Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Valea Săpunului, Trinkbach... Primăria caută să curețe și reprofileze zece km de albie

Valea Săpunului, Trinkbach... Primăria caută să curețe și reprofileze zece km de albie

Administrația locală a scos la licitație un contract de decolmatare și reprofilare a albiei pâraielor din oraș pe o lungime de mai bine de zece km.

Potrivit caietului de sarcini al lucrării pentru care Primăria Sibiu caută executant, contractul estimat la 172.000 de lei, fără TVA, se va derula pe o perioadă de 12 luni. Decolmatarea și reprofilarea solicitate prin caietul de sarcini vizează decolmatarea talvegului (Linia care unește între ele punctele cele mai adânci ale albiei unei ape curgătoare sau ale unei văi uscate, conform dexonline.ro) și a malurilor cu minim 30 de cm, dar și defrișarea suprafețelor împădurite cu tufișuri și arbuști de până la zece cm diametru, cu scoaterea de rădăcini. Copacii de pe maluri vor trebui, în plus, toaletați. Contractul va fi executat în funcție de comenzile emise de Primărie, lucrările din fiecare comandă urmând a fi finalizate în termen de șapte zile.

Vizate de aceste lucrări sunt mai multe pâraie din Sibiu, cele mai importante fiind Valea Săpunului (pe o lungime de 3,8 km) și canalul deschis Trinkbach, pe o lungime de 2,7 km. Totodată, în acest contract vor mai intra Valea Rece (950 de ml), Valea Șerpuită (770 ml), dar și canalele deschise de pe str. Iazu Morii (700 de ml), str. Macului (1.080 ml). Prin contract, Primăria mai solicită intervenții similare pe alte canale deschise sau rigole cu o lungime aproximată la 900 de ml. "Apreciem că pământul rezultat din decolmatare se va utiliza pentru consolidarea malurilor în locurile vulnerabile, urmând ca deșeurile rezultate să fie depozitate la depozitul ecologic Cristian - cantitatea estimată transportată va fi de 20 de tone -, iar resturile vegetale (cinci tone) - la stația de la Șura Mică", se arată în caietul de sarcini al contractului.

Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate de lucrare a fost stabilit pentru ziua de 2 aprilie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Calin

Acum 5 ani

Super, asa poate blindeaza si evacuarile menajere de la blocurile noi de la arhitectii renumiti. http://www.turnulsfatului.ro/2017/11/12/materii-fecale-deversate-din-cartierul-arhitectilor-direct-valea-sapunului/..asta asa..ca aducere aminte:) Sa dai o amenda modica pentru asa dezastru ecologic..imi pare crima..nu incompetenta. Si toti, toti stiu si sunt complici prin tacere si acceptare.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

In sfârșit ! Succes !
Raspunde

Mircea

Acum 5 ani

Buna ziua. Astăzi am făcut câteva poze la pârâul Valea Rece din Gusterita. Din păcate arată jalnic și plin de peturi in special in zonele unde nu e curățat de cei care beneficiază de aces pârâu. Totuși pe lângă inițiativa primăriei mai trebuiesc și localnici înștiințați periodic pentru a menține curățenia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus