Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Viața este mai scumpă de la o lună la alta. Inflația a ajuns la 4,7%

Viața este mai scumpă de la o lună la alta. Inflația a ajuns la 4,7%

În ianuarie, rata anuală a inflaţiei a crescut la 4,32%, în creştere faţă de decembrie, când a fost 3,32%, şi faţă de noiembrie, când a fost 3,23%.

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna februarie la 4,72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013.

În februarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,74%, în medie, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 6,27%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 2,92%, potrivit News.ro.

Faţă de luna ianuarie, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în februarie, la citrice (5,98%), fructe proaspete (3,54%) şi la alte legume şi conserve de legume (2,17%).

Tot faţă de luna ianuarie, cele mai mari creşteri de preţuri la produse nealimentare s-au înregistrat la gaze, cu 1,83%.

De asemenea, faţă de ianuarie, preţurile cele mai crescute au fost înregistrate la servicii de igienă şi cosmetic.

Preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a scăzut, în ultima lună, cu 0,31%.

În ultima prognoză, publicată în februarie, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere, de la 3,2% la 3,5%, prognoza privind inflaţia pentru finalul acestui an şi a estimat un nivel de 3,1% pentru decembrie 2019.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Cocardiel-luptător din Marginime

Acum 4 ani

Mno la, nu mai va zmiorcaitz atât, PSD-u atz votat, PSD-u mancatz! Sh-apa, inc-o tzar shi-o da branca...
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Noo , nu se poate .5% inflatie ?Pai nu curgea numai lapte si miere in Romanica?.dracneo , ce faci , ia masuri : aresteaza inflatia ,roborul , cursul valutar , baga-i la puscarie , mama lor de netrebnici , cum submineaza ei o mandrete de program de guvernare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus