Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

UTA se teme de AFC Hermannstadt: Pornim cu șansa a doua

UTA se teme de AFC Hermannstadt: Pornim cu șansa a doua

Noul director tehnic al divizionarei secunde UTA Arad, Ionuţ Popa, a recunoscut joi, într-o conferinţă de presă, că echipa sa porneşte cu şansa a doua în meciul pe care îl va susţine duminică la Şiria, cu Hermannstadt Sibiu.

"Întâlnim duminică o echipă bună, care a bătut lejer FCSB, echipă cu un antrenor de valoare. Hermannstadt e un club foarte bine clădit din toate punctele de vedere. Cred că acum, din punct de vedere valoric, bate oricând ultimele cinci echipe din prima ligă. Jucăm duminică împotriva unei echipe care nu a mai pierdut de 23 de etape în liga a doua", a declarat directorul tehnic al echipei arădene, citat de Agerpres.
El a comentat afirmaţiile potrivit cărora UTA ar trebui să fie mulţumită şi de un egal.
"Pentru UTA contează fiecare punct. De aceea mizez pe elanul şi tinereţea jucătorilor, pe implantul mental adus la echipă de mine, aşa că vom juca la victorie. Le-am spus băieţilor că nu le taie nimeni capul, indiferent de rezultat. Însă trebuie să se vadă că au luptat până la ultima picătură de energie, că din tricourile lor curge apa. Le-am spus că-i susţin, că le ofer încrederea necesară, îi apăr, fac orice pentru ei şi pentru echipa mea. Că o fac urât, grotesc, sau supăr pe cineva, ăsta sunt eu, cine mă suportă bine, iar cine nu, nu. Avem nevoie de încă cel puţin 20 de puncte pentru a nu avea probleme pe 3 iunie", a spus Popa.
Deşi Popa este cel mai galonat antrenor din liga secundă, pentru el nu este o problemă să se bată la retrogradare, pentru că este vorba de UTA.

"Dacă era altă echipă, era o problemă pentru mine, dar sigur că nici nu mergeam. Nu am venit la UTA pentru bani sau pentru faimă, ci pentru a salva echipa de la retrogradare. Pentru că, dacă UTA retrogradează, eu cred că se va şi desfiinţa, pentru că nimeni nu va mai investi în mediocritate", a mai spus Ionuţ Popa pentru sursa citată.

Vorbind despre lotul pe care îl are la dispoziţie, el a afirmat că este destul de valoros, însă jucătorii sunt lipsiţi de experienţă, fiind foarte tineri. Media de vârstă este de 21 de ani şi 7 luni, UTA nemaiavând niciodată un lot cu o medie de vârstă atât de scăzută.

"Pe lângă aceşti copii am mai avea nevoie de 1-2 jucători cu experienţă, care să îi strângă în jurul lor. Avem nevoie urgentă de cel puţin un fundaş central. Am alarmat toţi impresarii pe care îi cunosc, numai că acum e târziu de adus fotbalişti. Sunt conştient că vom culege, pentru că nu prea avem ce alege. Poate vom da greş, dar oricum ne trebuie 1-2 jucători, fiindcă nu toate posturile sunt ocupate", a conchis Popa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Consuela Sorostinean

Acum 6 ani

Echipa celui mai dezvoltat oras din Romania, cu oamenii cei mai harnici, culti si civilizati, cu cea mai mare buastare trebuie sa joace finala UCL! Sibiul nu se multumeste cu meciurile interne! Primaria Sibiu este artizanul acestei marete echipe, fanion al fotbalului romanesc in anul centenarului neamului milenar!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus