Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
13°C

Spectacol gratuit de Ziua Teatrului cu Păpuși, la Teatrul Gong

Spectacol gratuit de Ziua Teatrului cu Păpuși, la Teatrul Gong

 

Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu prezintă miercuri, 21 martie, de la ora 18:00, spectacolul „Greierele aproape faimos”. Evenimentul marchează Ziua Mondială a Teatrului cu Păpuși, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

„Greierele aproape faimos” este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine. Mihaela Grigoraș și Monica Baldea creează un univers magic în care cei mici vor descoperi că prietenia, solidaritatea, răbdarea și strădania înving întotdeauna aroganța, viclenia și mânia. Spectacolul de la Sibiu este recomandat copiilor cu vârsta peste trei ani și îi încurajează pe spectatori să cânte alături de personajele de pe scenă.

Accesul publicului la reprezentația de la ora 18:00 se face pe baza unei rezervări la adresa ticketing@teatrulgong.ro, după regula primul venit, primul servit, în limita locurilor disponibile. Spectacolul va mai avea o reprezentație specială în aceeași zi, de la ora 12:00, pentru grupuri organizate din școli și grădinițe, pentru care accesul se face la un preț special de 7 lei.

„Greierele aproape faimos” va mai putea fi urmărit și sâmbătă, 24 martie, de la orele 11:00 și 18:00, și duminică, 25 martie, de la ora 11:00, iar accesul la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online prin teatrulgong.ro la prețul obișnuit de 9 lei.

Cei mici sunt invitați, de asemenea, miercuri, 21 martie, de la ora 10:00, la o sesiune specială de ateliere de creație, coordonate de Claudia Benchea, Aurelia Călinescu, Diana Ribana și Sandi Rusu – Costea. Cei mici vor descoperi principiile de lucru cu o marionetă și vor avea ocazia să își confecționeze propria păpușă, iar la final să improvizeze o poveste. Atelierul are o durată de 1h30min, iar prețul unui bilet este de 14 lei și include toate materialele de lucru.

Inițiată de Teatrul „Dzhivada Zolfagariho” din Iran, Ziua Mondială a Teatrului cu Păpuși (World Puppetry Day) a fost supusă spre dezbatere la al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaționale de Marionete (UNIMA) din Magdeburg, în 2000. Doi ani mai târziu, la o reuniune a Consiliului Internațional al UNIMA de la Atlanta, a fost stabilită data de 21 martie pentru a celebra această zi. Marionetele, ca o formă autonomă de expresie artistică, se află în continuă evoluție. Prin construirea și manipularea acestor jucării se transmit vise și emoții, se construiesc personalitățile copiilor și tinerilor. Păpușarii prin jocul lor (în narațiunea scenică) inspiră creativitatea, descoperă noi forme ale frumuseții și armoniei, se luptă pentru o lume mai bună și mult mai umană.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus