Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Mâncare în bar. Experiența The Box

Mâncare în bar. Experiența The Box

Să zicem că ne-a prins ora mesei într-o zonă a orașului nu foarte abundentă în restaurante. Să zicem că aveam și puțin timp la dispoziție. Un scenariu în care primele variante la care te gândești sunt: 1. Kebap, 2. Shaorma.

Noi am intrat la The Box, pe Calea Dumbrăvii, să ne încercăm norocul. Ce vă putem spune din prima: e mai bine decât o shaorma.

Meniul e restrictiv, vorbim mai degrabă despre un cocktail bar care îți dă și gustări, ca să nu te îmbeți prea repede. Fiind ziua în amiaza mare, ne-am rezumat la gustări la la ciocolată caldă. E foarte clar că oamenii aproape se rușinează să arate că au și ceva de mâncare de oferit clienților. Pe pagina lor de facebook nu apare nici un cuvânt legat de meniu, fiind vorba aici doar de muzică și băutură. Pe instagram, din nou, fotografiile cu cele de-ale gurii sunt extrem de puține. Însă noi am insistat.

Prima a venit ciocolata, îmbietoare prin aspectul colorat și prin cana ca la bunica acasă. Adică de tablă. Gustoasă a fost în limitele unei ciocolate lichide obișnuite din pub-urile din oraș, nici prea-prea, nici foarte-foarte.

28117309_10215762420677848_1233630884_n

În schimb, ”crostini cu parmezan” a fost delicios. Deși poate am fi preferat ceva varietate între cele trei bruschete de pe platou, nu am avut a ne plânge. Pâinea crocantă, unsă cu avocado, presărată din belșug cu un prosciutto crudo extrem de gustos, asezonată cu rucola proaspătă, cu toping generos de parmezan și sos de oțet balsamic. Parcă am mai spus-o: extrem de gustos. Desigur, insuficient pentru a potoli o foame de lup, dar ideal pentru o zi în care aproape tot consumul tău caloric a venit din apăsarea pedalelor ambreiaj-accelerație-frână.

28175611_10215762420797851_888397725_n

Așa că am continuat și cu alte produse împinse în față prin meniu. Am pofit la o porție de bruschette și n-am dat greș. Au fost printre cele mai bune bruschette pe care le-am mâncat în ultima vreme în Sibiu. Au avut raportul roșii, usturoi, ulei de măsline aproape perfect, astfel că a fost o alegere inspirată.

28208188_1670046719701161_1709004319_o

Nu ne-am oprit aici și pe masă a mai ajuns un sanviș XL ”crudo & mozarella”. Sincer, mă așteptam să fie ceva în genul pachetului pe care-l primești în benzinării, de-i zice un chef că e ”cel mai bun sandviș din lume”. A fost mult peste. ”Due fette di pane, un po' di prosciutto e il pranzo è pronto. A volte basta proprio poco per renderci felici!”, cum ar spune italianul.

28207633_1670046989701134_214966991_o

Pentru o oră petrecută într-o ambianță plăcută, timp în care am și mâncat suficient cât pentru o masă de prânz am plătit 72 de lei. Bruschetele – 12 lei, crostini – 12 lei, sandvișul – 15 lei. Nu iese la calcul? Păi de asta vorbim de un bar. Pentru că pe masă s-au mai perindat două sticle de apă – 15 lei, o ciocolată caldă – 12 lei și un suc de mere – șase lei. Dacă am mai fi stat o oră, două am fi trecut pe spirtoase și nota de plată cu siguranță că se îmbogățea cu cel puțin un zero. În coadă.

The Box e genul de local care te ajută în orice împrejurare și dacă ți-e sete, și dacă ți-e foame.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

lilu lilu crocodilu

Acum 4 ani

Dacă tot ați fost în zonă, de ce nu ati mers iar la Marieto, că tot nu s-a mutat în piața Habermena, aia de zicea ca se deschide în toamna lui 2017 . De ce nu s-a deschis ? De habar n-am . hahaha
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tica Ocneriu

Acum 4 ani

In Sibiu, localurile noastre de suflet unde ne petrecem duminecile cu familia sunt K.ontiki si micii lui nea Gigi din Obor. Adevaratele simboluri culturale sibiene nu prostii ale strainilor! Sufletul sibian inseamna indragita ciorba de burta pe acordurile jienelor noastre dragi!
Raspunde

Hell-Town

Acum 4 ani

E de bun simt si de bun gust mancarea de la TheBox! Exact ce iti trebuie daca vrei o gustare langa bautura. Asa e gandita si asa e savurata. Mie mi-a placut de fiecare data cand am fost. Cu mai multe experiente de genul asta avem sanse sa scapam incet-incet de ciobanie.
Raspunde

Mitza

Acum 4 ani

Trei sferturi din restaurantele sibiene sunt detinute de ciobarlani. Se profita de turisti la greu. Marlanie mare!
Raspunde

Nicoleta din Dobarca

Acum 4 ani

Plin de ciobani Sibiul - asta este trista realitate !
Raspunde

Zero

Acum 4 ani

Scrie Nicosfecla din Bodarca :)))) Mare fiica de ciobanoi
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 4 ani

Ce-aveti mah cu ciobanii...?
Raspunde

Nelu Beflan

Acum 4 ani

Ma-ta e mai buna ca o shaorma. Oh wait... chiar nu...
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

mie mi se pare ca trei sferturi din mancare arata ca o mizerie..... zici ca-s nite resturi de mancare aruncate pe masa sau pe jos....umezite, parca-s coji de legume peste care s-a pus sos de rosii si zat de cafea
Raspunde

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 4 ani

Bah “expertzalor” data viitoare, can’ va gatitz voi frumos ca mortzai shi meretz la local, ceretz sa v-aducă shi chita! Chiar daq chita prosteshte da’ batar sa hitz și voi o dat’ sătui...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus