Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
22°C

Măturătorii străzilor din Sibiu, la un pas de grevă

Măturătorii străzilor din Sibiu, la un pas de grevă

Angajații societății care asigură salubrizarea orașului Sibiu au întrerupt în mod spontan lucrul în dimineața zilei de marți, nemulțumiți de condițiile de muncă.

Câteva zeci de măturători ai RER Ecologic Oradea, firma angajată pe o perioadă de 12 luni să asigure serviciile de salubrizare a Sibiului, au întrerupt lucrul marți dimineața, reunindu-se în centrul istoric al Sibiului. Potrivit celor prezenți, mai mulți angajați ai societății de salubrizare sunt nemulțumiți de salariile primite și de faptul că orele lucrate în timpul zilelor de sâmbătă și duminică nu le sunt plătite, ci recompensate cu zile libere. În plus, oamenii susțin că urmează și alte modificări ale programului de lucru, fără să se discute și de remunerație. Protestul celor câteva zeci de măturători s-a încheiat la fel de repede cum a început, oamenilor fiindu-le promisă o discuție lămuritoare cu reprezentanți ai conducerii societății în dimineața zilei de miercuri.

Conducerea societății de salubrizare dă asigurări că orașul nu va rămâne nemăturat. "Evenimentul de astăzi s-a datorat în întregime lipsei de cunoaștere și asimilare a unor reguli și norme aduse de către societatea noastră spre îmbunătățirea calității Serviciului de salubrizare al orașului Sibiu. Societatea noastră dorește să facă o schimbare în ceea ce privește curățenia orașului Sibiu, însă unii angajați nu s-au aliniat încă cerințelor noastre. De aceea au existat tensiuni, însă am reușit să comunicăm și în cel mai scurt timp să reluăm activitatea în formulă completă. Urmează să analizăm cauzele declanșării acestui eveniment și să găsim soluții în favoarea angajaților noștri", declară Cătălina Nicolae, reprezentanta celor de la RER Ecologic Oradea la Sibiu. Ea dă asigurări că "în niciun caz" nu va fi întreruptă activitatea de salubrizare a orașului.

Cei aproximativ 70 de angajați ai RER Ecologic SA Oradea la Sibiu sunt, în majoritate, foștii angajați ai SC Schuster & Co Ecologic, societatea care a asigurat salubrizarea și deszăpezirea Sibiului până la începutul lunii decembrie a anului trecut. Cei de la RER Oradea au fost angajați în urma unei negocieri directe - având în vedere că licitația pentru atribuirea unui contract cadru pe patru ani a tot fost prelungită și, în cele din urmă, anulată - pentru o perioadă de 12 luni. Suma pusă la dispoziția celor de la RER este de 8,8 milioane de lei, fără TVA, bani care vor fi plătiți firmei din Oradea în funcție de lucrările executate.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

UnSibian

Acum 3 ani

Au fost prost informati, nu?
Raspunde

Maria

Acum 3 ani

Situatia strazii Gladiolelor e similara cu Calea Dumbravii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus