Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Primăria oferă internet gratuit în centrul istoric al Sibiului

Primăria oferă internet gratuit în centrul istoric al Sibiului

Administrația locală va instala, prin intermediul unei companii private, trei hotspot-uri în zona centrală a Sibiului care să poată oferi internet gratuit, simultan, pentru 1.200 de persoane.

Pentru a facilita accesul gratuit la internet wireless în centrul orașului, Primăria a lansat o procedură de achiziție a unor servicii “la cheie“. Practic, firma ce urmează a fi angajată de administrație în urma licitației va trebui să instaleze și să pună în funcțiune echipamentele necesare în termen de 15 zile de la semnarea contractului, dar să și asigure administrarea acestora pe o perioadă de un an. “Ținând cont de necesitățile de comunicare impuse de tranzitul turistic în zona centrală a Sibiului, se impune realizarea accesului la internet în mod gratuit în Piața Mare, Piața Mică și Piașa Huet. În fiecare locație se va asigura accesul a 400 de persoane, simultan“, se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziție publică lansată vineri prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice.

Potrivit informațiilor din caietul de sarcini, accesul la rețeaua de internet va fi liber, fără parole, viteza minimă solicitată este de 1 Mbs pentru fiecare utilizator, iar durata de valabilitate a unei sesiuni (perioada de dinaintea deconectării) de 20 de minute. În plus, sistemul de hotspot-uri va trebui astfel setat încât să asigure “portarea legăturii dintr-o rețea în alta“.

Contract de 25.000 de euro

Pentru furnizarea internetului gratuit în centrul istoric, Primăria a alocat un buget de 112.000 de lei, fără TVA. Pentru acești bani, în afară de serviciile de hotspot gratuit, Primăria va solicita și rapoarte lunare cu numărul de utilizatori, volumul traficului de date și durata conectării. În fine, firma contractată va trebui să asigure și service-ul echipamentelor pe care le instalează, fiind solicitat ca durata maximă de reglementare a eventualelor deranjamente să nu depășească opt ore.

Firmele interesate de acest contract au termen de depunere a ofertelor ziua de 29 martie 2018.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rafila Susai

Acum 6 ani

In loc de astfel de SF-uri, nu mai bine puneati niste dozatoare de ciorba de burta si niste gratare, sa savuram impreuna cu familiile, cand iesim la o plimbare, bucatele noastre dragi?!
Raspunde

petre

Acum 6 ani

Prietene, ce obisnuiesti sa scrii comentarii gretoase, nu mai bine ai investiti toata energia aceasta intr-un job, un hobby sau ceva util? Troll-uiesti orice articol, fara a lasa ceva constructiv in urma ta. Crezi ca esti haios si cu talc, esti insa doar trist si lipsit de imaginatie!
Raspunde

Casa

Acum 6 ani

Retrageți licitația deoarece toată această lucrare se poate face pe bani de la Comisia Europeană, începând cu 20 martie 2018 au început înscrierile pentru obținerea finanțării gratuite a internetului pentru piețe publice, muzee, etc. În acest proiect doar mentenanță intră în sarcina autorității.
Raspunde

Pepe

Acum 6 ani

Bravo primariei, asa ne menținem in topul oraselor cu cea mai buna administratie. Totul pentru un oras cat mai frumos si plin de praf,gropi, masini si trafic. Un sincer Bravo!! Sunteti cei mai buni in ceea ce faceti. Tineti-o tot asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus