Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Schimbarea la față a Sibiului. O nouă casă de pe Calea Dumbrăvii face loc unui bloc

Schimbarea la față a Sibiului. O nouă casă de pe Calea Dumbrăvii face loc unui bloc

Schimbarea regimului de înălțime pe Calea Dumbrăvii va duce la o nouă demolare a unei case, pentru a face loc unui imobil cu șase niveluri, dintre care unul subteran.

Administrația locală supune consultării publice documentația urbanistică aferentă demolării unei case situată pe Calea Dumbrăvii, pentru a face loc unui bloc. Pe terenul de 324 de mp aferent casei situată la numărul 80, intenția proprietarilor - Monica și Adrian Bobeș - propun construirea unui imobil cu subsol, parter, trei etaje și un al patrulea etaj retras. La subsolul clădirii este propus a fi amenajate șase locuri de parcare, iar la parterul clădirii urmează a fi amenajat un cabinet stomatologic. Celelalte niveluri ale clădirii urmează a fi amenajate ca locuințe - câte un apartament pe fiecare nivel. Cel de-al treilea etaj și etajul retras vor fi utilizate pentru amenajarea unui singur apartament, se mai arată în memoriul tehnic al planului urbanistic de detaliu supus consultării publice.

Edificarea construcției în forma propusă ar duce la crearea unei suprafețe desfășurate de 805 mp, raportat la o suprafață verde de 56,5 de mp. Procentul de ocupare a terenului ar fi de 51,1%, iar coeficientul de utilizare al acestuia - 2,35.

De aproximativ trei ani, Calea Dumbrăvii a intrat într-un proces de remodelare urbanistică, în locul caselor fiind ridicate blocuri cu cel mult cinci niveluri supraterane. Creșterea regimului de înălțime pe Calea Dumbrăvii a fost operată la adoptarea actualului Plan urbanistic general al Sibiului, în 2011. Zona a devenit una din cele mai căutate de către dezvoltatorii imobiliari, prețurile la care aceștia vând locuințele fiind de aproximativ 1.300 de euro/mp.

Sursa foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

33 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius Enescu

Acum 6 ani

Or sa vie toti spurcatii sa nie strice naua orasul sasiesc ghie la Dumnezau dat!
Raspunde

gigi

Acum 6 ani

Toti cocalarii se inghesuie pe calea d-vii ca mustele la kkt. cum sa vreti sa stati ba pe d-vii cand toti prapaditii se plimba la deal la vale cu masinile prin fata voastra! D-vii nu mai este ceea ce a fost. A fost pana acum cativa ani ceva... acum... tiganie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Beowulf

Acum 6 ani

Ne lasi mai gigi cu expertiza ta? Sunt acri strugurii nu-i asa?
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

In zona calea Dumbravii - Sub arini erau case frumoase pe care le puteai numi camin, acasa, unde sa te intorci cu drag.... in apartamentele astea avangardiste nu te poti simti ca intr-un camin, eventual ca intr-un show-room de mobila si decoratiuni...
Raspunde

dancp2

Acum 6 ani

alta tziganie in zona dumbravii normal au aprobat bunica fodor si junele rezvan construieste sotul lui TURCANA bai cetateni! TREZITI-VA
Raspunde

@dancp2

Acum 6 ani

Daca citeai vedeai că a fost aprobat în 2011 deci nici urmă de bunica sau june, deci pe vremea d-nului presedinte Nu că sunt de acord cu ce fac, dar asta cu informarea e grea și în Sibiu toți păcălicii știu politică și să-i arate pe alții cu degetul, insa daca e vorba de o ședința publică in care pot sa-si arate indignarea nu vine nici dracu.
Raspunde

Un oarecare

Acum 6 ani

Romani fiti constienti ca ceea ce faceti voi acuma o sa dauneze generatiilor viitoare! Nu APROBATI UN ASTFEL DE PROIECT! BETOANE PESTE BETOANE....ne ducem DRAQ cu totii.
Raspunde

Magna Horreum

Acum 6 ani

Asa, si...? Delene, de ce te incapatanezi tu sa te consideri ziarist? Poate ai alte talente, e pacat sa le irosesti!
Raspunde

I.S

Acum 6 ani

Is curios cine si cum a aprobat constructia blocurilor celor de la MAX Development pe Calea Dumbravii. Cel de pe partea dreapta e construit la 15 cm distanta de casa vecina. Bai, o palma distanta! Daca vecinul vrea sa-si termoizoleze casa s-a supt. Scuzati franceza. Ca sa nu mai vorbesc de securitatea la incendii si alte astea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 6 ani

si care e problema? aia cu securitatea la incendii e o pastila pe care nici tu nu o inghiti: atata vreme cat sunt 2 pereti, fiecare pt 1 constructie, nu are nimeni nici o problema. Iar cu termoizolatia, te-ai gandit ca ala poate patrunde pe terenul vecinilor? si cu numai 5-10 cm cat are polistirenul ala, tot pe terenul vecinului se duce!!! e OK sa-i ia altului din proprietate? Daca era deshtept, ii ruga pe aia care au construit acolo sa-i faca termoizolatia pe peretele ala.
Raspunde

Iulian

Acum 6 ani

Cine sa aprobe? Arhitecta sefa. Este un dezastru serviciul Urbanism (Horrorbanism/Habarnism) din Primaria Sibiu. Sunt terenuri unde s-a aprobat depasirea POT cu mult... Cat despre actualul Primar...mai este mult pana la alegeri? :(
Raspunde

daniela

Acum 4 ani

cum era cu distanta minima intre constructii?
Raspunde

Oti

Acum 6 ani

Pacat ca se transforma Calea Dumbravii si ca isi pierde farmecul ... pe 300 mp sa faci 800 mp locuibili ...
Raspunde

Eugenia Florescu

Acum 6 ani

Planul urbanistic nu se nrgociaza. Este obligatoriu oe 10 ani .Inaltimea si arhitectura construcțiilor sunt stabilite prin lege.Ar trebui sa stie dna arhitect ca Sibiul ni este in Moldova.Sa respecte legea nu sa faca praf un oraș în care a ajuns prin nu stiu ce cai mare arhitect. Încălcarea legii urbsnidmului este infracțiune...Aceata doamna impreuna cu primarul si vice au distrus zone întregi ale Sibiului ...poluarea este insuportabilă atat pe Calea D cat si in zonă. Plătim impozite si taxe ca sa ne omoare acesti iresponsabili.Trebuie sa organizam referendum pentru demitere? Ar trebui intrebati acesti functionari sj chiar interogati daca legea le permite sa așeze în prim sanatatea cetatenilor dintr - o zona a linistii pentru care plătesc impozit major sau sa se puna in slujba unor interese mercantile ale unora cu "lipici" !! Oricum faptele sunt mai grave decat par a fi.. si sunt digura ca ii vor urmari pr cei care cred ca sunt stăpânii orașului.
Raspunde

Alzara1918

Acum 6 ani

Eugenia , Planul urbanistic a fost elaborat de o firma din Cluj la comanda Primăriei Sibiu și APROBAT in ședința publica ce către Consiliul Local Sibiu ( vot contra : PSD și PD ) Arhitectul -șef trebuie sa respecte ACEL plan sub sancționea legii . Unde ați fost in 2011 ?
Raspunde

Zambolino

Acum 6 ani

Pai de unde sa stie arhitecta sefa ca doar ea saraca a fost corigenta la Arhitectura. E vai de capul ei, insipida, anosta, lipsita de inspiratie si fara gust. Asa om nici la curatenie sa nu angajezi.
Raspunde

fost decembrist

Acum 6 ani

Nu ma mai mir de nimic. Raposarul Ceausescu a vrut sa demoleze Calea Dumbravii si sa construiasca blocuri. Ce n-a reusit Ceausescu, au reusit neocomunistii si speculanti de azi, indiferenrt de partid politic. Pesedisti, liberali, useristi, niciunii nu-s mai breji.. Toti cu gandul la cascaval si la interesul personal... Ceausescu, ce-am facut? Degeaba te-am omorat!!!
Raspunde

sibian dezamăgit

Acum 6 ani

Raposatul Ceausescu a vrut sa demoleze Calea Dumbravii si sa construiasca blocuri. Uite, ca urmasii lui in ale politichiei i-au indepplinit visul. Semn ca nimic nu-i nou sub soare... macar ceausescu era patriot, se gandea sa locuiasca mai multa populatie langa parc, cei de acum sunt doar cu gandul la cascaval....
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

sa inteleg ca nu va place str. milea zona din spatele politiei, str. alba iulia, blocul turn din selimbar cu masina parcate pe o banda de mers, dupa 89 toti urau blocurile construite de ceausescu, inghesuite, dar cu spatii verzi, acum sunt construite tot inghesuite dar fara spatii verzi, fara pivnita, fara camara, fara locuri de parcare dar lumea tot le cumpara si apoi fac scandal ca nu au !!! ne meritam soarta, atata timp cat exista cerere se va construi, indiferent de conditi
Raspunde

daniela

Acum 4 ani

blocul turn din Selimbar? nu-i asa ca glumesti?!
Raspunde

adrian

Acum 6 ani

Ucideti farmecul Sibiului nenorocitilor cu pretentii de urbanisti! Lacomi si avari ce sunteti!Sa plateasca pentru asta cei mai dragi voua!
Raspunde

opo

Acum 6 ani

toate casele frumoase dintre calea dumbravii si sub arini vor fi demolate si inlocuite cu abjectii dintr-astea atroce cu arhitectura tzsiganeasca
Raspunde

Alzara1918

Acum 6 ani

Din nefericire !
Raspunde

Beowulf

Acum 6 ani

@opo te-ai uitat putin peste PUG (DISPONIBIL PE SITE-UL PRIMARIEI)? Doar parcelele care au deschidere la Calea Dumbravii au un regim maximal de inaltime de p+3+e retras. Nu mai dezinforma! Celelalta parcele pina sub arini au acelas regim ca pina acum.
Raspunde

Dan

Acum 6 ani

Nu sunt impotriva dezvoltarii imobiliare pe calea Dumbravii, DAR, oare nu e prea mult sa ingramadesti in locul casutei ditamai cladirea? Arhitectura noii cladiri se va potrivi cu arhitectura casei din dreapta sau cu cea din stanga? Din cate stiu sunt obligatorii 1.5 locuri de parcare/apartament, regula care pare sa n-o deranjeaze pe arhitecta Urdea a sibiului cand aproba proiecte. Pentru etajele 1, 2, 3 sunt obligatorii 4.5 locuri de parcare plus un minim de 5 locuri de parcare pt 2 stomatologi,2 pacienti și 2 oameni care asteaptă la rând. Chiar daca vor fi respectate planurile si construite cele 6 locuri de parcare, tot vor fi lipsa aproximativ 4 locuri de parcare. Data viitoare cand aveti nevoie de un loc de parcare pe calea Dumbravii si nu gasiti, sa aveti pregatit numele Urdea pe buze.
Raspunde

mai stim si noi ca

Acum 6 ani

Familia Udrea, dna arhitect si dl. doctor, se numara printre prietenii de familie ai dlui Johannis...
Raspunde

bobby69

Acum 6 ani

Madam Urdea trebuie sa intre in pensie...de tot !!!!!!!!!!
Raspunde

oficiul de pensii

Acum 6 ani

Inca e tanara, ce pensie?!
Raspunde

Babu

Acum 6 ani

1.750 euro pe m2 la blocurile astea :)) Stuttgart 2.000. Dezvoltarile astea arata cati bani sunt de fapt in societate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus