Astrid Fodor și-a prezentat în cea mai recentă ședință a Consiliului local raportul de activitate pentru primul an plin în care a condus orașul din postura de primar ales al municipiului Sibiu.
Din bugetul-record de peste 710 milioane de lei, aprobat în primăvara anului 2017, administrația locală a contabilizat un buget executat în valoare de 382,5 milioane de lei, prezintă Astrid Fodor în cuvântul din deschiderea raportului de activitate. "Dacă tragem linie, anul 2017 a însemnat noi proiecte reușite, noi provocări pe care le-am acceptat ca instituție publică pentru dezvoltarea orașului. Munca din spatele reușitelor a reprezentat o activitate de echipă continuă și susținută. Rezultatele obținute se datorează responsabilității cu care am abordat aceste proiecte precum și sprijinului constant din partea Consiliului Local care a aprobat inițiativele și a susținut eforturile noastre", scrie primarul în această primă parte a raportului.
Pe primul loc: tot străzile
Documentul are peste 50 de pagini, iar ca de fiecare dată are drept prim capitol cel referitor la infrastructură. Modernizarea străzilor este cap de afiș al acestui capitol: au fost modernizate 46 de străzi (față de 25 în 2016), fiind finalizate și lucrările de modernizare a zonelor din cartierele Dioda și Valea Aurie (Hipodrom II este finalizat în proporție de 90%), după cum se mai arată în raport. În ceea ce privește lucrările de reparații la străzi, valoarea lucrărilor executate a fost de 530.000 de lei, o sumă sensibil mai mică decât cea din 2016 (2,6 milioane de lei). Situația are drept cauză faptul că administrația a reușit să semneze primul contract subsecvent celui cadru de întreținere a străzilor abia în cursul lunii octombrie 2017.Printre lucrările de infrastructură amintite în raport mai sunt reabilitarea imobilului din Piața Mică nr. 25 (șantier deschis de aproape nouă ani), dar și modernizarea iluminatului din parcul Sub Arini. "În 2017 au fost cheltuiți 9,2 milioane de lei pentru investiții și reparații în clădirile în care funcționează unități de învățământ. Din această sumă 4,17 milioane lei au reprezentat investiții", se mai arată în raportul primarului. Anul trecut a fost inaugurată o nouă grădiniță în cartierul Ștrand. Tot pentru copii au fost create în oraș, în 2017, nouă noi locuri de joacă.
Raportul mai trece în revistă demararea lucrărilor de modernizare a stadionului municipal, cele de la cimitirul municipal, dar și din parcuri și zone verzi. "Parcurile de pe aliniamentele stradale și sensurile giratorii au fost amenajate în 2017 cu 350 de arbori, aproape 1.300 de arbuști foioși și rășinoși, 10.500 de fire de gard viu, 41.500 plante bienale, 1.000 de plante perene, 42.311 plante anuale, 62.165 de bulbi lalele, 2.900 de mușcate și 600 de crizanteme. Pe lângă acestea se adaugă 9.000 de fire de gard viu livrate asociațiilor de proprietari pentru plantarea în cartiere", se mai arată în raportul de activitate al primarului Sibiului, Astrid Fodor.
Cultură și turism
Capitolul dedicat Culturii trece în revistă principalele evenimente de pe agenda culturală a orașului (98 de proiecte), cea sportivă (47 de proiecte), dar și impactul spectacolelor Teatrului național "Radu Stanca" și al Festivalului internațional de teatru de la Sibiu. Teatrul de balet și Teatrul Gong sunt, de asemenea, incluse la capitolul realizări în domeniul cultural.Referitor la Turism, raportul de activitate al primarului Sibiului aduce în prim-plan desemnarea județului drept Regiune Gastronomică Europeană în 2019. "Creșterea turistică a continuat și în 2018, numărul de turiști care au intrat în Centrul de Informare Turistică depășind 41.000. Un sfert au provenit din Germania, peste 5000 din Spania și aproape 5000 din România. Aceștia, împreună cu oaspeți din Taiwan, Malaezia, Noua Zeelandă, Africa de Sud sau Australia au primit în Centrul de Informații pentru Turiști date despre obiectivele turistice, modalitățile de petrecere a timpului liber, dar și despre posibilitățile de transport, cazare și masă în Sibiu", scrie în raport.
Șoferii, cei mai amendați
În ceea ce privește siguranța publică, raportul remarcă faptul că numărul sancțiunilor a crescut cu mai bine de 21%, ajungând la aproape 11.500 de amenzi, în valoare totală de 3,7 milioane de lei. Cele mai multe amenzi au fost date șoferilor: 5.600 pentru oprirea în locuri interzise, 1.600 pentru staționarea în zone interzise și aproape 1.000 pentru parcarea pe locuri cu folosință exclusivă.În ceea ce privește asistența socială, raportul primarului face referire la serviciile acordate în domeniul protecției copilului și familiei și cel al persoanelor vârstnice.
Descarcă de aici Raportul primarului Astrid Fodor pentru anul 2017
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: strazi , Teatrul Gong , Astrid Fodor , Valea Aurie , Parcul Sub Arini , Primăria Sibiu , Piața Mică , Consiliului Local Sibiu , Radu Stanca , Noua Zeelandă , investitii , Regiune Gastronomică Europeană , Informare Turistică , Revelion 2017 , Pentru Sibiu , raport de activitate
Vizualizari: 3331
Ultimele comentarii
Acum 33 minute
Sibian
Acum 35 minute
Tanti Marioara
Acum 44 minute
Gheorghe Ion
Acum 54 minute
Emil
Acum 54 minute
Cucubau