Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Sibienii contribuie la noul proiect al lui Perjovschi – Un cer de magneți

Sibienii contribuie la noul proiect al lui Perjovschi – Un cer de magneți

Artistul Dan Perjovschi și Teatrul Național Radu Stanca celebrează Centenarul României moderne și sfertul de secol al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, printr-o instalație artistică cu magneți.

Toți cei care vor să contribuie la noua instalație, care va fi amplasată pe tavanul peronului Teatrului Național Radu Stanca, pot trimite magneții aduși din călătoriile lor, pe adresa teatrului: Sibiu, Bvd. Corneliu Coposu nr. 2, 550245, cu mențiunea „Cer de magneți”. De asemenea, la intrarea în teatru a fost montată o cutie poștală în care, în următoarea perioadă, se pot lăsa magneți.

„Vă rugăm să ne trimiteți un magnet-două din locurile pe care le-ați vizitat în țară sau în lume sau din locurile în care veți merge în acest an. Cei mai ok ar fi magneții cu numele orașului-stațiunii-muzeului, pentru că e preferabil ca scrisul să fie lizibil de la distanță. Dar, până la urmă, orice magnet e binevenit. Dacă aveți deja magneți pe frigider, amintiri mișto din anii trecuți, renuntați măcar la unul…vă vom fi recunoscători. Notați numele pe plic, vom face o listă de sponsori unici”, a declarat Dan Perjovschi.
Primul proiect al artistului pentru FITS a fost Ziarul Orizontal, inaugurat acum șase ani, chiar lângă Teatrul Național Radu Stanca. Noua idee a venit anul trecut, iar Dan Perjovschi și Constantin Chiriac au avut multe detalii de pus la punct înainte de implementarea ideii.
„Iată, de șase ani avem celebrul zid al Sibiului, care va rămâne și pe viitor. Anul trecut a venit cu un nou proiect, unul care implică magneți. Spunea atunci că peste tot vedem magneți, în casele oamenilor, în oraș și vrem să aducem aici spiritul Parisului. Așa că am decis să facem această nebunie. Prima dată am gândit proiectul în două – să mergem pe o idee aniversară, marile companii care au venit la festival de-a lungul anilor să trimită câte un magnet. Dar atunci Dan a spus că trebuie să avem și dimensiunea populară. Dacă sibienii vor să călătorească și să aducă un souvenir de acolo, e frumos să îi lăsăm și pe ei să își pună magnetul acolo. Am tot cumpănit unde să îl punem. Initial am vrut să punem pe perete dar în mod cert vor fi unii care nu vor iubi proiectul și vor lua din magneți. Până la urmă, am decis ca tavanul peronului de la intrarea în teatru să fie purtătorul acestor magneți”, spune Constantin Chiriac, directorul TNRS.
„Cerul de magneți” va fi inaugurat în prima zi de festival, 8 iunie 2018, iar cu ajutorul tuturor celor care călătoresc, se va extinde până la sfârșitul anului.

 

Foto: Dragoș Dumitru

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

.

Acum 3 ani

kultur adevarat monsher la sibiu. idee geniala ca si elelalte alu lu dom perjo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus