Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Știrile zilei - 22 februarie. Dosarul Maricuța, restituit procurorilor * Record în deplasările externe în 2022 * Pista de biciclete spre Rășinari, scoasă la licitație

Știrile zilei - 22 februarie. Dosarul Maricuța, restituit procurorilor * Record în deplasările externe în 2022 * Pista de biciclete spre Rășinari, scoasă la licitație

Cele mai importante subiecte ale zilei de astăzi în Sibiu:

Dosarul Maricuța, restituit procurorilor

După ce și Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat neregularități majore în rechizitoriul celui mai mare dosar de corupție instrumentat vreodată în județul Sibiu, judecătorii Curții de Apel de la Alba Iulia le-au trimis procurorilor dosarul înapoi. Solicitat să lămurească dacă există vreun vinovat pentru dosarul plimbat timp pe nouă ani prin birourile procurorilor, șeful anticorupției din România ne trimite la Consiliul Superior al Magistraturii. Detalii aici.

2022, recordul deplasărilor externe în administrația sibiană

Consiliul Județean și municipiile Sibiu și Mediaș au cheltuit împreună, în ultimii 10 ani, aproape 1 milion de lei pe deplasările externe. În anul 2022, primul de după restricțiile de călătorie impuse de pandemia de coronavirus, cele trei instituții au cheltuit puțin peste 140 de mii de lei, cu 52% mai mult decât media ultimilor 10 ani. Detalii aici.

„Fără subvenția de la Guvern nu am putea scoate ziarul”

Cu 55 de ani în urmă, pe data de 25 februarie 1968, apărea primul număr al săptămânalului „Hermannstädter Zeitung”. În prezent, este singura publicație de limbă germană care se tipărește în Sibiu. Redactorul-șef de astăzi, jurnalista Beatrice Ungar, a acceptat să ne ofere un interviu amplu cu această ocazie. Detalii aici.

Editorial: Cum mi-am recăpătat încrederea în România

În ziua de acum fix 21 de ani aveam să-mi public primul articol ca ziarist cu normă-ntreagă. De-atunci normele astea s-au legat continuu, înmulțite inclusiv pe la mai toate redacțiile centrale de presă scrisă din țara asta, iar în ultimii vreo 15 ani am început să documentez și să scriu și investigații. Un editorial de Traian Deleanu.

Pista de biciclete Sibiu - Rășinari, scoasă la licitație

Execuția lucrărilor pentru amenajarea pistei de biciclete Sibiu-Rășinari a fost scoasă la licitație. CJ Sibiu caută antreprenorul care va prelungi actuala pistă de biciclete, de la marginea Pădurii Dumbrava până în Rășinari. Conform schemelor tehnice, pe fiecare sens de mers va fi amenajată câte o bandă pentru bicicliști, cu o lățime de 1,5 m. Detalii aici.

9 milioane pentru dotarea școlilor

Dotări în valoare de peste 9 milioane de euro promite Primăria Sibiu pentru unitățile de învățământ din municipiu. Este vorba despre un proiect pe care municipalitatea vrea să-l depună în cadrul PNRR. Detalii aici.

Peste 50 de firme solicită lunar forță de muncă din afara UE

AJOFM a primit în fiecare lună a anului trecut cel puțin 50 de solicitări pentru angajarea de forță de muncă din afara Uniunii Europene. O estimare generală arată că piața solicită aproximativ 1500 de locuri de muncă, lunar, și predomină muncitorii din Nepal, Pakistan, India sau Bangladesh. Detalii aici.

În 6 luni au furat încălțăminte de 200.000 de lei

Trei sibieni au fost reținuți pe polițiști și sunt cercetați penal pentru delapidare și complicitate la delapidare, după ce, timp de 6 luni, au furat încălțăminte din două magazine din Promenada Mall, unde erau angajați. Apoi vindeau prietenilor tot ceea ce furau. Detalii aici.

516 clădiri de învățământ nu sunt expertizate seismic

Județul Sibiu are 8 școli care se află în risc seismic II și 34 de clădiri care se află în risc seismic III. Adevărata problemă, însă, este că din cele 561 de clădiri în care funcționează unități de învățământ, 516 încă nu au fost expertizate de către proprietari. Deci nu se știe dacă se supun vreunui risc sau nu. Detalii aici.

Urgența are nevoie de un manechin de resuscitare de 28.000 de euro

Cu 70.000 de pacienți care îi trec pragul în fiecare an, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean are nevoie de cadre medicale pregătite excelent pentru a acorda primul ajutor. Pentru antrenamente, angajații secției ar avea nevoie de un manechin de resuscitare, care costă 28.000 de euro. Detalii aici.

Piața volantă merge vinerea în curtea Consiliului Județean

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu anunță Piața volantă la birou, un concept prin care producătorii locali își vor putea comercializa marfa în curtea interioară a instituției. În zilele de vineri veți putea cumpăra și din zona centrală a orașului produsele tradiționale pe care sâmbăta le găsiți în piața de la sala Transilvania. Detalii aici.

Angajații Continental Sibiu își pot încărca mașinile electrice gratis, la lucru

Pentru că numărul mașinilor electrice crește de la an la an, compania Continental Sibiu a amenajat în parcarea dedicată angajaților șapte stații de încărcare electrice. Cele șapte stații de încărcare electrică rulează la o putere de 22kW. Reprezentanții companiei spun că stațiile vin în ajutorul angajaților pentru a nu mai pierde din timpul lor liber încărcând mașina. Detalii aici.

Spaniolii descriu Sibiul și România în metaforele lui Mircea Cărtărescu

Jurnaliștii de la ediția spaniolă a site-ului de călătorii Traveler au plecat să cerceteze România, într-o excursie de 10 zile pornind de la romanul lui Mircea Cărtărescu, ”Solenoid”. Detalii aici.

Alternosfera lansează un nou single în 24 februarie

Vineri, 24 februarie, trupa Alternosfera va lansa un nou single, „Imnuri de război”. Cu această ocazie, în perioada 25 februarie - 1 aprilie, trupa va susține un turneu de promovare cu 13 concerte care vor avea loc în Bucureşti, Suceava, Bistriţa, Târgu Mureş, Constanţa, Galaţi, Buzău, Iaşi, Sibiu, Oradea, Piteşti, Timişoara și Râmnicu Vâlcea. Detalii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus