Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Concursul „Ne vedem în Sibiu” și-a dat câștigătorul „Am încercat să facem ceva care să amprenteze locul”

Concursul „Ne vedem în Sibiu” și-a dat câștigătorul „Am încercat să facem ceva care să amprenteze locul”

Concursul prin care se dorește amenajarea unui spațiu dedicat dialogului social în Piața Huet și-a desemnat astăzi marele câștigător. Proiectul cu cea mai mare adresabilitate a fost ales dintr-un total de 39 proiecte înscrise în competiție.

Scopul concursului lansat la finalul lunii ianuarie este generarea unei soluții arhitecturale care să faciliteze întâlnirile ad-hoc în spațiul public, să devină un reper pentru dialogul social, un spațiu în care să se facă auzită vocea cetății, unde se educă și se activează spiritul civic dedicat deopotrivă comuniunii și comunității.

„Ideea proiectului a venit de la încercarea de a materializa cumva mișcarea civică pornită în Sibiu care, deși inițial a apărut ca o mișcare de protest, ușor s-a transformat tot mai mult într-un demers prin care încercăm să construim ceva, prin care încercăm să îmbunătățim imaginea orașului nostru și să dezvoltăm spații pentru dezbaterea publică. Organizatorii au fost surprinși de nivelul de creativitate și de efortul depus în aceste 39 de lucrări”, spune Ciprian Ciocan, director executiv al Fundației Comunitare Sibiu.
ne vedem in sibiu (7)

Primele trei proiecte alese vor primi 11.500, 7.000, respectiv 4.500 de lei, iar marele câștigător va fi și materializat în Piața Huet, în viitorul apropiat.

„A fost foarte dificil să alegem câștigătorii. O zi întreagă a durat. A fost ceva foarte strict-relaxat, adică nu ai avut nervi în stomac, nu. Ai optat pentru ceva și a trebuit să îți argumentezi opțiunea. Nu au fost mari discuții la locul I. Cred că a fost aproape în unanimitate decizia. A fost foarte ok și bine structurat totul. La noi la artă ne batem, nu înțelegem nimic, fiecare are criteriile lui, dar aici a fost mult mai clar și atunci a și venit rezultatul rapid”, spune Dan Perjovschi, artist vizual, scriitor și parte a juriului.
Echipa câștigătoare este din București și este formată din trei arhitecți. Au fost de nenumărate ori la Sibiu și spun că se bucură că s-a organizat concursul aici și că speră să își lase amprenta într-un mod plăcut cu ajutorul acestui proiect.
„A fost foarte plăcut să participăm la acest concurs și mă bucur mult că au participat mulți, adică 39 de echipe chiar a fost o surpriză foarte plăcută. Am văzut inițial tema concursului și prima dată ne-am gândit dacă ni se potrivește sau nu. Acest proiect ne-a intrat în cap așa și ne-a gândit o vreme fără să punem neapărat ceva pe hârtie. Pot să spun că soluția aceasta ne-a venit destul de târziu. Noi aveam altceva în plan, diferit, dar nu simțeam că asta e. Cu mai puțin de o săptămână înainte de încheierea înscrierilor ne-am decis asupra proiectului nostru final. După ce a venit ideea, lucrurile s-au coagulat rapid. Ei cereau în concurs ceva care să rămână, un lucru care să amprenteze locul, ceva mai mult decât un simplu mobilier și asta am încercat să realizăm, iar juriul a înțeles exact ce am vrut să facem. Mai mult, e un lucru foarte plăcut că s-a organizat aici, e Sibiul, ne place Sibiul, e un oraș minunat, e un mesaj, e frumos tot ce s-a întâmplat. Sperăm să se și facă, să fie ce trebuie, pentru că una e proiectul și alta e execuția lui”, spune Astrid Rottman, autorul principal al proiectului câștigător.
ne vedem in sibiu castigator

Toate proiectele înscrise în concurs vor putea fi văzute în cadrul unei expoziții deshisă la Casa Albastră din Piața Mare, începând de miercuri și până duminică, iar câștigătorii vor fi premiați oficial la sfârșitul acestei săptămâni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Claudiu

Acum 4 ani

Felicitari pentru initiativa organizatorilor, pentru efort participantiilor. Sper ca agorele Sibiului sa ii lase amprentele in viitor si mai mult pe plan local si pe plan national... Eu cred ca Romania a castigat enorm dupa acest an de proteste...
Raspunde

Gigi

Acum 4 ani

Va mai da bani Turcana ??? Observ ca da !!!
Raspunde

yawn

Acum 4 ani

ati dat cu zarul si azi porti tu neuronul?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Consuela Sorostinean

Acum 4 ani

Copiii lui Soros!!! Mars in strainatate la colegii vostri drogati si hipsteri! Patati cu mizeria voastra glia strabuna!!!
Raspunde

Demir

Acum 4 ani

Hai sictir la capsuni
Raspunde

Vanessa

Acum 4 ani

Foarte faină soluția care a câștigat!
Raspunde

Zoldi Tibor

Acum 4 ani

Asta da vrajeala de concurs!!! Dar cu Codruta cum ramane cu abuzurile si minciunile ei sprijinite de "presedintele' nostru.care nu aude.nu citeste si nu vede nimic ce se intampa in tara asta!!
Raspunde

ion

Acum 4 ani

Zoldi Tibor eu cred ca presedintele vede destul de bine si aude destul de bine dar nu poate baga toti imbeclii ca tine in seama.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus