarcă de aici Raportul primarului Astrid Fodor pentru anul 2017

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Big Fasz

Acum 7 ani

Vrem dozatoare de ciorba de burta in puncte cheie ale orasului!!! Traditia si sufletul sibian o impun!
Raspunde

Primaria Sibiu - nota 3

Acum 7 ani

Daca sibienii ar trage linie si ar face socoteala, ati fi concediata din functie d-na Fodor. Pentru nesfarsitele ore petrecute in trafic, acolo unde d-na primar nu vede nici o problema, nu se cauta solutii de fluidizare a traficlui, iar termenii viziune si dezvoltare pe termen lung nu sunt cunoscuti primariei Sibiu. Doar carpeli intr-un oras tot mai prafuit ... si grijind de excedentul bugetar ca pensionarii de banii de inmormantare. Exceptand asfaltarile, alte realizari nu sunt, doar minusuri, si praf pt plamanii sibienilor...
Raspunde

XYZ

Acum 7 ani

Nimic despre Tursib ? Nimic despre reteaua subterana de telecomunicatii ? Nimic despre SOMA si gestionarea deseurilor ? Parcari subterane, centru de conferinte si teatru nou ? Probabil nici n-au demarat procedurile. Din ce inteleg eu, in 2017 s-au plantat multe flori, s-au acoperit o parte din strazile de pamant si am avut cateva evenimente culturale. Cam asta a fost, nu ?
Raspunde

@XYZ

Acum 7 ani

doar nu vrei containere subterane elegante ca in Medias ? pare imposibil a face ceva bun de la inceput in Sibiu. Mai bine haos si mizerie .... e tot mai potrivin Sibiului . Si din pacate inghitim mediocritatea pe banii nostri.
Raspunde

Octavian Tatomir

Acum 7 ani

Este timpul ca Sibiul sa aiba un primar roman, din Valcea!
Raspunde

el

Acum 7 ani

Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 7 ani

Se pare ca optiunea ta e mai buna decat cea actuala,din pacate!!!!
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Daca tragem linie este cel mai slab an pt sibiu din anul 2002 incoace...un an sters,o echipa slaba la primarie fara viziuni si idei.rusine
Raspunde

pablo escobar

Acum 7 ani

Doamnã trage o linie de coca cã ai multã treabã !
Raspunde

unu

Acum 7 ani

Dragi sibieni, v-ati asteptat la altceva??? Ce naivi sunteti...
Raspunde

Florin

Acum 7 ani

DOAMNA PRIMAR ASTRID FODOR DORESC SA VA SPUN CA ACTIVITATEA DVS. LASA DE DORIT IN RAPORT CU BUGETUL PRIMARIEI. DIN 2007 INCOACE, CAND ORASUL A FOST MODERNIZAT PENTRU CAPITALA CULTURALA, SIBIUL ARATA DIN CE IN CE MAI RAU. INTRADEVAR S-A SI POPULAT F MULT, DAR ASTA NU REPREZINTA O SCUZA. LIPSA DE VIZIUNE, STRATEGIE. LUCRARI FACUTE DE MANTUIALA SI FARA CAP. ATI CONTRACTAT ANII TRECUTI FIRME CARE SA CURETE STALPII , SA SPELE DRUMURILE, SA INLOCUIASCA INDICATOARELE RUTIERE, ETC. NU SE VEDE ABSOLUT NIMIC DUPA ACESTE CONTRACTE. ATI RUPT TOATE STRAZIILE SA INTRODUCETI CABLAJUL METROPOLITAN, DAR FIRELE TOT PE STALPI SUNT. IN ORAS E DIN CE IN CE MAI MULTA MIZERIE, NOROI, JEG, DESEURI. SIBIUL S-A UMPLUT LA PERIFERIE DE MOLOZ SI DESEURI ARUNCATE DE TOATA LUMEA CARE CONSTRUIESTE. MASURI NU AM VAZUT SA LUATI NICIODATA. NU ATI REZOLVAT NICI ACUM PROBLEMA GHENELOR DE GUNOI, CARE ARATA LA FEL DE RAU , INFECTE SI GUNOIUL E IN CONTINUARE IN JURUL GHENELOR. IN PARCURI NU POTI UMBLA DE BOSCHETARI, ALCOOLISTI, MIZERIE SI RAHAT DE CIORI. NU EXISTA O ZONA DE PROMENADA SAU AGREMENT UNDE SA MERGI SA TE PLIMBI LINISTIT CU COPIII. NU EXISTA LOCURI DE PARCARE, DAR IN SCHIMB RIDICATI LA GREU MASINI. PISTELE DE BICICLISTI SUNT O GLUMA PROASTA. PRIN BROSCARIE SA NU TE DUCI CA AI IMPRESIA CA ESTI KOSOVO. SI ACUM EXISTA IN ORASUL ASTA STATII DE AUTOBUZ CARE NU SUNT ACOPERITE SI TREBUIE SA STAI IN PLOAIE SI VANT SA ASTEPTI AUTOBUZUL. PE DITAMAI STRADA IN FATA DISTINSEI INSTITUTII A PREFECTULUI ASTEPTI AUTOBUZUL SUB STREASINA CASELOR CARE STAU SA CADA. DRUMURILE PRAF. A SE VEDE DE EXEMPLU MILEA alba iulia, BULEVARDE MARI CARE SUNT PLINE DE PETICE SI SANTURI. VA MIRATI IN FIECARE ZI CA SUNT LOVITI PE TRECERE PIETONI, CUM SA NU FIE DACA PE JOS APLICATI MARCAJE CU VOPSEA LAVABILA!? TOATE TRECERILE DE PIETONI SI MARCAJELE IN ORAS SUNT APROAPE STERSE. ATI AUZIT DE MARCAJ APLICAT PE TRECERILE DE PIETONI, DE CULOARE ROSIE? SA SE VADA DE LA 500 M? BANUIESC CA NU. ASTEA SUNT DOAR O PARTE DIN LUCRURILE CARE DERANJEAZA SI CARE S-AU DEGRADAT IN ORASUL ASTA. ORASUL ASTA DE MULT NU A MAI ARATAT ATAT DE RAU SI DE MURDAR. FEREASCA SFANTUL SA BATA VANTUL CA NU SE MAI VEDE IARBA DE GUNOAIE. PROBABIL ANGAJATII DVS. NU VAD TOATE ASTEA STAND IN PRIMARIE PE CENTRU. ACOLO E TOTUL FRUMOS. IN REST NU MAI CONTEAZA. DVS AVETI CEA MAI MARE VINA CA NU SUNTETI IN STARE SA II PUNETI LA PUNCT SI SA II SCOATETI DIN BIROURI PE TEREN LA MUNCA. AVETI ACUM SALARII DECENTE, CHIAR F BUNE, PANA ACUM ATI TOT BAGAT MOTIV CA NU SUNTETI IN STARE SA FACETI CEVA CA NU AVETI SALARII. IATA CA ACUM AVETI SALARII SI TOT NU FACETI. PAREREA MEA CA NEPASAREA SI INDOLENTA PRIMEAZA IN PRIMARIA SIBIU. NUMAI BINE
Raspunde

Hablo Trabajar

Acum 7 ani

Exprimare liberã, primarii care trag o linie ... Dar cînd vã puneți osul la muncã doamnã dragã, cã de povești cu Alice în țara minciunilor sîntem sãtui. Linii dungi puncte puncte etc pîrț
Raspunde

Astrid naiva

Acum 7 ani

Baba trebuie să fie dată jos cât mai repede. E depășită de situație. Am ales un primar care în viața lui nu a demonstrat absolut nimic, nici o singură reușită. Suntem niște proști.
Raspunde

cra cra

Acum 7 ani

Sã nu mai vorbesc de parcul Sub Arini rezervație naturalã care e curãțat ca o livadã de pomi fructiferi și daca mergi spre ocna in stînga undeva îngroapã unii gunoaie pe cîmp cu buldozerele ... E plin de ciori ... Oare e o groapã de gunoi autorizatã ? Țara arde .... Doamnele se piaptãnã .... Trageți doamnã și un egal ... Linia e de la minus ar trebui douã linii una verticalã, una orizontalã și iese un plus sau o cruce. Dumnezeu e sus și vede ...
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 7 ani

Lasati-o pe doamna in pace ca probabil se pregateste pentru parlament unde cei ca ea (nulitatile) ajung.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus