Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Propunere PNL: radare doar pe mașinile marcate ale poliției rutiere

Propunere PNL: radare doar pe mașinile marcate ale poliției rutiere

Un grup de parlamentari PNL au depus o inițiativă legislativă prin care radarele fixe sau mobile se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.109 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este iniţiată de parlamentari PNL, printre care senatorul Alina Gorghiu şi deputaţii Raluca Turcan şi Florin Roman, scrie Mediafax.ro. „Atât prin cadrul normativ (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice), cât şi prin atitudinea şi comportamentul lucrătorilor poliţiei rutiere nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite şi din dorinţa de a acorda lucrătorului de poliţie demnitatea şi respectului cuvenit ca reprezentant al legii, propunem următoarele modificări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: constatarea contravenţiilor şi aplicare sancţiunilor să se facă direct de către poliţistul rutier, respectiv poliţistul de frontieră, care sunt obligaţi să poarte uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive”, se arată în expunerea de motive.

Inițiatorii dau ca exemplu amplasarea unei machete care imită o autospecială cu radar, pe DN 17, în Comuna Poiana Stampei, datorită căreia, după amplasare, nu s-a mai înregistrat nici un accident rutier cu victime, deşi porţiunea de drum este cunoscută la nivel judeţean pentru multiple accidente soldate cu decese.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Schwartz R.

Acum 3 ani

E lege cu dedicatie pt. sotul Alinei Gorghiu , Lucian Isar , un mare recidivist in traficul rutier ?! Bravo baieti , ati rezolvat toate problemele justitiei , ale politiei , ale sistemului medical , etc., etc , iar la urma v-au ramas radarele . Oful asta e unul mai vechi al parlamentarului roman , de ce sa fie el prins si amendat cand merge in teritoriu , ca doar o face in slujba cetateanului ! Toti parlamentarii sau soferii lor se cred zmei la volan si sunt nevoiti saracutii sa respecte legile ca toata plebea . Cred ca urmatorul pas e sa cereti imunitate parlamentara si in trafic ! La nesimtirea si goana dupa privilegii din mintea neteda si hodinita a parlamentarului roman nu m-ar mai mira nimic .
Raspunde

cititescu

Acum 3 ani

E de mirare ca deputatii PNL in frunte cu Gorghiu si Turcan n-au avut ideia sa propuna ca masinile politiei cu radar fix sa fie semnalizate de un agent plasat cu 50 de metrii in FATA, iar agentul cu radar mobil sa stea la 30 de metrii in SPATELE masinii cu insemnele politiei. In acest fel toti alesii nostrii din actualele si viitoarele legislaturi vor fi feriti amenzi, accidente si prostie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus