Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Concurs de încondeiat ouă, între studenții de la ULBS

26 Martie 2018 15:06

Concurs de încondeiat ouă, între studenții de la ULBS

Peste 1000 de ouă vor fi încondeiate în căminele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu de către studenții români și străini, în cadrul unui concurs aflat la cea de a treia ediție.

Cu aproape două săptămâni înaintea Sfintei sărbătoari a Învierii Domnului, conducerea ULBS îi va provoca pe studenți să își amintească obiceiurile zonelor din care provin și să vopsească ouăle în tradiția specifică zonei în care au crescut.

„Concursul devenit traditional va fi o oportunitate pentru studenți de a aduce în fața celorlalți obiceiurile de acasă, din zona din care vin. Încondeiatul ouălor va reprezenta o activitate inedită și pentru studenții străini care studiază la ULBS prin programele Erasmus. Ei vor fi inițiați de către colegii români, în taina acestui obicei”, a declarat conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct.
În total, studenții vor încondeia aproximativ 1000 de ouă, vor coace cozonaci și gogoși de post. Acțiunea va avea loc în 27 martie, începând cu ora 19,00 și se va desfășura în toate căminele ULBS.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus