Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Fundația Prințului Charles al Marii Britanii susține Regiunea Gastronomică

Fundația Prințului Charles al Marii Britanii susține Regiunea Gastronomică

Directorul executiv al fundaţiei "Prinţul de Wales", Aura Woodward, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că susține și va lucra tangențial la proiectul Regiunii Gastronomice.

”Eu până acum am participat la două vizite lungi, de câte două săptămâni, timp în care am văzut câteva zeci de producători şi, cel puţin din interacţiunea mea cu ei, experienţa a fost foarte plăcută, pentru că au ajuns în situaţia, mulţi dintre ei, de a face greşeli şi de a învăţa pe cont propriu cum trebuie să remedieze aceste greşeli pentru a susţine afacerea. E adevărat că mulţi dintre ei sunt încă izolaţi. Experienţa din Munţii Apuseni mi-a rămas încă în minte, pentru că produsele erau atât de bune calitativ, dar nu aveau limbajul unui produs care ajunge pe o piaţă şi se vinde foarte bine, fiindcă are tot ce îi trebuie, nu doar calitate, ci şi ambalaj şi prezentare. În esenţă, nu a fost senzaţia mea că ei ar găsi dificilă această parte de comunicare. Lucrăm, de pildă, tangenţial pentru acest proiect şi cu Consiliul Judeţean Sibiu. Sibiul, anul viitor, va fi Regiunea gastronomică europeană şi în jurul Sibiului sunt aceste sate medievale foarte frumoase cu produse foarte interesante. Este foarte important să lucrăm şi pe partea aceasta narativă, de a spune povestea acelui produs. Dacă un turist ajunge într-o cafenea sau într-un restaurant şi află că toate produsele sau majoritatea produselor sunt făcute local, de fermieri individuali, în condiţii de igienă, sunt produse naturale, chiar dacă nu sunt certificate bio, şi că aceşti bani pe care ei îi cheltuie în cafenea rămân acolo în zonă şi susţin mici afaceri, mici producători, asta este un lucru extrem de important”, a declarat Aura Woodward pentru sursa citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Reli Ocneriu

Acum 6 ani

Aceste organizatii ale strainilor incearca sa ne ia avutiile neamului si Ardealul!!! De ce credeti ca fac atatea actiuni, ca ne iubesc? nu!!! Vor sa ne subjuge si sa ne fure Ardealul in anul centenarului sfant al neamului romanesc!!! Trebuie dati afara din tara toti strainii si sa fim noi romani frate cu frate!!!
Raspunde

un sibian - cel original

Acum 6 ani

Esti tampit(a)! Pune mana si citeste istorie si nu mai fa propaganda comunista(asa cum se facea dupa al II-lea razboi mondial). Dute-n rusia daca aci nu iti place.
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Bine zici, Reli. Sa vezi numa cati or da navala la bucatele traditionale din Ardealul romanesc cel sfant. Numa de nu ne-or manca si ultimile bucate cu ocazia festivalului Regiunea gastronomică europeană, inventat numa si numa sa bage strainii foamea in Ardeal. Sa vezi numa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus